Anonymous - Czw 11 Paź, 2012 W orange mają jakis specjalny dział do negocjacji umów,dzisiaj mnie babka tam przełączyła i całkiem rozsądnie sie gadało,najpierw spytała sie jaki telefon chce i ile chce za niego zapłacić,więc wypałiłem ze sgs2 albo ajfona i ze max 1zł.Dostałem tez zniżke na rozmowy do Szwecji.Mick - Pią 12 Paź, 2012
rabarbar napisał/a:
W orange mają jakis specjalny dział do negocjacji umów,dzisiaj mnie babka tam przełączyła i całkiem rozsądnie sie gadało,najpierw spytała sie jaki telefon chce i ile chce za niego zapłacić,więc wypałiłem ze sgs2 albo ajfona i ze max 1zł.Dostałem tez zniżke na rozmowy do Szwecji.
kurde kontrakty B2B potrafiłem mocno negocjować, wpisywać grube kary umowne za niedopełnienie warunków umów, zbijać koszty o miljony rocznie, a głupiej umowy z operatorem nie mogę sobie wynegocjować... Anonymous - Pią 12 Paź, 2012
Moze dlatego ze ja nie negocjuje tylko rzucam qurwami,mówie ze traktują mnie jak gówno,ze sram na nich i zmieniam operatora itd
Zadzwon do tych od negocjacji i pogadajwas79 - Pią 12 Paź, 2012 koniecznie w czasie rozmowy trzeba jeszcze bąka puścić, ale głośnego tak żeby gość słyszał!Anonymous - Pią 12 Paź, 2012
was79 napisał/a:
koniecznie w czasie rozmowy trzeba jeszcze bąka puścić, ale głośnego tak żeby gość słyszał!
to nie jest dobry pomysł,mozna sie zesracMick - Pią 12 Paź, 2012
rabarbar napisał/a:
was79 napisał/a:
koniecznie w czasie rozmowy trzeba jeszcze bąka puścić, ale głośnego tak żeby gość słyszał!
to nie jest dobry pomysł,mozna sie zesrac
no właśnie i co po kleksie z rozmowysajfer - Pią 12 Paź, 2012 no nie wiem wy coś lepiej robicie chyba, ja miałem właśnie z 5 lat co najmniej umowę w Orange. dali mi jakąś ch** ofertę, zadzwoniłem pojechałem, Pani wyleciała mi z równie dużym syfem, zaśmiałem się i zerwałem od razu, teraz za przejście dostałem zdecydowanie lepszą ofertę do Tmoblie. I w sumie byłoby ok, tylko Tmobile mam internet 300mb co mi nie wystarcza do niczego i znów muszę zmieniać. A na przedłużenie znów same kiepskie oferty mi proponują. Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?!PiTT - Pią 12 Paź, 2012 ja od 12 lat miałem telefon w erze
ani dobrych ofert na telefony nie dostawałem, ani specjalnych pakietów
czasami lepsze oferty dawali nowym klientom...
do tego wieczny problem z zasięgiem na dzielni mimo zgłaszania problemu, dostawałem smsa że niebawem problem zostanie usunięty... i tak przez prawie rok
nawet nie chciało mi się z nimi rozmawiać, na 5 m-cy przed zakończeniem umowy poszedłem do Playa i powiedziałem że chcę przenieść numer i potrzebuję pakiet z wymiennymi minutami na smsy/mmsy + min. 1GB danych, ma być tanio, telefonu nie potrzebuję
dostałem jakiś pakiet gdzie mam chyba z 300 minut, 1gb danych i kosztuje to mnie 29zł.
za 7zł. mogę dokupić opcje darmowych na playa i stacjonarne a za 10 nielimitowane smsy... tylko tego nie potrzebuję zbytnio bo na służbowym mam kilka tyś minut do wykorzystywania
oczywiście przeniosłem swój numer do którego jestem emocjonalnie przywiązany
nie chcę skłamać co było w pakiecie, ale z tego co pamiętam to jeszcze obniżka 30% przez 3 m-ce i chyba jakiś pakiet dodatkowych minut przez pół roku
porównywałem z orange, plusem i tmobile... play dawał najwięcej za najmniejszą kasę
zasięg jest ok, mam wrażenie że lepszy niż tmobile
w miejscach gdzie nie ma zasięgu playa na służbowym orange też nie ma, czyli nie jest to wina sieci
wydaje mi się tylko że na playu bateria mi mniej trzyma cholera wie, może to wynika z tego że w więcej jest obszarów z 3G i wtedy żre baterię...
polecam
dzik - Pią 12 Paź, 2012 Przykład ofery plusa dla firmy z >1tyś numerów.
Abo 23PLN w tym internet i pierdylion minut. Nikt nie wie ile, ale jak nie było roamingu to nikt poza 23PLN nie wychodzi.
Koszt: ch*jowe telefony za 1PLN, np max to galaxy ace i zmiana co trzy lata.speed555 - Nie 14 Paź, 2012
PiTT napisał/a:
ja od 12 lat miałem telefon w erze
ani dobrych ofert na telefony nie dostawałem, ani specjalnych pakietów
czasami lepsze oferty dawali nowym klientom...
do tego wieczny problem z zasięgiem na dzielni mimo zgłaszania problemu, dostawałem smsa że niebawem problem zostanie usunięty... i tak przez prawie rok
nawet nie chciało mi się z nimi rozmawiać, na 5 m-cy przed zakończeniem umowy poszedłem do Playa i powiedziałem że chcę przenieść numer i potrzebuję pakiet z wymiennymi minutami na smsy/mmsy + min. 1GB danych, ma być tanio, telefonu nie potrzebuję
dostałem jakiś pakiet gdzie mam chyba z 300 minut, 1gb danych i kosztuje to mnie 29zł.
za 7zł. mogę dokupić opcje darmowych na playa i stacjonarne a za 10 nielimitowane smsy... tylko tego nie potrzebuję zbytnio bo na służbowym mam kilka tyś minut do wykorzystywania
oczywiście przeniosłem swój numer do którego jestem emocjonalnie przywiązany
nie chcę skłamać co było w pakiecie, ale z tego co pamiętam to jeszcze obniżka 30% przez 3 m-ce i chyba jakiś pakiet dodatkowych minut przez pół roku
porównywałem z orange, plusem i tmobile... play dawał najwięcej za najmniejszą kasę
zasięg jest ok, mam wrażenie że lepszy niż tmobile
w miejscach gdzie nie ma zasięgu playa na służbowym orange też nie ma, czyli nie jest to wina sieci
wydaje mi się tylko że na playu bateria mi mniej trzyma cholera wie, może to wynika z tego że w więcej jest obszarów z 3G i wtedy żre baterię...
ja od tygodnia jestem w play, i tez przenosilem numer z t-mobile - po 11 latach u nich.
Oferta bez telefonu, za 49 zl mam chyba 600ilesminut, 1gb neta, do play za free, umowa 12 mcy.
dzwonili przed koncem umowy kilka razy z t-mobile i straszylem ze bede przenosil numer, i nic konkretnego nie zaoferowali i nie chceli przelaczyc na rozmowe z działem utrzymania klienta. wieć sami sobie zasłuzyli:)
zasieg ok, tylko w moim galaxy s2 tez zauwazylem ze bateria szybciej pada, chyba przez to ze jak nie ma zasiegu play to przelacza na roaming po orange albo plusa i to ciagle szukanie zasiegu zżera baterie.
sorki za literówki ale naje.ban.y.. jestem:)michool_vt - Nie 14 Paź, 2012
speed555 napisał/a:
przelacza na roaming po orange albo plusa
ale ze jakto? PiTT - Nie 14 Paź, 2012 mi wskakuje czasami plus, po prostu korzysta z ich nadajnikow, bez wplywu na koszt polaczenia oczywiscie
tez mam 12 mcy umowy z kara za zerwanie... 50zl michool_vt - Nie 14 Paź, 2012 aha, dziekuje za odpowiedz Konrad - Nie 14 Paź, 2012
michool_vt napisał/a:
speed555 napisał/a:
przelacza na roaming po orange albo plusa
ale ze jakto?
U mnie play jak nie ma swojego zasięgu przełącza w pierwszej kolejności na plusa, potem na orange, a z tego co widziałem na jakimś telepolis czy czymś takim mają podpisywać umowę z tmobile, więc play będzie miał zasięg wszystkich polskich sieci speed555 - Pon 15 Paź, 2012 dokladnie, i zeby miec neta po roamingu trzeba zaznaczyc opcje w androidzie "roaming danych" (trzeba pamietac o odznaczeniu po wyjezdzie za granice bo rachunek moze zakoczyc:)