To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

lukp - Pią 03 Sty, 2014

tak o Germazie
PiTT - Pią 03 Sty, 2014

a to nie kolega od RSa ktory zostal przepedzony z forum przez lokalnych hejterow? :rotfl:
lukp - Pią 03 Sty, 2014

nie, ja poproszę tatę aby pogadał z właścicielem to jego kolega, a jeden z jego synów ma białego Rsa :)
PiTT - Pią 03 Sty, 2014

no byloby milo, teraz rozmawiam z kierownikiem sprzedazy aut dostawczych... bo w osobowych nikogo nie bylo :D
swoja droga salony forda maja swoj specyficzny swiat... juz wiem dlaczego Martin tam sie odnalazl :D
ale jak juz kogos sie dorwie to calkiem sensownie mozna pogadac

arssss - Pią 03 Sty, 2014

Nawet nie mów o Fordzie. Ojciec chciał kupić dwa trasity, wszystko elegancko hajs z banku pochytany fury na salonie i problem ,bo ford Polska nie chce im papierów przesłać w tym roku,bo przesadzili z cena. 3 tygodnie czekaliśmy na papiery,które przyszły 30 grudnia.
Gaydek - Sob 04 Sty, 2014

Dlatego auta kupuje się u Freemana :] Jedyne co może Cię zaskoczyć to Dieppe, Konstancin nigdy nie zawodzi, klasa światowa
PiTT - Sob 04 Sty, 2014

brak kompetencji pracownikow forda jest absolutnien porazajaca!
ci ludzie nie wiedza co sprzedaja
najpierw mi wypozyczyli 140 konnego diesla ktory okazal sie 163 jak zajrzalem w doki
potem kolejny gosc z innego salonu powiedzial wprost ze nic nie wie na temat odliczenia vat...
ja pitole, takiego dramatu dawno nie doswiadczylem
chyba pi@rdole tego forda bo potem bede sie uzeral przy serwisowaniu z idiotami
co do Germaza, powtorz tacie zeby wspomnial szefowi salonu ze takich slabych sprzedawcow nawet na promocji w lidlu nie widzialem :D

lukp - Sob 04 Sty, 2014

dlatego w Fordzie gadam z właścicielem jak chce auto,
dostawcze Renault załatwiam w Bialsku Białej, a jak trzeba by było jakiego sporta to tylko Krzysiek :)

Maciusiowy - Sob 04 Sty, 2014

nie wiem jak Wy, ale też jeździłem sporo nowymi fordami i takiego festynu jaki panuje w środku nie widziałem nawet w koreańskich wydumkach (mondeo, to połać szarego plastiku imitującego (choć to za duże słowo) amelinium, nowy focus, to po prostu dramat w pełnej krasie, z 'cudownym' niebieskim podświetleniem) ;) Najbardziej podoba mi się sterowanie wysokością fotela kierowcy, z przyciskiem jeszcze z mondeo 1 generacji (musieli dużo nakupić tych przycisków - podobnie jak toyota cyfrowych zegarków)
Kenet - Sob 04 Sty, 2014

Ford skończył się na Fusionie :lol2:
Anonymous - Sob 04 Sty, 2014

Maciusiowy napisał/a:
(musieli dużo nakupić tych przycisków - podobnie jak toyota cyfrowych zegarków)

A to pamiętam jak najdroższy lex z 2004 r miał identyczny zegarek jak moja camry z 88 :rotfl:

Kamill - Sob 04 Sty, 2014

Nowy Jag ma jakies przyciski z mondeo.
Ale z drugiej strony, czy ktoś pamięta jakiegoś forda z dobrym wnętrzem ? Przecież od zawsze to była kupa.

no była kupa ale i tak wolałbym foke od golfa który jest nudny do zrzygania

rabarbar napisał/a:
no była kupa ale i tak wolałbym foke od golfa który jest nudny do zrzygania

Gti , gtd też jest nudny ? :D

PiTT - Sob 04 Sty, 2014

Rabi, ale wyglad to nie wszystko, sam sie o tym dzisiaj przekonalem

sceptycznie podchodzilem do jazdy testowej paskiem 2.0tdi 140KM, mialem nawet odwolac jazde, ale okazalo sie ze akurat w salonie forda (70km ode mnie) fura ktora chcielem sie przejechac czyli smax 2.0 203KM w benie i powershifcie, jest w lakierni... podobno ktos przywalil drzwiami i musieli lakierowac drzwi, wiec automatycznie przekreslalo mozliwosc jazdy testowej
no nic pomyslalem, pojade na jazde tym nudnym paskiem
dostalem kluczyki i moglem sobie pojezdzic sam, pierwsze metry i szok
damn... calkiem milo to sie zbiera, czy aby na pewno to 140KM??
wszystko sie zgadza, skrzynia wpina biegi precyzyjnie bez najmniejszego szarpniecia
wybralem sobie trase po kostkach i roznych tego typu wertepach, pastuch szedl bez najmniejszego problemu, spokojnie i tam gdzie go kierowalem :D
tu zarzut w strone forda, kazde skrzyzowanie czy luk i wdepniecie gazu powoduje zapalenie sie kontroli trakcji i auto wywala na zew. albo to mega choojowe opony albo taka specyfika vana, ogolnie te same zakrety pastuchem i nic podobnego nie zauwazylem
na serio mega pozytywnie sie zaskoczylem a juz przekreslilem go na wstepie
co do smaxa, poza brakiem trakcji praktycznie przy kazdej sytuacji gdzie trzeba nieco przycisnac to na duzy minus za pozycje za kiera i same fotele
sieci sie jak na taborecie
wiem ze jak smax z tym silnikiem to wylacznie z powershiftem
w pasku nawet nie ma musu dsg bo manual jest na serio bardzo dobry, oczywiscie dsg bardziej pasuje do dupowozu

spalanie tera :D
smax, prawie 100km po miescie, srednie spalanie 7.9... kozacko co nie? :)
mysle ze 7.5 w miescie da rade, w trasie pewnie 5.x

pasek na odcinku testowym doszedl do 7.7... ale wiadomo jak go testowalem, mysle ze 6.x po miescie jest realne
podsumowujac
na minus smaxa
- obsluga w salonie
- totalna dezinformacja ze strony centali forda dot. odliczen vat
- slabe fotele i pozycja za kierownica
- trakcja
+ jak jest sucho, to prowadzi sie jak osobowka, na serio daje rade i nie czuc calej tej wielkiej paki
+ przestronnosc, tu nie ma co wiecej pisac
+ w miare kulturalny silnik jak na diesla
+ chyba najladniejszy van z dostepnych na rynku