anjas - Pią 04 Paź, 2013 Maciek, a tak konkretnie - jakie masz zarzuty do dotychczasowej pracy Nowaka? Po prostu jestem ciekawy.Anonymous - Pią 04 Paź, 2013
M napisał/a:
Bo dotąd jego praca była nieskazitelna
Alex w jakim ty świecie żyjesz?
Macieju, straciłem 2 minuty życia na zastanowieniu się nad odpowiedzią (której nie napisz) i kolejną minutę nad napisaniem tego. Więc proszę o usunięcie każdej Twojej wypowiedzi w moim kierunku i mam nadzieję, że czujesz podniecenie na nadchodzącą podróż
Odnoszę się tylko do tej sytuacji z wklejonego linka bo nic innego o działalności Nowaka nie wiem.
anjas napisał/a:
Maciek, a tak konkretnie - jakie masz zarzuty do dotychczasowej pracy Nowaka? Po prostu jestem ciekawy.
Też chętnie posłucham Expierta. Po prostu jestem ciekawy.was79 - Pią 04 Paź, 2013 wynotowałem z Polityki, bo mi się nudziło, a trochę tego jest:
- zły stan dróg i kolei, brak nadzoru nad urzędnikami i niewłaściwe wykorzystanie funduszy UE.
- zmowy przetargowe,
- Bankrutujące przedsiębiorstwa budowlane;
- spadek produkcji w budownictwie;
- złe decyzje i rozstrzygnięcia na budowę, czy przebudowę dróg
- zmarnowane środki unijne na kolej,
- fotoradary i łupienie przy ich pomocy obywateli,
- brak programu 'Mieszkanie dla młodych',
- Modlin,anjas - Pią 04 Paź, 2013 widziałem kilka medialnych ataków na Nowaka, poza tym nie kojarzę jego większych wpadek, ale nie obserwuję pracy tego resortu zbyt dokładnie, dlatego jestem ciekawy zdania Maćka. Bez jakichś podtekstów czy awanturnictwa. Może o czym się dowiem co do tej pory do mnie nie dotarło.M - Pią 04 Paź, 2013 Jest tego sporo, trzeba by prasówkę z kilku lat odrobić - generalnie aferki, biznesiki i nieudacznictwo. Jak ktoś ma ochotę odrobić lekcje na googlu to proszę bardzo.
Jak będę miał na zmarnowanie pół dnia to z przyjemnością do tego przysiądę.Anonymous - Pią 04 Paź, 2013 - zły stan dróg i kolei, to jest wina tego ministra, czy może wszystkich od 1989 roku?
- brak nadzoru nad urzędnikami i niewłaściwe wykorzystanie funduszy UE. zgoda
- zmowy przetargowe - całkowicie wina ministra?
- Bankrutujące przedsiębiorstwa budowlane oczywiście wina ministra a nie koniunktury
- spadek produkcji w budownictwie; tylko, że teraz rusza program mający wspomóc budownictwo przy pomocy ulg w kredytach dla ludzi <35 roku życia
- złe decyzje i rozstrzygnięcia na budowę, czy przebudowę dróg zgoda, przetargi są prowadzone lokalnie - siedzą w Bilfingerze czy Tebodinie pare miesiecy się nasłuchałem i jakoś nikt nie narzekał na ministra tylko wojewodów i organy lokalne przeprowadzające przetargi i potem 270razy zmieniające warunki. A przetargu wygranego z Organem Państwowym nie można zerwać bo wpadasz na czarną listę i już nigdy nie wygrasz zamówienia publicznego... wiec lokalni możnowładcy robią co chcą.
- zmarnowane środki unijne na kolej,zgoda, o ile to prawda a nie biurokracja UE spowodowała odrzucenie podań
- fotoradary i łupienie przy ich pomocy obywateli,zgoda!
- brak programu 'Mieszkanie dla młodych', jak wyżej (punkt o budownictwie)
- Modlin - wina ministra, że firma nie potrafi kłaść asfaltuwas79 - Pią 04 Paź, 2013
M napisał/a:
Jest tego sporo, trzeba by prasówkę z kilku lat odrobić - generalnie aferki, biznesiki i nieudacznictwo. Jak ktoś ma ochotę odrobić lekcje na googlu to proszę bardzo.
Jak będę miał na zmarnowanie pół dnia to z przyjemnością do tego przysiądę.
Nie musisz mi dziękować M - Pią 04 Paź, 2013 was79 - Pią 04 Paź, 2013 Alex 4 zgody, Raus z nim!Anonymous - Pią 04 Paź, 2013
was79 napisał/a:
Alex 4 zgody, Raus z nim!
No to niech wypi3rd4l4. I pan Maciere.... tfu... pan M na jego miesjce M - Pią 04 Paź, 2013 Od mojego nazwiska to się odpierdol .anjas - Pią 04 Paź, 2013
was79 napisał/a:
wynotowałem z Polityki, bo mi się nudziło, a trochę tego jest:
- zły stan dróg i kolei, brak nadzoru nad urzędnikami i niewłaściwe wykorzystanie funduszy UE.
- zmowy przetargowe,
- Modlin,
Was, nie obraź się, ale chodzi mi o konkrety. Zły stan dróg to można dopisać każdemu ministrowi w historii.
Co do UE to sam wrzucałem kiedyś linka (jeśli dobrze pamiętam), w którym minister Bieńkowska chwali kolej za wreszcie dobre wykorzystywanie środków unijnych.Anonymous - Pią 04 Paź, 2013
M napisał/a:
Od mojego nazwiska to się odpierdol .
Już zmieniłem Panie Drażliwy was79 - Pią 04 Paź, 2013
anjas napisał/a:
was79 napisał/a:
wynotowałem z Polityki, bo mi się nudziło, a trochę tego jest:
- zmowy przetargowe,
- Modlin,
Was, nie obraź się, ale chodzi mi o konkrety. Zły stan dróg to można dopisać każdemu ministrowi w historii.
Co do UE to sam wrzucałem kiedyś linka (jeśli dobrze pamiętam), w którym minister Bieńkowska chwali kolej za wreszcie dobre wykorzystywanie środków unijnych.
To jest tylko wynotowane z Polityki, choć niektóre zarzuty jak nietrafiona inwestycja z Modlinem i utopione $ są konkretne. Podobnie jak wzrost nakładów i jednoczesne upadki firm, przez zmowę innych (przy dopuszczaniu takiej sytuacji, gdzie budowa dróg jest fest droga).
Ale ja ma to w dupie i bardziej mnie interesuje, czy Urbańczyk wyda nową książkę i czy dzisiaj zaliczę top downa, bo temp rośnie M - Nie 06 Paź, 2013 Obrazek dla panów wielbicieli wszelkich regulacji