To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

martin.h - Czw 01 Mar, 2012

Jacek pyta taty co napisać więc poczekajmy :]
Franek - Czw 01 Mar, 2012

o_O
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

M - Czw 01 Mar, 2012

To nie było miłe Martinie :]
kamil - Czw 01 Mar, 2012

no i Martin dostanie zjebke od Jacka :rotfl:
M - Czw 01 Mar, 2012

Jak to jest że buty w sklepie w PL kosztują 299PLN a na amazonie 180zl na "nasze" z darmową dostawą do domu - oczywiście nie w PL.
Ach... Mniej zarabiamy i jeszcze do tego jest drożej - gdzie tu sens?

M, to jakaś konkretna marka, powiesz jaka?
M - Czw 01 Mar, 2012

Adidas...
Kamill - Czw 01 Mar, 2012

M napisał/a:
Jak to jest że buty w sklepie w PL kosztują 299PLN a na amazonie 180zl na "nasze" z darmową dostawą do domu - oczywiście nie w PL.

Połowa rzeczy tak kosztuje, depilator brauna kupiłem 100zł taniej :) Zegarki są tańsze, cześć ciuchów i jeszcze jakieś inne pierdoły których ceny sprawdzałem, a już nie pamiętam.

No własnie....
Ja uważam że to kwestia odbioru takich produktów.
W usanda to produkt teoretycznie z rodzimego rynku (mimo, że tłuczony w chinach lub na tajwanie).
Więc tam musi być dostępny dla wszystkich.

U nas Adidas to wciąż wbrew pozorom produkt luksusowy.
Wszyscy w klasie mają trampki, jeden ma adidasy i jest mistrzem. Jest w stanie odkładać rok. I rynek tylko z tego korzysta.

M - Czw 01 Mar, 2012

Kamill napisał/a:
M napisał/a:

Połowa rzeczy tak kosztuje, depilator brauna kupiłem 100zł taniej :) Zegarki są tańsze, cześć ciuchów i jeszcze jakieś inne pierdoły których ceny sprawdzałem, a już nie pamiętam.

To ja to wiem od 10 lat, tylko tak wyżalić się chciałem...

M napisał/a:
Kamill napisał/a:
M napisał/a:

Chodziło konkretnie o amazona.co.uk, zaglądam tam od kąd jest wysyłka za free do PL ;)

M - Czw 01 Mar, 2012

Kamill napisał/a:
M napisał/a:
Kamill napisał/a:
M napisał/a:

Chodziło konkretnie o amazona.co.uk, zaglądam tam od kąd jest wysyłka za free do PL ;)

Wysyłka darmowa a ceny takie same jak na amerykańskim amazonie tylko w funtach :D

PiTT - Czw 01 Mar, 2012

może tam są z tzw. outletu?
tak jak markowe koszulki, spodnie, buty
masz wszystko to samo w niższych cenach, czasami z małą skazą na materiale a czasami nie

zakładam że nie bierzemy pod uwagę podróbek które są z automatu tańsze i bardzo często kupujący nie zauważają różnic :D

Ostatnio buty kupowałem w citysport, maja stacjonarny sklep w wwa i wysylkowy troche wiecej modeli itp, sporo conversów, wszystko w cenie ok 50% niższej niż aktualnie w galeriach.
M - Czw 01 Mar, 2012

PiTT napisał/a:
może tam są z tzw. outletu?
tak jak markowe koszulki, spodnie, buty
masz wszystko to samo w niższych cenach, czasami z małą skazą na materiale a czasami nie

zakładam że nie bierzemy pod uwagę podróbek które są z automatu tańsze i bardzo często kupujący nie zauważają różnic :D

Może, ale to nie jest jakaś okazja tylko średnia cena do wielu dostawców.
Znam tą sytuację i taka różnica to norma.