no name - Czw 22 Mar, 2012 a dobra do nich to droższa niż do normalnej fury kosmita - Czw 22 Mar, 2012
Jacek napisał/a:
a ile kosztują hybrydy? prius jest w cenie avensisa z podobną mocą, wyposażeniem, gabarytem i komfortem pali połowę z tego co aven jest produkowany w japonii i ma gwarancję na 5 lat a nie na 3 więc O CO KAMAN?
no trochę droższe jednak są
Avensis 1.6 132KM SOL - 90kPLN, Prius 136KM SOL - 116kPLN, no chyba, że avensisa trzeba doposażyć za 25k żeby miał to samo co prius
W przypadku Hondy Civic różnica to 10k, Jazz hybrid podobnie
Audi Q5 hybrid 230kPLN, Q5 TFSI 190kPLN
Prius nie odpowiada bardziej gabarytami Corolli ?
Jacek napisał/a:
Potencjalny polak nie zna nawet znaczenie słowa HYBRYDA a co dopiero o zasadzie działania takiego auta
A musi to wiedzieć, żeby kupić ? Jest mnóstwo ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia jak działa zwyczajny samochód, nawet czasem panowie w salonach są mocno niedouczeni.
Jacek napisał/a:
Jeśli chodzi o technologię w bmw to nie jest tak jak myślisz. W tej chwili bmw bierze kilka licencji na hybrydy od toyoty z 30.000 opatentowanych.
No ok, Toyota ma coś tam opatentowane to BMW musi płacić, może im się bardziej opłaca w ten sposób, niż samemu coś opracowywać od zera, Toyota też z jakiegoś powodu chce brać diesle od BMW.
Tylko co to ma do aut na wodór ?
Jacek napisał/a:
a co do składowania nowego paliwa to kwestia czasu i będzie technologia
Pewnie będzie, ale póki co, to nie jest takie proste, bo wodór lubi spierdalać ze zbiorników.Anonymous - Czw 22 Mar, 2012 Nie zasracie tego tematu , Poszli !!!BNU - Czw 22 Mar, 2012
Janusz napisał/a:
kurfa, nawte to mam na wache
ja na bene [30pln - 1l ] i electriccooM - Pią 23 Mar, 2012 Uwaga treści rastistowskie (dla wrażliwych nie klikać) (i tak wiem że klikniesz z ciekawości)
http://po-land.pl/img/upload/20120322003947.jpegJacek - Pią 23 Mar, 2012 szymlorek, zapraszam do salonu albo na PW, podyskutujemy kosmita, sprawdź jeszcze raz specyfikacje, gabaryty i pojemność silnika w priusie a potem porównuj do avena 1.6 (dolicz automatyczną skrzynię cvt)
chętnie pogadam ale nie tu, bo to jedyny temat prawie nieskalany esperctwem M - Pią 23 Mar, 2012 Jacku cały temat dla Ciebie założyłem:
http://forum.hothatch.org...p=508351#508351Jacek - Pią 23 Mar, 2012 dziękuję
Jakarti - Pią 23 Mar, 2012 Anonymous - Pią 23 Mar, 2012
Kurfa to moje okno! Niech ja tylko do domu wrócę M - Pią 23 Mar, 2012 FAP FAPBNU - Pią 23 Mar, 2012 michool_vt - Sob 24 Mar, 2012 Jakarti - Nie 25 Mar, 2012 Chyba nie zapial kasku
Albo urwal..M - Nie 25 Mar, 2012 Kask z lidla