To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

M - Wto 26 Lis, 2013

Ktoś poruszał się e60/e61 w klekocie?
Zbieram opinie :>

PiTT - Wto 26 Lis, 2013

M napisał/a:

jezdzielm tylko testowo :)
ogolnie bardzo fajne auto, prowadzenie lepsze niz w ałdi, no ale ja jezdzilem mpakietowym 530d po sofcie
dzwiek silnika brzydszy niz w ałdi, ale i tak nie ma co narzekać
w porównaniu do ałdi więcej plastików, ale za to bardziej zabudowana pozycja i to mi się bardziej podoba
silniki diesla w zasadzie jak w pozostałych markach, awaryjnosc pewnie podobna
slyszalem ze skrzynie automatyczne maja pancerne
a nie myslales o e66? ceny sa bardzo przyzwoite, ludzie chyba boja sie ew. kosztow naprawy i opłat :)
w sumie mają rację :D

Kamill - Wto 26 Lis, 2013

To i ja,
Kolega szuka auta dla mamy.
1) Tylko i wyłącznie automat
2) W miare młode (do 6-7 lat max)
3) cena 30-35k
4) większe niż c1, ale nie za duże, w gre wchodzą suvy do wielkości vitary.
5) dobrze jak by radziło sobie na polnej drodze bez urywania zderzaka

Jak by ktoś coś wiedział o pewnym aucie to proszę o info. Mama kolegi wychodzi niedługo ze szpitala i to ma być prezent, więc dobrze jak by się w ciągu miesiąca - półtora udało coś znaleźć.
Preferowany honda jazz / civic, vitara, swift itp.

M - Wto 26 Lis, 2013

PiTT napisał/a:
M napisał/a:

jezdzielm tylko testowo :)
ogolnie bardzo fajne auto, prowadzenie lepsze niz w ałdi, no ale ja jezdzilem mpakietowym 530d po sofcie
dzwiek silnika brzydszy niz w ałdi, ale i tak nie ma co narzekać
w porównaniu do ałdi więcej plastików, ale za to bardziej zabudowana pozycja i to mi się bardziej podoba
silniki diesla w zasadzie jak w pozostałych markach, awaryjnosc pewnie podobna
slyszalem ze skrzynie automatyczne maja pancerne
a nie myslales o e66? ceny sa bardzo przyzwoite, ludzie chyba boja sie ew. kosztow naprawy i opłat :)
w sumie mają rację :D

Wiesz co, e65/e66 potrafi ważyć ze 2T co dla mnie jest już kosmosem trochę :)
Samo auto mega mi się podoba.
Teraz tak sobie wymyśliłem że super optimum będzie jakieś 520/525d w e61, spalanie mistrzunio, komfort jazdy też bardzo ok i nie ma tragedii w trasie.

lukp - Wto 26 Lis, 2013

Jeździłem w kombi 535d 231km, w M-pakiecie, fajnie się odpycha spalanie było w miescie kolo 11,trasa okolo 8,
M - Wto 26 Lis, 2013

Lukp,
przy jakich predkosciach takie 8 wychodzi?

lukp - Wto 26 Lis, 2013

Trasa 350km w tym autostrada prędkość do120- 230, komp pokazał ok 8L, w mieście po zatankowaniu i jedzcie mojego taty weszło na 11,6 dokładnie, auto przyjemne ale po 2 tygodniach chcieli je ukraść i je oddaliśmy :)
PiTT - Wto 26 Lis, 2013

takie 530d spali w trasie ok 1-1,5l. mniej niz a6 3.0tdi ze wzgledu na naped, ale i tak nie ma tragedii bo ostatnio jadac w trasie do 110km/h mialem srednie spalanie 7.1 :)
M - Wto 26 Lis, 2013

Dobra rzecz w tych klekotach to zasięg na baku :)
Bart - Wto 26 Lis, 2013

E60, źródło wiadome:
520d (2.0): 6.72l
525d (3.0): 7.87l, x: 8.19l
530d (3.0): 8.24l, x: 8.51l
535d (3.0): 8.77l

Jestem ekspertem z internetu - 520d się jebio, główna zaleta to niska akcyza, wszystko powyżej się nada, ale albo ma miliard km przebiegu albo kosztuje w chuj.

Walle - Wto 26 Lis, 2013

520d niee...., problemy z rozciągającymi się łańcuchami rozrządu, zabudowanym od strony skrzyni....

Jeśli już to optymalnie 530d. Oczywiście kilka wad typu klapki w kolektorze, które mogą się urwać i wpaść do silnika robiąc raban....

lukp - nie ma 535d o mocy 231KM :faja: miał 272 lub 286. Jednak stopień skomplikowania tego silnika jest dla odważnych i majętnych jesli chodzi o auta używane.

Plastki? Nie są gorsze niż w A6.

Rasputin - Wto 26 Lis, 2013

lukp napisał/a:
po 2 tygodniach chcieli je ukraść i je oddaliśmy :)

Wy coś macie szczęście z tymi złodziejami :]

lukp - Wto 26 Lis, 2013

Walle napisał/a:
520d niee...., problemy z rozciągającymi się łańcuchami rozrządu, zabudowanym od strony skrzyni....

Jeśli już to optymalnie 530d. Oczywiście kilka wad typu klapki w kolektorze, które mogą się urwać i wpaść do silnika robiąc raban....

lukp - nie ma 535d o mocy 231KM :faja: miał 272 lub 286. Jednak stopień skomplikowania tego silnika jest dla odważnych i majętnych jesli chodzi o auta używane.

Plastki? Nie są gorsze niż w A6.

sorki moj blad chodzilo mi o 530 zle wpisalem, ta miala 231km nie 218 km :)

lukp - Wto 26 Lis, 2013

Rasputin napisał/a:
lukp napisał/a:
po 2 tygodniach chcieli je ukraść i je oddaliśmy :)

Wy coś macie szczęście z tymi złodziejami :]

no :( nawet znaczek z subaru z przodu ktoś sobie pożyczył

kosmita - Wto 26 Lis, 2013

Mamy 525d (2.5) e61 w rodzinie jakieś 6 lat i przez ten czas i 160tys km poza wymiana oleju i hamulców, zyebał się jedynie jeden czujnik parkowania, który naprawili w ASO za 200zł.
W sumie fajna fura, ale mistrzem pakowności nie jest. Szukałbym manuala, automat jest taki sobie, a do tego podnosi spalanie. No i z tego co słyszałem to automaty w BMW aż takie pancerne nie są, u nas od ~140tys. km czasem delikatnie poszarpywał, po wymianie oleju póki co jest ok. Do tego producent nie przewiduje wymiany oleju w skrzyni, więc w ASO nie wymieniają (ale da się to zrobić, tylko, że to droga impreza bo filtr oleju jest w obudowie skrzyni) .
Jeśli chodzi o spalanie, to szału nie ma średnio około 9L/100km, 520d F10 z o tej samej mocy z automatem spokojnie łyka 1,5-2L mniej przy takiej samej jeździe.