Michał - Śro 30 Sty, 2013 w play'u zasieg na rozmowy jest ok, ale za to na net to jakaś farsa.
Pamiętaj że korzystasz w playu z darmowego neta TYLKO jak jesteś w zasięgu "darmowej strefy sieci play" czy jakoś tak.
Generalnie - mam 2 gb. Telefon non stop coś tam zassysa ( fb, y2b, pogoda, net ) i z tych 2gb wkorzystałem 14 mega - pozostałe to normalnie płacony net. Wkurwiające na maxa. Rachunek ze 100 skacze na 300.bizon - Śro 30 Sty, 2013
106 napisał/a:
edit - net w playu chodzi tylko po nadajnikach playa - roaming krajowy obejmuje
tylko polaczenia glosowe
Michał napisał/a:
Pamiętaj że korzystasz w playu z darmowego neta TYLKO jak jesteś w zasięgu "darmowej strefy sieci play" czy jakoś tak.
nieprawda. to zalezy od tego, jaki net macie. kiedys tez myslalem, ze tak jest, a potem ktos mi powiedzial, ze pierdole glupoty, zadzwonilem do operatora i sie okazalo, ze faktycznie pierdolilem
w playu jest (znaczy byl przy ostatnim przedluzeniu umowy, jak jest w obecnych taryfach - nie wiem, mozna zapytac) net w 2 rodzajach:
1. net tylko na nadajnikach play, poza tym roaming
2. net na wszystkich nadajnikach
ten z opcji 2. mam ja. to zaden niezwykly abonament. mam 1gb limit, a po nim net dziala dalej, tylko wolniej. trzeba do tego wlaczyc roaming danych w telefonie. zadne dodatkowe oplaty nie sa naliczane. trzeba tylko uwazac, zeby z ta opcja nie wyjechac za granice.
mam play od dobrych kilku lat, z zasiegiem nie mam zadnych problemow, a jesli nie mam to zadna inna siec tez nie ma (porownywalem z telefonami sluzbowymi).Chloru - Śro 30 Sty, 2013
Michał napisał/a:
Byyzyydura Radzę skonfigurować sobie odpowiednio abonament. Od dwóch lat są taryfy All Inclusive a od tygodnia Formula S/M/L. Nie ma takiego rozliczania w nich o jakim mówiszKenet - Śro 30 Sty, 2013 Ok, czyli nie ma lipy z internetem, w sensie do tych 0,5 gb mam spokój gdzie bym nie był w obrębie kraju.Chloru - Śro 30 Sty, 2013 Tak.Michał - Śro 30 Sty, 2013 http://forum.dobreprogram...ow-t437661.html
proszeeee
w sumie 100 czy 300 ... JB
Aha, dodam ze umowe mam od 2 latbizon - Śro 30 Sty, 2013 Michał, wszystko kwestia posiadanej opcji. ja mam na 100% tak, ze dziala bez oplat na wszystkich nadajnikach.Michał - Śro 30 Sty, 2013 Bizon, masz wersje dla biedaków mówiąc krótko
albo ja dla jełopów bizon - Śro 30 Sty, 2013
Michał napisał/a:
Bizon, masz wersje dla biedaków mówiąc krótko
na to wychodzi
pewnie wszyscy ajfoniarze dodali teraz ten watek do ignorowanych kosmita - Śro 30 Sty, 2013 Jakiś czas temu faktycznie tak było w Play, ale od ponad roku już nie ma takiego problemu.Chloru - Śro 30 Sty, 2013 Michał, proszę... http://forum.dobreprogram...6.html#p2776526
Jednym słowem zmieniaj tę taryfę dla jełopów na coś normalnego
dzik - Czw 31 Sty, 2013 oficjalnie mogę powiedzieć ze plus to banda debili i przy najbliższej okazji zmieniam sieć
dodzwonić się do nich, bez szans, oczywiście połączenia płatne(!)
odpowiedź na maile po 15dniach i nie na tematKenet - Czw 31 Sty, 2013 Ja już podjąłem decyzję i idę do Play - 39 zł za 400 minut, do play za free, +0,5 GB netu + jakieś tam gratisy i umowa na 12 mies. Dzięki za pomoc.was79 - Czw 31 Sty, 2013 A to co zaoszczędzisz na abonamencie przepijesz i będziesz rzygołKenet - Czw 31 Sty, 2013