Bonczek, jak się na czymś nie zna to lepiej nie mówić nic niż gówno mówić
Znowu masz rację, teraz czas wdrożyć to w życie M - Wto 20 Sie, 2013 Ja doczytalem ze rada niczego nie moze odwolac, decyzja z referendum zapada nieodwolalnie.
Rada miasta ma prawo nie oglosic wyborow jesli jest mniej niz rok do wygasniecia jej kadencji.
Na ten czas powoluje sie komisarza - oczywiscie swojego ale impakt bedzie duzo wiekszy niz utrata prezydentury i o to jest caly ajwaj i nawolywanie wladz do bojkotu referendum. Tylko absencja jest w stanie zagrozic wynikowi - z drugiej strony jak nie pojda przeciwnicy a frekwencja bedzie to dopuero bedzie rzeznia.anjas - Wto 20 Sie, 2013
Bonczek napisał/a:
Znowu masz rację, teraz czas wdrożyć to w życie
dziękuję, postaram się. Możesz być moim wzorem? Chciałbym się na kimś wielkim wzorować Bonczek - Wto 20 Sie, 2013 Nie jestem wielki, raczej średniego wzrostu, więc musisz szukać dalej anjas - Wto 20 Sie, 2013 oj tam, wiesz dobrze, że chodziło mi o dokonania zawodowe. Nie bądź taki skromny kamil - Wto 20 Sie, 2013 czytam to z wypiekami na twarzy Mam nadzieje, że organizatorzy tej komedii otrzymają odpowiedź na tym referendum, co warszawiacy myślą o tym - czytaj , że przyjdzie w ch..uj mało osób. Fajnie by było gdyby tylko przylazło jakieś 50 tys.Kenet - Wto 20 Sie, 2013 Bzdura to referendum. Nagle jak odwołają HGW to koparki zaczną kopać szybciej, tarcze zaczną drążyć lepiej, metro ruszy, korki zmaleją i będą tańsze bilety? Nie sądzę.
Byłem w weekend w Kielcach - pół miasta roz....ane w drobny pył, dosłownie jedzie się po szutrach, Końskie rozje...ne w drobny pył, Sielpia - roz...ana w drobny pył i wszyscy na pewno kur...ią w duszy, ale takie jest życie. Mój rodzinny Węgrów przez ostatnie 3 lata był rozje...ny w pył, ale teraz latam po nowych ulicach, ładnym rynku i fajnie ogarniętej infrastrukturze nad jeziorkiem, a za rok pojadę nowym mostem i nie będę ryzykował urwania miski jak na starym. Nie da się zbudować drogi w dwa tygodnie, nie da się wydrążyć metra w pół roku. Ale wystarczy spojrzeć perspektywicznie - za rok pojadę sobie do tych samych Kielc, Końskich i Sielpi i będę nak...uwiał po nowych, równych jak stół drogach Wszystko rozj...ane, trafiło na nas trudno... Ciekawe co mówili Warszawiacy jak im przyszło odbudować miasto po wojnie
Jako słoik i tak nie mam prawa głosu, ale gdyby miał nawet przez głowę by mi nie przyszło żeby iść na to referendum. Może następnym razem ktoś by się wcześniej stuknął szpadlem w łeb pP - Wto 20 Sie, 2013
Kenet napisał/a:
Bzdura to referendum. Nagle jak odwołają HGW to koparki zaczną kopać szybciej, tarcze zaczną drążyć lepiej, metro ruszy, korki zmaleją i będą tańsze bilety? Nie sądzę.
ty zobacz a metro w centrum oddają tydzień przed terminem ha
co to rozjebania to zgoda z Kenetem,
chociażby jak jechałem albo wracałem na wakacje w tym roku, wszyscy narzekali kiedys ah ta polska, jak sie wyjedzie za granice to sie jedzie,
a teraz wyjeżdzam na trasę s8 i aż do granicy z czechami 2 pasy, większość to ekspresówki albo autostrady
co do referendum nie idę, nie chciałem go, teraz na zastepce burmistrza poszedł jarosław dabrowski, ktory dosc mocno rozruszał Bemowo (pierwszy lepszy przyklad to bemowo bike a teraz ventruilo w całej wawie), uwazam to za dobry ruch ze strony ratusza bo to czlowiek na odpowiednim miejscu! dzik - Wto 20 Sie, 2013 Zasługi HGW nie są na tyle poważne by mieć zapał do głosowania, okazało się że miała dziadka w SS czy że łykała łapówki jak dziadek rentę i w sądzie ją koledzy wybronili? Zbędny wydatek. Najbliższe wybory będa weryfikacją. A jestem przekonany że cała para pójdzie w gwizdek bo nie osiągną frekwencji.
Łączenie niektórych faktów i zrzucanie ich na HGW jest myśleniem na poziomie żuli z pod budki z piwem. Stację zalało bo osobiście źle łopatę wbiła? Budowa II linii to nie położenie dróźki rowerowej i zawsze jakieś atrakcje będą.
Podzyżki biletów bolą, a z drugiej strony jak się widzi minę kolegi "z lepszego zachodu" który robi minę na ilośc linii, stan i częstotliwość kursowania komunikacji miejskiej i stwierdza że nie wiedział że tak może być.Barejka - Wto 20 Sie, 2013
Kenet napisał/a:
i będą tańsze bilety?
na to akurat bym nie liczyl 2013/2014 jest kolejna 3 i ostatnia podwyzka cen biletow Anonymous - Wto 20 Sie, 2013 Kenet, madrze gadasz zaraz zostaniesz za to zlinczowany Kenet - Wto 20 Sie, 2013 Życie, ale czasem napiszę tu coś bo mnie boli, a dykty ciężkie.roj - Wto 20 Sie, 2013 przeczytałem tylko post Keneta z ostatnich stu stron tematu więc do niego się odniosę
ja nie wiem czy pójdę czy nie i czy referendum jest dobre czy nie ale chodzi nie tylko o to jak szybko kopią koparki i ile się stoi w korku ale o finanse miasta.
gdzieś czytałem ile zostało za jej kadencji zatrudnionych urzędników.
nie wiem ile w tym prawdy, nie analizowałem, ale myślę, że ktoś kto uważa, że w jedną czy drugą stronę jest pewny swojej racji to może warto pokopać w tym temacie w jakiś wiarygodnych źródłach