Ten czerwony był juz, nawet mamy osobe która znała go od podszewki
myślisz, że to jest ten sam co gaugan...? hmm...
skąd taka pewność...!?
poza tym gdyby to był ten to typ bylby 3cim właścicielem a nie 2gim... ciekawe... i miał wydech chyba nie stockowy...nox - Śro 17 Sty, 2007 ax to poprzednik saxo i wbrew pozorą sporo częsci jest dokłądnie tych samych w tym przypadku masz jeszcze rozstaw na 4x108 to juz wogole .saxorulez - Śro 17 Sty, 2007
pcs napisał/a:
Czy do tego auta wogole sa czesci do kupienia?
tak, jak pisał nox, ale nie są one kompatybilne z saxo a ze 106 XSi
Te z saxo pasują ale nie wszystkie. Napewno wachacze nie pasują i np. kolumny tez nie. Al da się je zamontować tylko że musiałbyś dwie wymienć na raz.lenny - Śro 17 Sty, 2007
ten ostatni od DeeSa to projekt numer 7 warszawskiej firmy ECUPerformance zajmującej się tylko i wyłącznie Hondami.
http://www.ecu-performance.com.pl/new/
w piątek mam 'widzenie'...:]
[ Dodano: Sro 17 Sty, 2007 ]
ooookej.....
pytanie do hondziarzy ale tez do wszystkich znajacych sie na hondach...
na co szczegolnie zwrocic uwagę?
gdzie zajrzeć?
o co zapytać?
co zwykle sie pierdzieli?
prosze o wszystkie info - chcialbym w pt. stanąć w szranki poważne z wlaścicielem....
tenkju from de małtejn!!!BaRtO_206GT - Śro 17 Sty, 2007 Jesli chodzi o starsze hondy (nie wiem czy tez tak jest z ctr'em) ale spodziewac mozna sie wykwitow w tylnych nadkolach i przy szyberdach jesli sa gdzies indziej to wskazuje to raczej na to ze auto bylo w to miejsce walone, nastepna rzecz to to jak dziala vtec i czy wogole sie zalacza, nastepne to to czy puszcza siwe chmury, jeszcze jedna rzecza jest to ze jesli stuka silnik przy ok 3 tys obrotow to moze wskazywac na ponad 200 tys przelotu ale to chyba do tego samochodu sie nie tyczy. A tak poza tym to rzeczy standardowe, jak to czy nie bije kiera przy hamowaniu, czy jedzie prosto itdGrzesiek VTS - Śro 17 Sty, 2007 To moje EX saxo
ja je sprzedałem za 12.5 tysia a teraz kolo chce 15
i pisze ze bez dzwonowaty a ja udowodnie ze miał dzwona wpadne do tego komisu
wlasciciel komisu rozbija sie bogatymi furami, wiec jakos musi zarobic Grzesiek VTS - Śro 17 Sty, 2007 jutro chyb tam smigne Anonymous - Śro 17 Sty, 2007
lenny napisał/a:
strick napisał/a:
Ten czerwony był juz, nawet mamy osobe która znała go od podszewki
myślisz, że to jest ten sam co gaugan...? hmm...
skąd taka pewność...!?
poza tym gdyby to był ten to typ bylby 3cim właścicielem a nie 2gim... ciekawe... i miał wydech chyba nie stockowy...
ten ostatni od DeeSa to projekt numer 7 warszawskiej firmy ECUPerformance zajmującej się tylko i wyłącznie Hondami.
http://www.ecu-performance.com.pl/new/
w piątek mam 'widzenie'...:]
[ Dodano: Sro 17 Sty, 2007 ]
ooookej.....
pytanie do hondziarzy ale tez do wszystkich znajacych sie na hondach...
na co szczegolnie zwrocic uwagę?
gdzie zajrzeć?
o co zapytać?
co zwykle sie pierdzieli?
prosze o wszystkie info - chcialbym w pt. stanąć w szranki poważne z wlaścicielem....
tenkju from de małtejn!!!
Tak naprawdę to musisz sprawdzić czy:
- faktycznie nie miał dzwona Fura jest urazogenna w niewprawnych rękach.
- czy gościu nie ścigał się tym wózkiem na 1/4 mili (na przykład z N02 lub turbiną)
Generalnie wygląda naprawdę zachęcająco, modyfikacje zawiasu w moim guście
Pozdro!Niemy - Śro 17 Sty, 2007
Grzesiek VTS napisał/a:
To moje EX saxo
ja je sprzedałem za 12.5 tysia a teraz kolo chce 15
i pisze ze bez dzwonowaty a ja udowodnie ze miał dzwona wpadne do tego komisu
hehe, wszystkie w komisach sa bezwypadkowe, btw kierownica wyglada jak klejona po wypaleniu poduszki
czyli wychodzi na to ze komis chce zarobic 3 klocki
a po czym poznales ze to wlasnie twoj egzemplarz ?lenny - Śro 17 Sty, 2007 http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2083165
hehe, wszystkie w komisach sa bezwypadkowe, btw kierownica wyglada jak klejona po wypaleniu poduszki
czyli wychodzi na to ze komis chce zarobic 3 klocki
a po czym poznales ze to wlasnie twoj egzemplarz ?
Po Grilu TJUNIG i chlapaczach,poduszkach bo nie bylo 2