...a ja sobie tak czytam i czytam... Wszystko fajnie, może kiedyś nawet podjadę na oglądarę, ale podział na klasy... Hmmm... No niby spox, niby do 1.6, ponad 1.6, turbo jest ok, ale pod warunkiem, że:
a) nie ma żadnego downsizingowego silnika wśród startujących (a nie ma jak sądzę)
b) sprecyzujemy rozdział koło 1.6 litra. Widzę tu bardziej 1588 lub 1589 niż 1600...
Mi - podział na klasy jest hipotetyczny - 1.6 to 1.6, nie chce tu pisać wyliczać bo nie o to chodzi. Chodzi raczej o pewien rząd wielkości i potencjał.
Koniec końców to nie jest ultra ważne, fajnie jak w ogole coś się dzieje, ludzie się szkolą, robią progress - to jest dobre.M - Śro 04 Sty, 2012 Marzy mi się taki sezon jak 2009
Biłgoraj, Lublin, Wyrazów i Ułęż
To było coś. GeKo - Śro 04 Sty, 2012
Rasputin napisał/a:
Swoją droga ciekaw jestem czy do żyje momentu gdy Morsa pokona jakakolwiek fura...oczywiście od nas z forum
Myślę że wystarczy ustalić pętle: Wisła Sczyrk Żywiec Wisła i Marek23 wygrywa Greg - Śro 04 Sty, 2012 Wyrazów był spoko - trochę dziurawy i krótki jak każdy karting, ale fajnie było.
Ile płaciliśmy? Chyba po 30zł? Janusz - Śro 04 Sty, 2012 niestety w wyrazowie już z roku na rok coraz gorzej jest kiedyś były "tarki" a raczej wyjeb płytowy imitujący tarki, a teraz już nawet tego nie ma tylko jest piasek generalnie jest przepaść miedzy radomiem a wyrazowem, zwłaszcza na mokrym... Gdzie na mokrym radomiu jest mega kupa zabawy itp itd, a na mokrym wyrazowi to jest igranie z bankructwem...Gaydek - Śro 04 Sty, 2012
kubas napisał/a:
gaydek nie będzie zadowolony
Najwyżej wejdę w inną klasę Loko - Śro 04 Sty, 2012
Janusz napisał/a:
niestety w wyrazowie już z roku na rok coraz gorzej jest kiedyś były "tarki" a raczej wyjeb płytowy imitujący tarki, a teraz już nawet tego nie ma tylko jest piasek generalnie jest przepaść miedzy radomiem a wyrazowem, zwłaszcza na mokrym... Gdzie na mokrym radomiu jest mega kupa zabawy itp itd, a na mokrym wyrazowi to jest igranie z bankructwem...
Ja strasznie miło wspominam mokry wyrazów, co zresztą widać w awatarze , i ściganie z marasem w 106 Koto zderzak w zderzak przez trochę dobrych kółek i ta ciągła napinka i przeginanie pały. Ale faktycznie, jest opcja strzelenia dacha Janusz - Śro 04 Sty, 2012
Loko napisał/a:
Ja strasznie miło wspominam mokry wyrazów, co zresztą widać w awatarze , i ściganie z marasem w 106 Koto zderzak w zderzak przez trochę dobrych kółek i ta ciągła napinka i przeginanie pały. Ale faktycznie, jest opcja strzelenia dacha
ja na mokrym wyrazowie jeździłem tylko focusem wiec może temu to źle wspominam. bo po radomiu jeździłem clio i takiej zabawy jak wtedy do to nawet w zimie nie doświadczyłem Greg - Śro 04 Sty, 2012 A gdzie nie ma opcji strzelenia dacha? rasta - Sob 07 Sty, 2012 P ja jebie, przebrnąć przez ta kupę to jakaś masakra....
Dla mnie liczy się generalka, jazda dla jazdy mnie nie interesuje, jak chce sę pojeździć to jadę do Lidla po parówki
Panowie liczą się konkeety, a to pierwszy z nich pierwsze info już jest:
Cytat:
KALENDARZ sezon 2012 (stan na 04.01.2012r.)
Ogólnopolski Rallysprint ABCUP i BMW-Challenge:
I runda POZNAŃ - Tor Poznań (połączona z SuperOes) – marzec (wg kalendarza AW)*
Time Attack & Trening & Szkoła Jazdy Sportowej – sobota 31 marzec*
II runda NOWE MIASTO NAD PILICĄ – sobota 28 kwiecień
III runda OLEŚNICA koło Wrocławia – sobota 26 maj
IV runda TORUŃ + BYDGOSZCZ – sobota 16 czerwiec
Time Attack & Trening & Szkoła Jazdy Sportowej – sobota 30 czerwiec*
V runda BEDNARY** - sobota 28 lipiec
VI runda BEDNARY** - sobota 18 sierpień
VII runda NOWE MIASTO NAD PILICĄ – sobota 22 wrzesień
VIII runda Finał OLEŚNICA koło Wrocławia – sobota 27 październik
* - do potwierdzenia termin i miejsce, a także zasady i regulamin nowej imprezy
** - informujemy, iż w Bednarach trwa nadal rozległa budowa i zmiany z nią związane, w chwili obecnej zarządcy nie są w stanie zagwarantować czy i na jakim obszarze będzie możliwa organizacja imprezniezwłocznie informował poprzez stronę www.abcup.com.pl i www.bmw-challenge.pl.y, należy liczyć się z możliwością zmiany miejsca organizowania V i VI rundy, główne tereny rezerwowe brane w tej chwili pod uwagę: Kąkolewo, Debrzno, Zegrze Pomorskie, Toruń, Wrocław
Przy okazji informujemy, iż w Bydgoszczy w 2012 ma zakończyć się budowa nowego toru kartingowego, który w połączeniu z terenem przyległym być może będzie użyty przez nas do organizacji jednej z rund.
Organizator zastrzega sobie prawo zmiany powyższego kalendarza o czym będzie
M - Sob 07 Sty, 2012 Hmm...
Ale do nas na upalanie wpadniesz czy jak bo już się pogubiłem? was79 - Sob 07 Sty, 2012 Daje Ci dyskretnego znaka, że chce puchar zaocznie dostać qbica - Sob 07 Sty, 2012 was79, musimy sobie zrobic jakąś poludniowa runde w chorzowie np M - Sob 07 Sty, 2012
qbica napisał/a:
was79, musimy sobie zrobic jakąś poludniowa runde w chorzowie np
Do kielc za daleko? Młody Papież - Sob 07 Sty, 2012 nigdy nie rozumiałem jak w tym parku w chorzowie można jezdzić samochodami... i jeszcze się tym jarać...
a co do tematu to nic sie niestety nie wypowiem, bo mam ignorawny