To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kupię mieszkanie

Pirania - Pon 10 Mar, 2014

Michał, a co Was tak ujęło? fajny rozkład, cena, okolica?
Michał - Pon 10 Mar, 2014

Pitt japa :D pietro z dupy, bo pierwsze, tylko to zostało.

generalnie , jak zawsze pisałem, szukaliśmy mieszkania koło trasy , więc i bemowo i wola wchodziła w grę. Miejsce komunikacyjnie nam odpowiada szczególnie ze ja pracuje w domu ( no, w domach weselnych :D ) , a bożena ma prace dosyć blisko z kraińskiego.

Cena nam odpowiadała. Okazało się że stary Bożenki zna właściciela spółdzielni która to buduje, więc czekamy jaki rabat dostaniemy - to też duzy plus.

Okolica jak okolica - nic tam nie ma w sumie , oprócz cmentarza i kościoła :D
A co do rozkładu. Obejrzeliśmy z 20 mieszkań i co nam sie rzuciło w oczy to to że jest duza strata powierzchni na korytarze, tutaj nei ma korytarzy w sumie

No i jest ogród zimowy ( nie wiem po co mi on, ale jest :D palme se jebne :D )

ps. mieszkanie z m. jest tańsze niż np na dywizjonu 303 gdzie się interesowaliśmy. Kwestia gdzie jest lepiej , jest kwestia osobistą - ale jakby nie patrzeć mieszkanie bliżej centrum jest w tym przypadku tańsze co mnie dziwi.

Chloru - Pon 10 Mar, 2014

Michał, fajne. Zamierzasz jakoś ogarnąć aneks? Jakieś plany co do szaf? My szukamy mieszkania już jakiś czas (to trochę skomplikowane) i właśnie często problemem jest aneks kuchenny w dupnym miejscu (najlepiej mieć zamkniętą kuchnię) oraz miejsce na przechowywanie rzeczy.
Cartoon - Pon 10 Mar, 2014

Opcja z brakiem korytarza jest zarąbista - gdyby jeszcze była wydzielona kuchnia, to byłoby idealnie :)

ps. przy sugerowanym ustawieniu mebli nie widzę miejsca na TV :D

PiTT - Pon 10 Mar, 2014

buty sie trzyma przed drzwiami przeciez :D

aktualnie jest tak, myślimy nad tymi dwoma ścianami ( opcja wyżej to wyjebanie scian , zrobienie wyspy kuchennej )

PiTT - Pon 10 Mar, 2014

pokoj dzienny zamien na dance floor a ogr. zimowy na wielka lodowke na browary i wóde!
:D

Bad-i - Pon 10 Mar, 2014

PiTT napisał/a:
buty sie trzyma przed drzwiami przeciez :D

O tym ssmym pomyslalem :)

Plan Pitta bardziej mi się podoba ;-)
Kamill - Pon 10 Mar, 2014

Gratki, całkiem dobry rozkład, mozna to sensownie do organizować ściankami
Vlodarsky - Pon 10 Mar, 2014

Zajebiste mieszkanko ! Gratki Majk :) pomysł z wyspą kuchenną też spoko. W ogrodzie zimowym możesz trzymać skuter :faja:
Jakarti - Pon 10 Mar, 2014

Michał,
kiedy mam przyjść i ogarnąć jak trzeba? :D

fajnie, miłego urządzania mieszkania :)

Vlodarsky napisał/a:
Zajebiste mieszkanko ! Gratki Majk :) pomysł z wyspą kuchenną też spoko. W ogrodzie zimowym możesz trzymać skuter :faja:

Vłodziu , przeca sprzedałem !! :(

Kjubs - heheh na lajcie ! :)

MoRToN - Pon 10 Mar, 2014

Powiększ kibel. 4,5m2 to za mało. Chyba, że w kiblu kibla nie będzie to będzie luźniej ;)

Dramatu nie ma. Mam kiblołazienkę 4,5 metra i wszystko się w niej zmieściło - wanna 180, umywalka, pralka, kiblung typu geberit. Gdybym miał knuć z łazienkami to powiększyłbym WC tak żeby zmieścić tam kabinę prysznicową.

No to teraz wszyscy urządzimy mieszkanie Michałowi :rotfl: :rotfl: