To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Spaczony Rybny świat

Jacek - Czw 22 Mar, 2012

M napisał/a:
Ja się wczoraj zesrałem jak zatankowałem benzynę po 5,99

toyota ma już prototyp samochodu z silnikiem wodorowym. kwestia czasu i chój w dupę arabom
do zobaczenia w salonie.

bizon - Czw 22 Mar, 2012

ja juz rozpoczalem sezon dojazdow na rowerze do roboty i mam nadzieje, ze pogoda mi pomoze w niedokladaniu tym skurwielom do dziur budzetowych. tym bardziej, ze dzis uslyszalem w radiu, ze w ciagu przyszlego roku maja np zalozyc viatoll na tysiacu km drog rownoleglych do autostrad, zeby sie nie migac od oplat. tylko czekam, az bede mial szlaban na wjezdzie na osiedle i bede musial zaplacic za wjazd i wyjazd.
M - Czw 22 Mar, 2012

Ja zamawiam właśnie to: :D

http://www.maxev.pl/p59,z...0w-trotter.html

I kij w oko złodziejom.

kosmita - Czw 22 Mar, 2012

Jacek napisał/a:
toyota ma już prototyp samochodu z silnikiem wodorowym. kwestia czasu i chój w dupę arabom

bmw, mazda i pewnie kilka innych marek też ;)

Tylko dopóki te samochody nie będą kosztowały tyle ile normalne spalinowe, to mało kto to kupi, hybrydy też miały być takie och i ach, ale jakoś ich nie widać za dużo
No i magazynowanie wodoru póki co jest bardzo problematyczne.

Cytat:

Ja zamawiam właśnie to: :D

http://www.maxev.pl/p59,z...0w-trotter.html

I kij w oko złodziejom.

Ciekawe na ile km starcza aku i jak szybko można na tym śmigać, bo jak nie jest to wydajne to słabo widzę dodawanie prawie 10kg do roweru.

Jakarti - Czw 22 Mar, 2012

HEHEH,
ja po prostu chodze z buta do pracy :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Jacek - Czw 22 Mar, 2012

kosmita napisał/a:
Jacek napisał/a:

bmw, mazda i pewnie kilka innych marek też ;)

Tylko dopóki te samochody nie będą kosztowały tyle ile normalne spalinowe, to mało kto to kupi, hybrydy też miały być takie och i ach, ale jakoś ich nie widać za dużo
No i magazynowanie wodoru póki co jest bardzo problematyczne.

a ile kosztują hybrydy? prius jest w cenie avensisa z podobną mocą, wyposażeniem, gabarytem i komfortem pali połowę z tego co aven jest produkowany w japonii i ma gwarancję na 5 lat a nie na 3 więc O CO KAMAN?
nie widać hybryd w Polsce bo jest taka świadomość jaka jest.
Potencjalny polak nie zna nawet znaczenie słowa HYBRYDA a co dopiero o zasadzie działania takiego auta. Do tego pytania w stylu gdzie ja to naładuję :wall:
W całej europie zachodniej i skandynawi samochody hybrydowe się sprzedają, tylko u nas nie.
Jeśli chodzi o technologię w bmw to nie jest tak jak myślisz. W tej chwili bmw bierze kilka licencji na hybrydy od toyoty z 30.000 opatentowanych.
a co do składowania nowego paliwa to kwestia czasu i będzie technologia, chyba że rząd dojebie jakieś akcyzy np na powietrze :lol2:

Ryba - Czw 22 Mar, 2012

Jaka przenieś ten eko syf do wszystkiego albo niczego.

Thx :]

Jacek - Czw 22 Mar, 2012

Tuhajbej sje rozsjerdził :lol2: rozsjerdził sje
Jakarti - Czw 22 Mar, 2012

HEHEH
BASTA POWIADAM :d BASTA!

BO DO WYSCIGU WKROCZY RASTA , UZYJE FOCUS BLASTA I WSZYSTKICH WYPIEPRZY Z MIASTA!

M - Czw 22 Mar, 2012

Możemy wydzielic temat o paliwach i alternatywnych źródłach zasilania?
Ci co są zadowoleni z ceny paliw będą mogli sobie zaignorować :)

szymlorek - Czw 22 Mar, 2012

Jacku widzę że ogarniasz temat samochodów na paluszki ! :)

Powiedz jak to jest z samą baterią w aucie, jaką żywotność przewiduje producent?
Ile kosztuje ew wymiana takich ogniw w przybliżeniu?

Nie pytam złośliwie ani tendencyjnie próbując na siłę pokazać wyższość benzyn, po prostu jestem ciekaw czy realnie patrząc po zakupie i użytkowaniu takiego dajmy na to priusa czy nowego cr-z istnieje realna szansa na odsprzedanie tego później wciąż w pełni funkcjonalnego..

BNU - Czw 22 Mar, 2012

BNU - Czw 22 Mar, 2012

M napisał/a:

raczej temat pt "dziś znowu się wkoorwiłem" albo "dobija mnie w rzeczywistości..."

ja Panowie jak tak dalej pójdzie sprzedaje auto, a jedyne czym będe jeżdzic to mój model RC...

M - Czw 22 Mar, 2012

BNU napisał/a:
M napisał/a:

raczej temat pt "dziś znowu się wkoorwiłem" albo "dobija mnie w rzeczywistości..."

ja Panowie jak tak dalej pójdzie sprzedaje auto, a jedyne czym będe jeżdzic to mój model RC...

Tak nie mozna, trzeba walczyc

Janusz - Czw 22 Mar, 2012

BNU napisał/a:
jedyne czym będe jeżdzic to mój model RC...

kurfa, nawte to mam na wache ;/