Ja się wczoraj zesrałem jak zatankowałem benzynę po 5,99
toyota ma już prototyp samochodu z silnikiem wodorowym. kwestia czasu i chój w dupę arabom
do zobaczenia w salonie.bizon - Czw 22 Mar, 2012 ja juz rozpoczalem sezon dojazdow na rowerze do roboty i mam nadzieje, ze pogoda mi pomoze w niedokladaniu tym skurwielom do dziur budzetowych. tym bardziej, ze dzis uslyszalem w radiu, ze w ciagu przyszlego roku maja np zalozyc viatoll na tysiacu km drog rownoleglych do autostrad, zeby sie nie migac od oplat. tylko czekam, az bede mial szlaban na wjezdzie na osiedle i bede musial zaplacic za wjazd i wyjazd.M - Czw 22 Mar, 2012 Ja zamawiam właśnie to:
toyota ma już prototyp samochodu z silnikiem wodorowym. kwestia czasu i chój w dupę arabom
bmw, mazda i pewnie kilka innych marek też
Tylko dopóki te samochody nie będą kosztowały tyle ile normalne spalinowe, to mało kto to kupi, hybrydy też miały być takie och i ach, ale jakoś ich nie widać za dużo
No i magazynowanie wodoru póki co jest bardzo problematyczne.
Ciekawe na ile km starcza aku i jak szybko można na tym śmigać, bo jak nie jest to wydajne to słabo widzę dodawanie prawie 10kg do roweru.Jakarti - Czw 22 Mar, 2012 HEHEH,
ja po prostu chodze z buta do pracy Jacek - Czw 22 Mar, 2012
kosmita napisał/a:
Jacek napisał/a:
bmw, mazda i pewnie kilka innych marek też
Tylko dopóki te samochody nie będą kosztowały tyle ile normalne spalinowe, to mało kto to kupi, hybrydy też miały być takie och i ach, ale jakoś ich nie widać za dużo
No i magazynowanie wodoru póki co jest bardzo problematyczne.
a ile kosztują hybrydy? prius jest w cenie avensisa z podobną mocą, wyposażeniem, gabarytem i komfortem pali połowę z tego co aven jest produkowany w japonii i ma gwarancję na 5 lat a nie na 3 więc O CO KAMAN?
nie widać hybryd w Polsce bo jest taka świadomość jaka jest.
Potencjalny polak nie zna nawet znaczenie słowa HYBRYDA a co dopiero o zasadzie działania takiego auta. Do tego pytania w stylu gdzie ja to naładuję
W całej europie zachodniej i skandynawi samochody hybrydowe się sprzedają, tylko u nas nie.
Jeśli chodzi o technologię w bmw to nie jest tak jak myślisz. W tej chwili bmw bierze kilka licencji na hybrydy od toyoty z 30.000 opatentowanych.
a co do składowania nowego paliwa to kwestia czasu i będzie technologia, chyba że rząd dojebie jakieś akcyzy np na powietrze Ryba - Czw 22 Mar, 2012 Jaka przenieś ten eko syf do wszystkiego albo niczego.
Thx Jacek - Czw 22 Mar, 2012 Tuhajbej sje rozsjerdził rozsjerdził sjeJakarti - Czw 22 Mar, 2012 HEHEH
BASTA POWIADAM BASTA!
BO DO WYSCIGU WKROCZY RASTA , UZYJE FOCUS BLASTA I WSZYSTKICH WYPIEPRZY Z MIASTA!M - Czw 22 Mar, 2012 Możemy wydzielic temat o paliwach i alternatywnych źródłach zasilania?
Ci co są zadowoleni z ceny paliw będą mogli sobie zaignorować szymlorek - Czw 22 Mar, 2012 Jacku widzę że ogarniasz temat samochodów na paluszki !
Powiedz jak to jest z samą baterią w aucie, jaką żywotność przewiduje producent?
Ile kosztuje ew wymiana takich ogniw w przybliżeniu?
Nie pytam złośliwie ani tendencyjnie próbując na siłę pokazać wyższość benzyn, po prostu jestem ciekaw czy realnie patrząc po zakupie i użytkowaniu takiego dajmy na to priusa czy nowego cr-z istnieje realna szansa na odsprzedanie tego później wciąż w pełni funkcjonalnego..BNU - Czw 22 Mar, 2012 BNU - Czw 22 Mar, 2012
M napisał/a:
Możemy wydzielic temat o paliwach i alternatywnych źródłach zasilania?
Ci co są zadowoleni z ceny paliw będą mogli sobie zaignorować
raczej temat pt "dziś znowu się wkoorwiłem" albo "dobija mnie w rzeczywistości..."
ja Panowie jak tak dalej pójdzie sprzedaje auto, a jedyne czym będe jeżdzic to mój model RC...M - Czw 22 Mar, 2012
BNU napisał/a:
M napisał/a:
Możemy wydzielic temat o paliwach i alternatywnych źródłach zasilania?
Ci co są zadowoleni z ceny paliw będą mogli sobie zaignorować
raczej temat pt "dziś znowu się wkoorwiłem" albo "dobija mnie w rzeczywistości..."
ja Panowie jak tak dalej pójdzie sprzedaje auto, a jedyne czym będe jeżdzic to mój model RC...
Tak nie mozna, trzeba walczycJanusz - Czw 22 Mar, 2012