zefir - Śro 06 Kwi, 2016 kurde dla jednych 6 km/h to sufit a dla innych podłoga
jak nie masz z czego oddychac to znaczy ze za szybko
Predkosc przyjdzie z czasemPiTT - Śro 06 Kwi, 2016
Jakarti napisał/a:
jakies rady jak rozluznic cialo podczas biegu?
probowales walic konia podczas biegu?
nie wiem czy pomoze, ale jest szansa ze pomoze Ci uzyskac dobry czas... EmerytRs2 - Śro 06 Kwi, 2016
PiTT napisał/a:
Jakarti napisał/a:
probowales walic konia podczas biegu?
nie wiem czy pomoze, ale jest szansa ze pomoze Ci uzyskac dobry czas...
i masa spadnie plus spaliszd odatkowe kalorieChloru - Śro 06 Kwi, 2016 A bieganie stanie się przyjemnością Jakarti - Czw 07 Kwi, 2016
zefir napisał/a:
jak nie masz z czego oddychac to znaczy ze za szybko
zero zadyszki podczas biegu
oddech swobodnyzefir - Czw 07 Kwi, 2016 to gitara, wzmocnisz sie miesniowo, tylko sie rozciagaj
jak zrobisz pierwsze 100km to organizm zacznie z toba wspolpracowac.bizon - Czw 07 Kwi, 2016
Jakarti napisał/a:
z pamietnika biegacza swiezaka
jak sobie radzicie z oddychaniem ? gdy jest zimno?
bieglem ok 19 min i oddychalem 50/50 wdech nosem, wydech ustami
niestety pod koniec zaczalem czuc ze zmrozilem sobie mozg i od razu czulem zatoki
czy oddychac tylko ustami? czy to kwestia przyzwyczajenia organizmu?
po ostatnim razie juz nie bylo zakwasow ale okrutnie bolal mnie leb zaraz po biegu i przez kolejny dzien,dwa. w duzej mierze pewnie przez zatoki i podobno przez to ze moglem miec napieta szyje i barki.
Do biegania jak jest zimno zakładam na szyję, usta i nos takie coś:
http://allegro.pl/buff-or...5086008771.html
(aukcja pierwsza z brzegu).
A na głowę czapka Asicsa, głeboko naciągnięta, żeby zasłonić zatoki.
Co prawda ludzie czasami uciekają przede mną, jak mnie tak znienacka zobaczą, ale olewam to
Przed bieganiem robię rozgrzewkę, 15 minut, w tym skipy, różne wymachy i skakanka, żeby wyrabiać technikę.
Po bieganiu obowiązkowo rozciąganie, m.in. rozciąganie łydki, rozciąganie dwugłowego, rozciąganie czworogłowego oraz rozciąganie dupy
Jak się trzymam takiego schematu to kontuzje (póki co) przestały wyskakiwać co chwila.
Napięta szyja i barki to kwestia techniki biegu oraz ogólnego treningu.
Trening ogólny - ja robię crossfit endurance.
A technika to po prostu prosta pozycja, lekko pochylona do przodu, krótki i szybki krok, szyja, barki, ręce luźno. Tego wszystkiego można się dowiedzieć w googlach np. pod hasłem pose running.
Jakie masz tętno przy tych 6m/km?Jakarti - Czw 07 Kwi, 2016
bizon napisał/a:
Jakie masz tętno przy tych 6m/km?
musialbym zmierzyc. tylko jak? nie inwestowałem w IrunElectronics
wystarczy jak zmierze sobie to "palcem" ?
nie mialem czapki i wiem juz ze to blad
reszta raczej jasna..
aaa i czytalem jeszcze ze nie powinno sie oddychac przez "szmate" podczas biegu
prawda to?zefir - Czw 07 Kwi, 2016 Dokladnie nie oddychaj przez szmate
aa i Buffy czy wyroby podobne polecam, nawet mam ich kilka nowych z roznych akcji to moge Cie przy okazji obdarowac jednym
Temat pozycji, techniki to odlegly temat
narazie biegnij prosty luzny i dla przyjemnosci bizon - Czw 07 Kwi, 2016 Wystarczy jak sobie zmierzysz palcem
Dlaczego nie można oddychać przez szmatę?PiTT - Czw 07 Kwi, 2016 bo szmata nie pozwala!zefir - Czw 07 Kwi, 2016
bizon napisał/a:
Wystarczy jak sobie zmierzysz palcem
Dlaczego nie można oddychać przez szmatę?
ryzyko bakterii jest spore plus wilgotnosc na tym ktora wdychasz.
ja tak sobie zalatwiłem gardło rok temubizon - Czw 07 Kwi, 2016 Hmm, to u mnie wręcz przeciwnie. Jak biegałem bez to od razu chory. Ze szmatą jest ok.Kenet - Czw 07 Kwi, 2016 Kiedyś dałbym sobie uciąć rękę za taką jedną szmate...
i wiecie co?
I tym teraz k... nie miał ręki.
Także ostrożnie Vlodarsky - Pią 08 Kwi, 2016 Czasem sobie myślę, że muszę napisać książkę o bieganiu Lewa, prawa, lewa, prawa, 1000 zł w sklepie, lewa, prawa, lewa, prawa, 1000zł w sklepie itd...
Kuba wygodne buty, gacie, żebyś sobie małego nie obijał o kolana, koszulka i biegasz. Jak coś nie tak to biegasz spokojniej, jak wszystko ok to mocniej. Jak boli to odpoczywasz. Jak Ci zimno to się hartuj, a jak gorąco to za ciepło się ubrałeś
Ewentualnie słuchaj ludzi, którzy biegają z tempem pod 5 min i mają już sprzętu za 10 tys.
A ja Was później wszystkich wyprzedzę we wrześniu na maratonie jedząc kebaba i słuchając Britney Spears. Treningi zaczynam już w maju i bedę biegał jak a) będzie mi się chciało b) tak jak będę mógł, a nie zgodnie z harmonogramem z bravo girl.
Dawno się nie odzywałem w tym temacie, ale widzę, że tu cały czas ciśnienie na zakupy