Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
lukp - Pią 03 Sty, 2014 tak o GermaziePiTT - Pią 03 Sty, 2014 a to nie kolega od RSa ktory zostal przepedzony z forum przez lokalnych hejterow? lukp - Pią 03 Sty, 2014 nie, ja poproszę tatę aby pogadał z właścicielem to jego kolega, a jeden z jego synów ma białego Rsa PiTT - Pią 03 Sty, 2014 no byloby milo, teraz rozmawiam z kierownikiem sprzedazy aut dostawczych... bo w osobowych nikogo nie bylo
swoja droga salony forda maja swoj specyficzny swiat... juz wiem dlaczego Martin tam sie odnalazl
ale jak juz kogos sie dorwie to calkiem sensownie mozna pogadacarssss - Pią 03 Sty, 2014 Nawet nie mów o Fordzie. Ojciec chciał kupić dwa trasity, wszystko elegancko hajs z banku pochytany fury na salonie i problem ,bo ford Polska nie chce im papierów przesłać w tym roku,bo przesadzili z cena. 3 tygodnie czekaliśmy na papiery,które przyszły 30 grudnia.Gaydek - Sob 04 Sty, 2014 Dlatego auta kupuje się u Freemana Jedyne co może Cię zaskoczyć to Dieppe, Konstancin nigdy nie zawodzi, klasa światowaPiTT - Sob 04 Sty, 2014 brak kompetencji pracownikow forda jest absolutnien porazajaca!
ci ludzie nie wiedza co sprzedaja
najpierw mi wypozyczyli 140 konnego diesla ktory okazal sie 163 jak zajrzalem w doki
potem kolejny gosc z innego salonu powiedzial wprost ze nic nie wie na temat odliczenia vat...
ja pitole, takiego dramatu dawno nie doswiadczylem
chyba pi@rdole tego forda bo potem bede sie uzeral przy serwisowaniu z idiotami
co do Germaza, powtorz tacie zeby wspomnial szefowi salonu ze takich slabych sprzedawcow nawet na promocji w lidlu nie widzialem lukp - Sob 04 Sty, 2014 dlatego w Fordzie gadam z właścicielem jak chce auto,
dostawcze Renault załatwiam w Bialsku Białej, a jak trzeba by było jakiego sporta to tylko Krzysiek Maciusiowy - Sob 04 Sty, 2014 nie wiem jak Wy, ale też jeździłem sporo nowymi fordami i takiego festynu jaki panuje w środku nie widziałem nawet w koreańskich wydumkach (mondeo, to połać szarego plastiku imitującego (choć to za duże słowo) amelinium, nowy focus, to po prostu dramat w pełnej krasie, z 'cudownym' niebieskim podświetleniem) Najbardziej podoba mi się sterowanie wysokością fotela kierowcy, z przyciskiem jeszcze z mondeo 1 generacji (musieli dużo nakupić tych przycisków - podobnie jak toyota cyfrowych zegarków)Kenet - Sob 04 Sty, 2014 Ford skończył się na Fusionie Anonymous - Sob 04 Sty, 2014
Maciusiowy napisał/a:
(musieli dużo nakupić tych przycisków - podobnie jak toyota cyfrowych zegarków)
A to pamiętam jak najdroższy lex z 2004 r miał identyczny zegarek jak moja camry z 88 Kamill - Sob 04 Sty, 2014 Nowy Jag ma jakies przyciski z mondeo.
Ale z drugiej strony, czy ktoś pamięta jakiegoś forda z dobrym wnętrzem ? Przecież od zawsze to była kupa.Anonymous - Sob 04 Sty, 2014 no była kupa ale i tak wolałbym foke od golfa który jest nudny do zrzyganiaAnonymous - Sob 04 Sty, 2014
rabarbar napisał/a:
no była kupa ale i tak wolałbym foke od golfa który jest nudny do zrzygania
Gti , gtd też jest nudny ? PiTT - Sob 04 Sty, 2014 Rabi, ale wyglad to nie wszystko, sam sie o tym dzisiaj przekonalem
sceptycznie podchodzilem do jazdy testowej paskiem 2.0tdi 140KM, mialem nawet odwolac jazde, ale okazalo sie ze akurat w salonie forda (70km ode mnie) fura ktora chcielem sie przejechac czyli smax 2.0 203KM w benie i powershifcie, jest w lakierni... podobno ktos przywalil drzwiami i musieli lakierowac drzwi, wiec automatycznie przekreslalo mozliwosc jazdy testowej
no nic pomyslalem, pojade na jazde tym nudnym paskiem
dostalem kluczyki i moglem sobie pojezdzic sam, pierwsze metry i szok
damn... calkiem milo to sie zbiera, czy aby na pewno to 140KM??
wszystko sie zgadza, skrzynia wpina biegi precyzyjnie bez najmniejszego szarpniecia
wybralem sobie trase po kostkach i roznych tego typu wertepach, pastuch szedl bez najmniejszego problemu, spokojnie i tam gdzie go kierowalem
tu zarzut w strone forda, kazde skrzyzowanie czy luk i wdepniecie gazu powoduje zapalenie sie kontroli trakcji i auto wywala na zew. albo to mega choojowe opony albo taka specyfika vana, ogolnie te same zakrety pastuchem i nic podobnego nie zauwazylem
na serio mega pozytywnie sie zaskoczylem a juz przekreslilem go na wstepie
co do smaxa, poza brakiem trakcji praktycznie przy kazdej sytuacji gdzie trzeba nieco przycisnac to na duzy minus za pozycje za kiera i same fotele
sieci sie jak na taborecie
wiem ze jak smax z tym silnikiem to wylacznie z powershiftem
w pasku nawet nie ma musu dsg bo manual jest na serio bardzo dobry, oczywiscie dsg bardziej pasuje do dupowozu
spalanie tera
smax, prawie 100km po miescie, srednie spalanie 7.9... kozacko co nie?
mysle ze 7.5 w miescie da rade, w trasie pewnie 5.x
pasek na odcinku testowym doszedl do 7.7... ale wiadomo jak go testowalem, mysle ze 6.x po miescie jest realne
podsumowujac
na minus smaxa
- obsluga w salonie
- totalna dezinformacja ze strony centali forda dot. odliczen vat
- slabe fotele i pozycja za kierownica
- trakcja
+ jak jest sucho, to prowadzi sie jak osobowka, na serio daje rade i nie czuc calej tej wielkiej paki
+ przestronnosc, tu nie ma co wiecej pisac
+ w miare kulturalny silnik jak na diesla
+ chyba najladniejszy van z dostepnych na rynku