faldzip - Śro 29 Sty, 2014 Na torze pojawił się dzis bolid zgodny z planowanymi przepisami na 2020:
Siadly - Śro 29 Sty, 2014 Powrót Spykera?! Ale ma yebucko dużą głownicę pomiarową. Tyle telemetrii! Kenet - Śro 29 Sty, 2014
roj napisał/a:
Best 2013
1 J.Button McLaren 1:18.861
best 2014
1 K.Raikkonen Ferrari 1:27.104
A mnie nie będzie dziwić, jeśli tegoroczne bolidy okażą się dużo wolniejsze (oczywiście nie aż tyle jak w powyższym przykładzie). Mniej mocy, spoooro większa masa - momentem z dołu tego nie nadrobisz, to nie TDIWuRC - Śro 29 Sty, 2014
roj napisał/a:
poważnie czy jaja sobie robisz?
skąd takie info?
Poważnie, nawet Sokół o tym pisał. Wczorajszy dzień minął tak na prawdę na sprawdzaniu działania systemów, a nie ustawień pod kątem osiągów.
A to, że F1 2014 będzie wolniejsze od ubiegłorocznych to nie ulega wątpliwości, ale nie aż 10 sekund na okrążeniu. Ale porównując do ery V10 to robi się powoli przepaść karoluPL - Czw 30 Sty, 2014
potwierdzone info.CHRZANEK - Czw 30 Sty, 2014 Podobno Schumachera wybudzają...
Sie chłop załatwił na nartach...Kenet - Czw 30 Sty, 2014 Ja się odcinam, ale z każdej strony płyną niepokojące prognozy. Cóż można powiedzieć - szkoda Schumachera.
BTW - nie wiem czy śledzicie, ale bolidy napędzane silnikami Renault nie zaczęły testów pomyślnie. W ciągu trzech dni łącznie bolidy z tym silnikiem przejechały 38 okrążeń, z czego zdecydowana większość to instalacyjne kółka. Podobno za redbulem po całym torze ciągnie się swąd palonego carbonu.
Ferrari, Mercedes i McLaren nie mają takich problemów.CHRZANEK - Czw 30 Sty, 2014 Ja tam wielkim kibicem F1 nie byłem (choć przyznaje że jak jeździł RK to oglądałem częściej), ale technologicznie przestaje mi sie to podobać. Do tego jeszcze te qtasy z przodu...
Mam nadzieje że kierowcy sprawią że będzie mi sie chciało to oglądać...GeKo - Czw 30 Sty, 2014 Te kierowce to ni uja nie potrafią jeździć, od 2 dni tylko tłuką te auta.
Zabrać im prawa jazdy.roj - Czw 30 Sty, 2014
Kenet napisał/a:
bolidy napędzane silnikami Renault nie zaczęły testów pomyślnie.
(...)
za redbulem po całym torze ciągnie się swąd palonego carbonu.
czyli intecja zmian w regulaminie zdała egzamin!
..w końcu w f1 pojawiła się technologia, która pojawi się w cywilnych autach faldzip - Czw 30 Sty, 2014 A do tego najszybszy był dzis...
Kevin Magnussen Anonymous - Śro 12 Mar, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=hFHmYFlbFn8Niemy - Śro 12 Mar, 2014 Cartoon - Śro 12 Mar, 2014 bardzo fajnie zrobiony filmik faldzip - Śro 12 Mar, 2014 a tak w ogole to już w najbliższy weekend GP Australii - ciekawe czy ktoś dojedzie do mety