karoluPL - Sob 04 Sie, 2012 pitt- nie znam się na tym zbytnio ( ale sie wypowiem ) , ale spotkałem się na YT - z video zabronionym w danym kraju(regionie)- niezależnie od urządzenia na którym to oglądasz, albo blokadą video na urządzenia przenośne/telefony ( nie tylko iphone )PiTT - Sob 04 Sie, 2012 tak, są takie blokady regionalne, ale mi chodzi konkretnie o te same filmy na ajfonie i androidzie
przykładowo, Profesor Green "Remedy" nie uświadczysz teleduku na ajfonie, na androidzie nie ma problemu... i tego jest masa, kiedyś robiłem za didzeja na imprezie i miałem wpięty kabel z telefon, szukałem kawałków na youtube i ku mojemu zdziwieniu większość była niedostępna na ajfona, to jest mega słabe zefir - Nie 05 Sie, 2012
PiTT napisał/a:
tak, są takie blokady regionalne, ale mi chodzi konkretnie o te same filmy na ajfonie i androidzie
przykładowo, Profesor Green "Remedy" nie uświadczysz teleduku na ajfonie, na androidzie nie ma problemu... i tego jest masa, kiedyś robiłem za didzeja na imprezie i miałem wpięty kabel z telefon, szukałem kawałków na youtube i ku mojemu zdziwieniu większość była niedostępna na ajfona, to jest mega słabe
tak samo w smart tv na moim tv samsunga M - Nie 05 Sie, 2012
PiTT napisał/a:
tak, są takie blokady regionalne, ale mi chodzi konkretnie o te same filmy na ajfonie i androidzie
przykładowo, Profesor Green "Remedy" nie uświadczysz teleduku na ajfonie, na androidzie nie ma problemu... i tego jest masa, kiedyś robiłem za didzeja na imprezie i miałem wpięty kabel z telefon, szukałem kawałków na youtube i ku mojemu zdziwieniu większość była niedostępna na ajfona, to jest mega słabe
Pewnie chodzi o to zebys kupil prze itunes zamiast ogladac na u2b.
To jest do obejscia tylko trzeba troche pogrzebac w telefonie.zefir - Nie 05 Sie, 2012 hmm ja nie mam itunes w tv a tez mam takie blokady na niektore utwory Yarko - Pon 06 Sie, 2012
karoluPL - Pon 06 Sie, 2012 mistrz, fajne wlepki.
Ogólnie skiny na maca + świecące jabłko są mistrzem, szkoda, ze u nas praktycznie nic z tego nie ma
inna sprawa- zainstalowałem mountain liona- w sumie fajny, wielkich zmian i 'ficzerów' moze i nie ma, ale troche płynniej chodzi wszystko niż na lionie.Cassis - Pon 06 Sie, 2012 Kolejny fantastyczny gadżet do Apple http://applefobia.blox.pl...k-pendrive.htmlMucha - Pon 06 Sie, 2012 fajne gość ma opisy bizon - Wto 07 Sie, 2012 przepraszam, ale nie moge was79 - Wto 07 Sie, 2012 Dobre pióro ma gość, a poza tym bizon - Wto 07 Sie, 2012 http://applefobia.blox.pl/2012/05/Hardware.htmlmi - Wto 07 Sie, 2012
M napisał/a:
Masz kilka opcji
1.dysk ssd w lapku - bedzie mega szybko
2.uzywac trybu uspienia zamiast wylaczac
3.downgrade do xp
Wymiana dysku odpada, ten komp jest zbyt gówniany żeby w nim rzeźbić. Downgradować nie chcę, kupiłem z siódemką, tak zostawiam.
faldzip napisał/a:
Bo wlasnie na tym polegaja netbooki, ze sa mega wolne, ale za to wytrzymuja meeeega dlugo na baterii - dlatego strategia wlaczania i wylaczania jest tutaj zupelnie nieoplacalna. Poprostu usypiaj kompa. Taki uspiony to pewnie z kilka dni Ci wytrzyma jak nie wiecej.
Mój baterią też nie zabija..
No ale ok - spróbuję go usypiać, zobaczymy ile wytrzyma. Chociaż z drugiej strony czasem nie dotykam go przez tydzień czy dwa, tyle pewnie nie pociągnie
Tak czy siak - dzięki za chęci i propozycje!M - Wto 07 Sie, 2012 5zł mi - Wto 07 Sie, 2012 poszet pszelef