Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG
dzik - Nie 06 Wrz, 2015 renówki są.
gdyby nie fotele to superb byłby już zamówiony, ale do tej pory nie pamiętam bym kiedyś zwrócił w samochodzie uwagę na fotele pod tym kątem, zazwyczaj albo są zajebiste albo się poprostu o nich nie myśli, poprawne. Tutaj coś nie tak.bob.dsk - Nie 06 Wrz, 2015
dzik napisał/a:
[quote="rabarbar"
Wiem, jest R-ka ale musiałbym to na żywo zobaczyć.
Nie jechałem też R-ką i nie wiem czy nie jest upierdliwa w dłuższych trasach, latam czasem ponad 1000km dziennie i nie chcę by po 8h na tempomacie przy 160 łeb nie puchł.
Na wykresie zabrakło superba i passata w wersji 280
Pooglądałem c-klasę jak Miniac radził, ale to zupełnie nie moja bajka.
Małe i wnętrze totalnie nie w moim guście.
Pewnie oglądałeś W205, które stylistycznie jak CLA. Polecałem W204 jaki mamy i jeszcze w 2015 można je było mieć z salonu za ok 120tys PLN
Troche zaczyna tu powiewać Auto-Światem. Golfa R w kombi by po boxie lać porsche, 4x4 ktore ma same wady, no ale spadł deszcz.. , średnie spalania optymistyczniejsze jak podaje producent Wg mnie jest sporo racji w tym co pisze Justine, że oglądasz-jedziesz-pasuje - chcesz-kupujesz, a nie szukasz po wyposażeniu i bZdurach (vide elektryczna klapa) osłodzenia sobie auta do którego nie jesteś absolutnie przekonany.
Pitt ma racje ze jak cos nie pasuje podczas jazdy testowej to sie odwracasz i nie wracasz, bo nigdy juz nie bedziesz bardziej optymistycznie nastawiony, a moze i napalony. Mialem tak ze 135i na które byłem już zdecydowany i czar prysł ze względu na "radości z jazdy - brak" lukp - Pon 07 Wrz, 2015 dzik, jeśli fotele w superbie Ci nie pasują nie kupuj tego auta. Moja zona ma B klase, jest bardzo zadowolona, ja nie mogę tam dobrej pozycji znaleźć, fotel kierowcy mi nie pasuje, dlatego stwierdziłem nie jędzę nim wogle, tylko clio.
Tu maly test golfa R
http://www.autocentrum.pl...autocentrum.pl/dzik - Pon 07 Wrz, 2015 Panowie, jakby coś pasowało od ręki to bym od razu wyłożył kasę, nie jestem kobietą.
Najbardziej mi pasuje pastuch tylko ma jeden problem, pojeb** terminy produkcji, nie chcę już brać samochodu z placu bo płaci się za nowy a nie mamy możliwości wybrania wyposażenia jakie nam pasuje.
Passata miałem wybranego we wtorek, terminy były na listopad, w czwartek idę zamawiać a tu termin marzec 2016. Dzisiaj jadę oglądać jedną sztukę która ma rozsądne wyposażenie.PiTT - Pon 07 Wrz, 2015 tak na marginesie to szacun za wytrwałość
paska masz juz kilka ladnych lat a na tapecie masz kolejnego albo cos praktycznie identycznego
ja wiem ze to spoko auto, tylko kurcze ja chyba nie moge jezdzic czyms dluzej niz 2 lata... po prostu zaczynam sie zle czuc, nawet jak jest to zmiana na gorsze to jakos mi sie lepiej tak funkcjonuje
gdybym mial komus polecic to oczywiscie Twoje typy byłby na pierwszym miejscu, ale sam chyba bym już nie wszedł teraz w zamiane na nowszy model... chyba ze znowu po zupelnie innym aucie za kolejne 2 lata Miniac - Pon 07 Wrz, 2015
PiTT napisał/a:
ja chyba nie moge jezdzic czyms dluzej niz 2 lata... po prostu zaczynam sie zle czuc, nawet jak jest to zmiana na gorsze to jakos mi sie lepiej tak funkcjonuje
Błądzić rzeczą ludzką - ja mam zupełnie odwrotnie.
btw. pogadaj z Javo o jego romansie z Land Cruiser'em i Cheerokee'im - to może się wyleczysz PiTT - Pon 07 Wrz, 2015
Miniac napisał/a:
PiTT napisał/a:
ja chyba nie moge jezdzic czyms dluzej niz 2 lata... po prostu zaczynam sie zle czuc, nawet jak jest to zmiana na gorsze to jakos mi sie lepiej tak funkcjonuje
Błądzić rzeczą ludzką - ja mam zupełnie odwrotnie.
btw. pogadaj z Javo o jego romansie z Land Cruiser'em i Cheerokee'im - to może się wyleczysz
gadalem z nim o landku i wlasnie wspominal ze znowu go naszlo i szuka takiego Jakarti - Pon 07 Wrz, 2015 ja z nim gadalem przed chwila
i mowi, ze szuka jak go wkurwia obecna sytuacja wiec szuka zawsze Marek23 - Pon 07 Wrz, 2015 Miniac, uważasz,że Rka z 360 koniami z CS nie zjada zwykłej 997 na wprost? Pomijam,że z dołu taki prosiak szału nie robi i tutaj doładowana Rka zamiata go pod dywan. Nie porównuję aut, bo to absurd,ale chodzi tylko o to,że taki golfik jest żwawym autkiem.
Zgodzę się z Dzikiem co do wydechu. Uwielbiam głośne auta, ale długa trasa nie jest fajna z ryczącym wydechem.Miniac - Pon 07 Wrz, 2015
Marek23 napisał/a:
Miniac, uważasz,że Rka z 360 koniami z CS nie zjada zwykłej 997 na wprost? Pomijam,że z dołu taki prosiak szału nie robi i tutaj doładowana Rka zamiata go pod dywan. Nie porównuję aut, bo to absurd,ale chodzi tylko o to,że taki golfik jest żwawym autkiem.
Nie umiem odpowiedzieć, bo "zwykła" Carrera 997 może mieć od 325 do 408KM i mieć 7biegową PDK. I uważam, że wtedy robi z Rki po CS taki wiatrak, że ten dopiero SMSem się dowie, że Porsche jest już pod domem
Co nie zmienia faktu, że Golf R jest bardzo bardzo szybkim HOTHATCHEM, który i tak dostanie łomot od 135i, RS3, A45 po najdelikatniejszym programie
@PiTT - zaraz zadzwonię i go opier&^#^le Marek23 - Pon 07 Wrz, 2015 Zwykła carrera to nie S i taka 997 z początku produkcji golf klepie.
Miałem przyjemność w S 400 koni i fajnie to jedzie ale statku kosmicznego bym z tego nie robił. Szczególnie jak sie nie idzie górà obrotów.
Ale sam sie zajarał porszakami od kiedy takie poupalalwm, wiec nie martw sie Miniac, podoba mi sie Twoje auto;)Miniac - Pon 07 Wrz, 2015 408KM ma GTS - nie S (355 i 385KM). Takie nonS 3.6litra (jeszcze z 996) w tiptronic'u to już dla wyjątkowego fana modelu, ale i tak uważam że klepnie takiego 360KM Golfa R Po prostu te auta są szybsze niż wynika z mocy i odczuć podczas jazdy dzik - Pon 07 Wrz, 2015 Jeździłem R-ką, wysiadać się nie chce ale nie ma trybu zupełnie cywilnego, mimo DCC jest za twardo i za głośno na samochód "trasowy".
Na drugi samochód.
A45 jest szybkie, ale wolałbym R-kę. Nie chodzi tylko o szybkość bo nawet jak masz A45 to coś szybszego cię klepnie. W A45 kompletnie mi nie odpowiada wnętrze, za bardzo efekciarskie a materiały nie powalają. 1-ką nie jeździłem.
Decyzja zapadła, będzie paseratti B8.anjas - Pon 07 Wrz, 2015 I git, to znaczy jak zwykle... Gadamy, gadamy a kończy się na passacie )