Kilkoro znajomych próbowało, ich opinia jest taka, że to znacznie spokojniejsze niż crossfit, nawet nudne, ale oczywiście również daje efekty, jak się przyłożysz.
Zależy co kto lubi.
Ja wczoraj pyknąłem taki trening w kierunku kalisteniki:
80 pull-ups
80 push-ups
80 sit-ups
80 air squats
80 burpees
Nie powiem, weszło, lewa ręka mi się dziś nie chce wyprostować w łokciu Alexxx - Czw 11 Lut, 2016
zefir napisał/a:
kalenistyka
To coś związanego z kałem?
bizon napisał/a:
Ja wczoraj pyknąłem taki trening
Widziałem. Z tych 40min najwięcej czasu Ci zajęło pewnie podciąganie?Cartoon - Czw 11 Lut, 2016
bizon napisał/a:
Kilkoro znajomych próbowało, ich opinia jest taka, że to znacznie spokojniejsze niż crossfit, nawet nudne, ale oczywiście również daje efekty, jak się przyłożysz.
Tu się w 100% zgodzę. U mnie to zmiana wynikająca w 100% z problemów z kręgosłupem.
Po 1h CF byłem zawsze wypruty na maxa a wczoraj spociłem się głównie na rozgrzewce
Dziś za to czuję jakieś dziwne mięśnie, o których istnieniu zapomniałem
Główna zaleta pracy z trenerem to praca nad postawą w trakcie ćwiczeń. Sam tego dobrze nie ogarniesz...
Ps. zabawę z kalisteniką rozpocząłem parę tygodni temu od "skazanego na trening" i mi osobiście daje lepsze efekty niż tradycyjna siłka k-mart - Czw 11 Lut, 2016 Niestety zabraklo eksperta w postaci "kamilbike" co do treningu bizon - Pią 12 Lut, 2016
Alexxx napisał/a:
zefir napisał/a:
kalenistyka
To coś związanego z kałem?
bizon napisał/a:
Ja wczoraj pyknąłem taki trening
Widziałem. Z tych 40min najwięcej czasu Ci zajęło pewnie podciąganie?
Podciąganie było na zielonej gumie, zajeło mi około 7 minut. Serie 25-10-10 a potem już coraz mniej Niestety podciągania nie robię prawie wcale, więc jestem strasznie słaby w tym zakresie. Jeśli robię to powiedzmy 4-5 serii po 6-8 powtórzeń, mówię o strictach.
Reszta ćwiczeń już bez skalowania.
Pompki pierwsza seria 20 i ręce mi tak spuchły po podciąganiu, że dalej do 80 dociągnąłem robiąc po 5 Niezły efekt był, obwód w tricepsie mi się powiększył chyba o kilka cm Zajęło to około 6 minut.
Sit-upsy bez blokowania nóg z klepaniem podłogi za głową i za stopami, serie po 20. Czas około 6 minut.
Przysiady jednym ciągiem.
Do tego momentu całość zajęła ~21:30
A potem burpees w seriach po 10.
Łączny czas 31:20
Dziś nie mogę ruszać rękami, nie mogę obu wyprostować w łokciach, a Traumon to chyba zaraz zacznę jeść bizon - Pią 12 Lut, 2016
Cartoon napisał/a:
bizon napisał/a:
Tu się w 100% zgodzę. U mnie to zmiana wynikająca w 100% z problemów z kręgosłupem.
Po 1h CF byłem zawsze wypruty na maxa a wczoraj spociłem się głównie na rozgrzewce
Dziś za to czuję jakieś dziwne mięśnie, o których istnieniu zapomniałem
Główna zaleta pracy z trenerem to praca nad postawą w trakcie ćwiczeń. Sam tego dobrze nie ogarniesz...
Ps. zabawę z kalisteniką rozpocząłem parę tygodni temu od "skazanego na trening" i mi osobiście daje lepsze efekty niż tradycyjna siłka
No jak kręgosłup nie daje rady to jasna sprawa.
No i dla każdego według potrzeb
Powodzenia, szwagier chodzi i bardzo sobie chwali GeKo - Pią 12 Lut, 2016
Cartoon napisał/a:
Ile wytrzymacie?
Podjąłem dziś wyzwanie - dotrwałem do 3:03
Ten pierwszy z lewej od 2:30 leci w pręta GeKo - Pon 15 Lut, 2016 Na swój sposób genialne https://www.facebook.com/...388406/?fref=nfCartoon - Czw 10 Mar, 2016 Panowie - wbijajcie w środy na treningi o 20 w crosshousie.
Jestem po pierwszych 5 i nadal jaram się jak dziecko Przez godzinę można się dobrze zmęczyć a mięśnie czuć jeszcze 3 dni po treningu Kenet - Czw 10 Mar, 2016 Zefir jak poszedł ze mną i Jemiołem na trening to 2 tygodnie miał zakwasy Cartoon - Pią 11 Mar, 2016
Kenet napisał/a:
Zefir jak poszedł ze mną i Jemiołem na trening to 2 tygodnie miał zakwasy
Wy to inna liga zefir - Pią 11 Mar, 2016 Potwierdzam El Testosteron plus Triceratops zmęczyli mnie przeokrutnie w strefie wolnych ciezarów
Ale za drugim razem bylo lepiej bo na drugi dzien zmodziłem 22km po Lesie Kabackim w tym zacnym teamie
Cartoon dojazd w jedna strone zajmie dłużej niż trening
u mnie cisza przed burza, kilometraz plus dorzucilem basen plus treninig silowe z grupa.
Mamy nawet juz nazwe: LUBIE DUZY VOLT TEAM i zamierzamy w tym sezonie obstawic mase konkurencji : sporty silowe, kulturystyke, martony/ultra, duathlon, triathlon, wrak race, moto gp etc!Alexxx - Pią 11 Mar, 2016 Jak bedziecie next week szli sie napompowac to dajcie znac, chetnie poznam tajemna technike co sie sily nie boji zefir - Pią 11 Mar, 2016 Siła techniki się nie boi
To bylo moje pierwsze zdanie jak zobaczyłem trening chłopaków,
jakbyś chcial odpalić jutro rower to zapraszam bo mam 3h wybieganie Cartoon - Pią 11 Mar, 2016
zefir napisał/a:
Cartoon dojazd w jedna strone zajmie dłużej niż trening
Mają też treningi w copacabanie - tylko kto inny prowadzi