To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

PiTT - Czw 21 Mar, 2013

M napisał/a:
A patrzyłeś ile kosztuje taka sama umową jaką masz ale bez telefonu? :)
Wiadomo że za telefon płacisz tak samo, tylko nie boli dupa od jednorazowego wydatku.

Ja liczyłem np tablet w plusie w abo na necik - po oddzieleniu kwoty za abonament wychodzi ze tablet który w sklepie jest za 1544 trzeba zaplacic 3k :)

patrzyłem, teraz miałem umowę na rok bez telefonu i było dużo taniej
akurat Play ma rozsądne te stawki za "lepszy" tel w abo
mistrzem jest chyba Plus który ma astronomiczne ceny... zresztą Tmobile też nie zna pojęcia "promocja" :D

taryfa dla Firm w Play
bez telefonu 99zł netto
bez limitu na wszystko

oferta z galaxy s3 za 169zł. przy abo za 115zł netto
xperia z kosztuje ok 360zł. też przy 115zł. netto

jak widać nie ma ogromnej różnicy a to czy umowa jest na 12 czy 24 m-ce to mnie wali bo jak mam dobry abonament bez limitów to raczej nic lepszego nie będzie... no chyba że przyjdą czas że będą dopłacać za korzystanie z ich usług :lol2:

Kamill - Czw 21 Mar, 2013

M napisał/a:
Ja liczyłem np tablet w plusie w abo na necik - po oddzieleniu kwoty za abonament wychodzi ze tablet który w sklepie jest za 1544 trzeba zaplacic 3k :)

Trzeba liczyć zawsze (ilość miesięcy) x (abonament) w opcji z i bez telefonu i wychodzi czarno na białym, jeszcze mozna to porownać z innymi sieciami w podobnym abonamencie.

Ja po negocjacjach z t-mobile miałem na pierwszy rzut oka dość wysoki abonament w porównaniu do play czy innych, ale po przeliczeniu wychodziło mi że spłacę coś w okolicach 1600zł a nie okolice 1900+ jak w pozostałych sieciach, czy podobnym abonamencie, bo mialem na krotszy okres i jeszcze jakieś tam udogodnienia.

PiTT - Czw 21 Mar, 2013

wracając do pytania...
ktoś używał xperie z

kamil - Czw 21 Mar, 2013

i Xperie S ? Karwa, chce coś kupić w PLAY ale nie chce płacić więcej niż 150 pln.
Może mi ktoś cos doradzić ????? aa musi mieć przyzwoity aparat, kręcić filmiki i mieć androida bo kupuje OBD do Subaru :)

PiTT - Czw 21 Mar, 2013

mówiłem Ci żebyś sobie kupił galaxy 3 i nie kombinował
kamil - Czw 21 Mar, 2013

mówiłem Ci, ze nie mam zamiaru płacić kilkuset złóotych za tel. za tą kase kupie gres do kuchni, a tel. to tylko tel. ważne zeby był dobry. Nie muszę mieć wodotrysków bo nie jestem hard userem :)
PiTT - Czw 21 Mar, 2013

spi@rdalaj
:rotfl:

Pirania - Czw 21 Mar, 2013

Jak przechodziłam w zeszłym roku z Orangie do Play płaciłam 100 abonamentu, przechodząc Play za jeszcze więcej bonusów płace teraz 39 zl :D Zawsze oferta bez telefonu jest lepsza, więc może warto kupić tel poza abonamentem i wybrać co nas interesuje a nie to co to nasz operator akurat promuje.

Ostatnio miałam parę spraw do załatwienia w BOK Play i muszę przyznać, że chyba maja jakąś akcję pro klajencką bo sprawę zgłoszona przez www załatwiają naprawdę szybko. Jeszcze oddzwaniają za każdym razem, czasem po kilka razy, żeby się dopytać czy wszystko OK i na pewno załatwione. Można powiedzieć, ze są wręcz upierdliwi, ale akurat lepiej w tę stronę niż musieć się prosić o wszystko. Łaski dziś nikt nie robi.

PiTT - Czw 21 Mar, 2013

przejrzałem kilka testów i chyba nie będę sobie zawracał głowy tym soniakiem... ekran ma gorszy niż galaxy 3
podobno w tym segmencie rządzi xtc one x
chooj... wezmę sobie kolejnego ajfona 5 :rotfl:

Chloru - Czw 21 Mar, 2013

Warto jeszcze pamiętać, że telefon sprzedawany przez operatora może być brandowany w jakikolwiek sposób i wtedy można nie dostać aktualizacji softu.
GeKo - Czw 21 Mar, 2013

Ja polecam oferte Playa bez tel. 42zł brutto 700min 1gb neta. A telefon używkę od Pitta :D Używany jak Nowy :)
CHRZANEK - Pon 25 Mar, 2013

Pytanie do ekspertów : LG NEXUS 4 - warte to coś ???

Chyba najtańszy czterordzeniowiec no i pełne wsparcie android.
Czytałem testy i wiem że SGS3 czy Xperia Z są lepsze, ale i sporo droższe...

LG mnie nigdy nie urzekło, ale ten mi sie po prostu podoba...

M - Pon 25 Mar, 2013

Panie - Nexus 4 to okręt flagowy :)
http://www.google.com/nexus/4/
LG go produkuje ale wychodzi jako googlowy telefon.

Ja jak tylko będę mógł to go zanabywam :)
Dużo mniej oklepany niż Galaxy S3 - a jest niezłym wypasem IMHO.

kamil - Pon 25 Mar, 2013

M chyba się ciebie posłucham. W Play z abonamentem 89 pln kosztuje 569 PLN. W abonamencie 119 musimy zapłacić 129. Czyli różnica 440 PLN, a różnica w abonamencie na 24 mce to 720 pln. Czyli chyba lepiej kupić go za 569 z tańszym abonamentem. W każdym razie dla mnie chyba ten abonament byłby wystarczający.
M - Pon 25 Mar, 2013

Na allegro możesz kupić nówkę za ~1500PLN z gwarancją a w play wziąć abonament najtańszy na 12miesiecy :)

Jak to przeliczyć na 24 miesiące to wychodzi 72PLN miesięcznie z netem 500M, a z gigowym 77 PLN ./ mies
W abonamencie play wliczając doplate za telefon 112PLN/miesiac :)