To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG

dzik - Nie 06 Wrz, 2015

renówki są.

gdyby nie fotele to superb byłby już zamówiony, ale do tej pory nie pamiętam bym kiedyś zwrócił w samochodzie uwagę na fotele pod tym kątem, zazwyczaj albo są zajebiste albo się poprostu o nich nie myśli, poprawne. Tutaj coś nie tak.

bob.dsk - Nie 06 Wrz, 2015

dzik napisał/a:
[quote="rabarbar"
Wiem, jest R-ka ale musiałbym to na żywo zobaczyć.

Nie jechałem też R-ką i nie wiem czy nie jest upierdliwa w dłuższych trasach, latam czasem ponad 1000km dziennie i nie chcę by po 8h na tempomacie przy 160 łeb nie puchł.

Dziku sprawdź R-ke zanim kupisz Skodę.

Miniac - Pon 07 Wrz, 2015

dzik napisał/a:
Na wykresie zabrakło superba i passata w wersji 280 :>

Pooglądałem c-klasę jak Miniac radził, ale to zupełnie nie moja bajka.
Małe i wnętrze totalnie nie w moim guście.

Pewnie oglądałeś W205, które stylistycznie jak CLA. Polecałem W204 jaki mamy i jeszcze w 2015 można je było mieć z salonu za ok 120tys PLN

Troche zaczyna tu powiewać Auto-Światem. Golfa R w kombi by po boxie lać porsche, 4x4 ktore ma same wady, no ale spadł deszcz.. , średnie spalania optymistyczniejsze jak podaje producent ;) Wg mnie jest sporo racji w tym co pisze Justine, że oglądasz-jedziesz-pasuje - chcesz-kupujesz, a nie szukasz po wyposażeniu i bZdurach (vide elektryczna klapa) osłodzenia sobie auta do którego nie jesteś absolutnie przekonany.

Pitt ma racje ze jak cos nie pasuje podczas jazdy testowej to sie odwracasz i nie wracasz, bo nigdy juz nie bedziesz bardziej optymistycznie nastawiony, a moze i napalony. Mialem tak ze 135i na które byłem już zdecydowany i czar prysł ze względu na "radości z jazdy - brak" ;)

lukp - Pon 07 Wrz, 2015

dzik, jeśli fotele w superbie Ci nie pasują nie kupuj tego auta. Moja zona ma B klase, jest bardzo zadowolona, ja nie mogę tam dobrej pozycji znaleźć, fotel kierowcy mi nie pasuje, dlatego stwierdziłem nie jędzę nim wogle, tylko clio.

Tu maly test golfa R

http://www.autocentrum.pl...autocentrum.pl/

dzik - Pon 07 Wrz, 2015

Panowie, jakby coś pasowało od ręki to bym od razu wyłożył kasę, nie jestem kobietą.
Najbardziej mi pasuje pastuch tylko ma jeden problem, pojeb** terminy produkcji, nie chcę już brać samochodu z placu bo płaci się za nowy a nie mamy możliwości wybrania wyposażenia jakie nam pasuje.
Passata miałem wybranego we wtorek, terminy były na listopad, w czwartek idę zamawiać a tu termin marzec 2016. Dzisiaj jadę oglądać jedną sztukę która ma rozsądne wyposażenie.

PiTT - Pon 07 Wrz, 2015

tak na marginesie to szacun za wytrwałość
paska masz juz kilka ladnych lat a na tapecie masz kolejnego albo cos praktycznie identycznego
ja wiem ze to spoko auto, tylko kurcze ja chyba nie moge jezdzic czyms dluzej niz 2 lata... po prostu zaczynam sie zle czuc, nawet jak jest to zmiana na gorsze to jakos mi sie lepiej tak funkcjonuje :)
gdybym mial komus polecic to oczywiscie Twoje typy byłby na pierwszym miejscu, ale sam chyba bym już nie wszedł teraz w zamiane na nowszy model... chyba ze znowu po zupelnie innym aucie za kolejne 2 lata :)

PiTT napisał/a:
ja chyba nie moge jezdzic czyms dluzej niz 2 lata... po prostu zaczynam sie zle czuc, nawet jak jest to zmiana na gorsze to jakos mi sie lepiej tak funkcjonuje :)

Błądzić rzeczą ludzką - ja mam zupełnie odwrotnie. :>

btw. pogadaj z Javo o jego romansie z Land Cruiser'em i Cheerokee'im - to może się wyleczysz ;D

PiTT - Pon 07 Wrz, 2015

Miniac napisał/a:
PiTT napisał/a:
ja chyba nie moge jezdzic czyms dluzej niz 2 lata... po prostu zaczynam sie zle czuc, nawet jak jest to zmiana na gorsze to jakos mi sie lepiej tak funkcjonuje :)

Błądzić rzeczą ludzką - ja mam zupełnie odwrotnie. :>

btw. pogadaj z Javo o jego romansie z Land Cruiser'em i Cheerokee'im - to może się wyleczysz ;D

gadalem z nim o landku i wlasnie wspominal ze znowu go naszlo i szuka takiego :D

Jakarti - Pon 07 Wrz, 2015

ja z nim gadalem przed chwila
i mowi, ze szuka jak go wkurwia obecna sytuacja wiec szuka zawsze :D

Marek23 - Pon 07 Wrz, 2015

Miniac, uważasz,że Rka z 360 koniami z CS nie zjada zwykłej 997 na wprost? Pomijam,że z dołu taki prosiak szału nie robi i tutaj doładowana Rka zamiata go pod dywan. Nie porównuję aut, bo to absurd,ale chodzi tylko o to,że taki golfik jest żwawym autkiem.

Zgodzę się z Dzikiem co do wydechu. Uwielbiam głośne auta, ale długa trasa nie jest fajna z ryczącym wydechem.

Marek23 napisał/a:
Miniac, uważasz,że Rka z 360 koniami z CS nie zjada zwykłej 997 na wprost? Pomijam,że z dołu taki prosiak szału nie robi i tutaj doładowana Rka zamiata go pod dywan. Nie porównuję aut, bo to absurd,ale chodzi tylko o to,że taki golfik jest żwawym autkiem.

Nie umiem odpowiedzieć, bo "zwykła" Carrera 997 może mieć od 325 do 408KM i mieć 7biegową PDK. I uważam, że wtedy robi z Rki po CS taki wiatrak, że ten dopiero SMSem się dowie, że Porsche jest już pod domem :>

Co nie zmienia faktu, że Golf R jest bardzo bardzo szybkim HOTHATCHEM, który i tak dostanie łomot od 135i, RS3, A45 po najdelikatniejszym programie :faja:

@PiTT - zaraz zadzwonię i go opier&^#^le :]

Marek23 - Pon 07 Wrz, 2015

Zwykła carrera to nie S i taka 997 z początku produkcji golf klepie.
Miałem przyjemność w S 400 koni i fajnie to jedzie ale statku kosmicznego bym z tego nie robił. Szczególnie jak sie nie idzie górà obrotów.

Ale sam sie zajarał porszakami od kiedy takie poupalalwm, wiec nie martw sie Miniac, podoba mi sie Twoje auto;)

408KM ma GTS - nie S (355 i 385KM). Takie nonS 3.6litra (jeszcze z 996) w tiptronic'u to już dla wyjątkowego fana modelu, ale i tak uważam że klepnie takiego 360KM Golfa R :ble: Po prostu te auta są szybsze niż wynika z mocy i odczuć podczas jazdy :>
dzik - Pon 07 Wrz, 2015

Jeździłem R-ką, wysiadać się nie chce ale nie ma trybu zupełnie cywilnego, mimo DCC jest za twardo i za głośno na samochód "trasowy".

Na drugi samochód.

A45 jest szybkie, ale wolałbym R-kę. Nie chodzi tylko o szybkość bo nawet jak masz A45 to coś szybszego cię klepnie. W A45 kompletnie mi nie odpowiada wnętrze, za bardzo efekciarskie a materiały nie powalają. 1-ką nie jeździłem.

Decyzja zapadła, będzie paseratti B8.

anjas - Pon 07 Wrz, 2015

I git, to znaczy jak zwykle... Gadamy, gadamy a kończy się na passacie :) )