To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

Anonymous - Czw 11 Paź, 2012

W orange mają jakis specjalny dział do negocjacji umów,dzisiaj mnie babka tam przełączyła i całkiem rozsądnie sie gadało,najpierw spytała sie jaki telefon chce i ile chce za niego zapłacić,więc wypałiłem ze sgs2 albo ajfona i ze max 1zł.Dostałem tez zniżke na rozmowy do Szwecji.
Mick - Pią 12 Paź, 2012

rabarbar napisał/a:
W orange mają jakis specjalny dział do negocjacji umów,dzisiaj mnie babka tam przełączyła i całkiem rozsądnie sie gadało,najpierw spytała sie jaki telefon chce i ile chce za niego zapłacić,więc wypałiłem ze sgs2 albo ajfona i ze max 1zł.Dostałem tez zniżke na rozmowy do Szwecji.

kurde kontrakty B2B potrafiłem mocno negocjować, wpisywać grube kary umowne za niedopełnienie warunków umów, zbijać koszty o miljony rocznie, a głupiej umowy z operatorem nie mogę sobie wynegocjować... :(

Anonymous - Pią 12 Paź, 2012

:rotfl:
Moze dlatego ze ja nie negocjuje tylko rzucam qurwami,mówie ze traktują mnie jak gówno,ze sram na nich i zmieniam operatora itd
Zadzwon do tych od negocjacji i pogadaj

was79 - Pią 12 Paź, 2012

koniecznie w czasie rozmowy trzeba jeszcze bąka puścić, ale głośnego tak żeby gość słyszał!
Anonymous - Pią 12 Paź, 2012

was79 napisał/a:
koniecznie w czasie rozmowy trzeba jeszcze bąka puścić, ale głośnego tak żeby gość słyszał!

to nie jest dobry pomysł,mozna sie zesrac

Mick - Pią 12 Paź, 2012

rabarbar napisał/a:
was79 napisał/a:

to nie jest dobry pomysł,mozna sie zesrac

no właśnie i co po kleksie z rozmowy

sajfer - Pią 12 Paź, 2012

no nie wiem wy coś lepiej robicie chyba, ja miałem właśnie z 5 lat co najmniej umowę w Orange. dali mi jakąś ch** ofertę, zadzwoniłem pojechałem, Pani wyleciała mi z równie dużym syfem, zaśmiałem się i zerwałem od razu, teraz za przejście dostałem zdecydowanie lepszą ofertę do Tmoblie. I w sumie byłoby ok, tylko Tmobile mam internet 300mb co mi nie wystarcza do niczego i znów muszę zmieniać. A na przedłużenie znów same kiepskie oferty mi proponują. Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?!
PiTT - Pią 12 Paź, 2012

ja od 12 lat miałem telefon w erze
ani dobrych ofert na telefony nie dostawałem, ani specjalnych pakietów
czasami lepsze oferty dawali nowym klientom...
do tego wieczny problem z zasięgiem na dzielni mimo zgłaszania problemu, dostawałem smsa że niebawem problem zostanie usunięty... i tak przez prawie rok :)
nawet nie chciało mi się z nimi rozmawiać, na 5 m-cy przed zakończeniem umowy poszedłem do Playa i powiedziałem że chcę przenieść numer i potrzebuję pakiet z wymiennymi minutami na smsy/mmsy + min. 1GB danych, ma być tanio, telefonu nie potrzebuję
dostałem jakiś pakiet gdzie mam chyba z 300 minut, 1gb danych i kosztuje to mnie 29zł. :)
za 7zł. mogę dokupić opcje darmowych na playa i stacjonarne a za 10 nielimitowane smsy... tylko tego nie potrzebuję zbytnio bo na służbowym mam kilka tyś minut do wykorzystywania :lol2:
oczywiście przeniosłem swój numer do którego jestem emocjonalnie przywiązany ;)
nie chcę skłamać co było w pakiecie, ale z tego co pamiętam to jeszcze obniżka 30% przez 3 m-ce i chyba jakiś pakiet dodatkowych minut przez pół roku
porównywałem z orange, plusem i tmobile... play dawał najwięcej za najmniejszą kasę
zasięg jest ok, mam wrażenie że lepszy niż tmobile
w miejscach gdzie nie ma zasięgu playa na służbowym orange też nie ma, czyli nie jest to wina sieci
wydaje mi się tylko że na playu bateria mi mniej trzyma :> cholera wie, może to wynika z tego że w więcej jest obszarów z 3G i wtedy żre baterię...

polecam :lol2:

dzik - Pią 12 Paź, 2012

Przykład ofery plusa dla firmy z >1tyś numerów.
Abo 23PLN w tym internet i pierdylion minut. Nikt nie wie ile, ale jak nie było roamingu to nikt poza 23PLN nie wychodzi.
Koszt: ch*jowe telefony za 1PLN, np max to galaxy ace i zmiana co trzy lata.

speed555 - Nie 14 Paź, 2012

PiTT napisał/a:
ja od 12 lat miałem telefon w erze
ani dobrych ofert na telefony nie dostawałem, ani specjalnych pakietów
czasami lepsze oferty dawali nowym klientom...
do tego wieczny problem z zasięgiem na dzielni mimo zgłaszania problemu, dostawałem smsa że niebawem problem zostanie usunięty... i tak przez prawie rok :)
nawet nie chciało mi się z nimi rozmawiać, na 5 m-cy przed zakończeniem umowy poszedłem do Playa i powiedziałem że chcę przenieść numer i potrzebuję pakiet z wymiennymi minutami na smsy/mmsy + min. 1GB danych, ma być tanio, telefonu nie potrzebuję
dostałem jakiś pakiet gdzie mam chyba z 300 minut, 1gb danych i kosztuje to mnie 29zł. :)
za 7zł. mogę dokupić opcje darmowych na playa i stacjonarne a za 10 nielimitowane smsy... tylko tego nie potrzebuję zbytnio bo na służbowym mam kilka tyś minut do wykorzystywania :lol2:
oczywiście przeniosłem swój numer do którego jestem emocjonalnie przywiązany ;)
nie chcę skłamać co było w pakiecie, ale z tego co pamiętam to jeszcze obniżka 30% przez 3 m-ce i chyba jakiś pakiet dodatkowych minut przez pół roku
porównywałem z orange, plusem i tmobile... play dawał najwięcej za najmniejszą kasę
zasięg jest ok, mam wrażenie że lepszy niż tmobile
w miejscach gdzie nie ma zasięgu playa na służbowym orange też nie ma, czyli nie jest to wina sieci
wydaje mi się tylko że na playu bateria mi mniej trzyma :> cholera wie, może to wynika z tego że w więcej jest obszarów z 3G i wtedy żre baterię...

polecam :lol2:

Obrazek

ja od tygodnia jestem w play, i tez przenosilem numer z t-mobile - po 11 latach u nich.
Oferta bez telefonu, za 49 zl mam chyba 600ilesminut, 1gb neta, do play za free, umowa 12 mcy.

dzwonili przed koncem umowy kilka razy z t-mobile i straszylem ze bede przenosil numer, i nic konkretnego nie zaoferowali i nie chceli przelaczyc na rozmowe z działem utrzymania klienta. wieć sami sobie zasłuzyli:)
zasieg ok, tylko w moim galaxy s2 tez zauwazylem ze bateria szybciej pada, chyba przez to ze jak nie ma zasiegu play to przelacza na roaming po orange albo plusa i to ciagle szukanie zasiegu zżera baterie.

sorki za literówki ale naje.ban.y.. jestem:)

michool_vt - Nie 14 Paź, 2012

speed555 napisał/a:
przelacza na roaming po orange albo plusa
ale ze jakto? o_O
PiTT - Nie 14 Paź, 2012

mi wskakuje czasami plus, po prostu korzysta z ich nadajnikow, bez wplywu na koszt polaczenia oczywiscie
tez mam 12 mcy umowy z kara za zerwanie... 50zl :)

michool_vt - Nie 14 Paź, 2012

aha, dziekuje za odpowiedz :D
Konrad - Nie 14 Paź, 2012

michool_vt napisał/a:
speed555 napisał/a:
przelacza na roaming po orange albo plusa
ale ze jakto? o_O

U mnie play jak nie ma swojego zasięgu przełącza w pierwszej kolejności na plusa, potem na orange, a z tego co widziałem na jakimś telepolis czy czymś takim mają podpisywać umowę z tmobile, więc play będzie miał zasięg wszystkich polskich sieci :jupi:

speed555 - Pon 15 Paź, 2012

dokladnie, i zeby miec neta po roamingu trzeba zaznaczyc opcje w androidzie "roaming danych" (trzeba pamietac o odznaczeniu po wyjezdzie za granice bo rachunek moze zakoczyc:)