To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [PZM] PZMot & 3 liga

Bad-i - Wto 19 Sie, 2008

a chu... z licencja. Bardziej chodzi o pozniejsze warunki itd...
Bad-i - Śro 24 Wrz, 2008

Panowie, czy ktoś wie cokolwiek na temat 3 ligi ?? Dokładniej, czy jest szansa na jakąkolwiek eliminację w tym roku ??
Mick - Śro 24 Wrz, 2008

Bad-i napisał/a:
Panowie, czy ktoś wie cokolwiek na temat 3 ligi ?? Dokładniej, czy jest szansa na jakąkolwiek eliminację w tym roku ??

raczej nie ma na co liczyć, tymbardziej w tym roku.

daj sobie spokój z 3 ligą. lepiej przejechac 3-rzy PZMoty jako zero niż 3 lige...

Bad-i - Śro 24 Wrz, 2008

Mick bede szczery do bolu. Wiem ze PZMOT to inna bajka ale chcialbym przejechac chociaz jedna 3 lige ze wzgledu na trening itd...... Ja nie jestem zadnym rajdowcem dlatego chce sie powoli uczyc i ciezko pracowac aby pozniej rajdowac wyzej.
fydi - Śro 24 Wrz, 2008

Cytat:
Mick bede szczery do bolu. Wiem ze PZMOT to inna bajka ale chcialbym przejechac chociaz jedna 3 lige ze wzgledu na trening itd...... Ja nie jestem zadnym rajdowcem dlatego chce sie powoli uczyc i ciezko pracowac aby pozniej rajdowac wyzej.

Ak Zamkowy

Cytat:
Automobilklub Zamkowy informuje iż planowany na dni 23-24 sierpnia 2008 rajd III ligowy zostaje przełożony na październik, a konkretnie 25-26. Powodem zmiany terminu były bezpośrednie działania Automobilklubu związane z podjęciem starań o organizację Rajdu Zamkowego jako rundy Rajdowego Samochodowego Pucharu Polskiego Związku Motorowego.
Po rezygnacji z organizacji Rajdu Tyskiego przez Automobilklub Ziemi Tyskiej, Automobilklub Zamkowy podjął działania i starania, aby zachować rajd w okręgu śląskim. Dlatego poinformowaliśmy Zarząd Główny Polskiego Związku Motorowego w Warszawie o naszej gotowości do organizacji 10 rundy RSP PZM.
Jednak decyzja władz związku jest inna. Nie mamy zamiaru z tą decyzją polemizować, ale w połączeniu z wcześniejszymi decyzjami nasuwa się nieodparte wrażenie, że Automobilklub Zamkowy nie jest lubiany przez władze związku.

Starania o Rajd Zamkowy odsunęły na dalszy plan działania przygotowawcze rajdu III ligowego (23-24.08) i dlatego ten rajd przekładamy na październik.
Pragniemy jednocześnie poinformować, iż nasz klub planuje zorganizować do końca roku dwa rajdy III ligowe. Pierwszy rajd odbędzie się 27-28.09.2008 z bazą w Będzinie, natomiast drugi to rajd o którym informowaliśmy wyżej czyli impreza 25-26 październik 2008 z bazą w Zawierciu. Rajd w Zawierciu będzie podwójną rundą.
Zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w rajdach, jednocześnie prosimy o wcześniejszy kontakt.
Pod koniec sierpnia na stronie klubowej więcej informacji.
Za Automobilklub Zamkowy
Andrzej Szkuta

Jednak chodzą plotki, że w tym roku nic się nie odbędzie.

Bad-i - Śro 24 Wrz, 2008

tak tak tylko ze 27-28.09 jest w ten weekend a oni nadal nic nie wiedza :(
fydi - Śro 24 Wrz, 2008

no właśnie nikt nic nie wie. nawet nie wiadomo do końca jak te imprezy mają wyglądać. III liga w takiej postaci i przy takim zaangażowaniu władz nie ma prawa bytu. Ja na pewno w tym roku już bym odpuścił sobie III ligę.

Jako trening zostają tylko kjs i rallysprinty. Nie wiem jak u was z organizacją takich imprez, ale na śląsku potrafią zrobić fajne imprezy.Na przykład Ak Zamkowy rallysprint Zamkowy albo Tychy czy też Autodrom w Chorzowie.

Marek23 ostatnio wspominał mi, że ma być jakiś rajd dla amatorów po trasach rajdu Wisły.

Bad-i - Czw 25 Wrz, 2008

mnie nie interesuja wiecej zadne KJS czy superspriny. Albo 3 liga lub PZMOT albo pora zakonczyc marzenia ;)
Anonymous - Czw 25 Wrz, 2008

Bad-i napisał/a:

z tego co rozmawialem z Bero to kicha jak 150 .... jest to chyba 1 z 5 ktorzy chca no przepraszam jechac w 3L za kazdym razem nicy jest jest a na 1-2 dni przed odwołuja i chlopaki sa w dooopie. Obiło mi sie o uszy ze w przyszłym roku ma byc łatwiej wystartowac w 3L moze zniosa przepis o homologacji auta moze wtedy otworza sie drzwi dla innych poza tym moze AK beda potrzebowali mniejszy naklad finansowy na organizacje, bo PZMot postawił doooość wysokie środki bezp i niektórych nie stać ... poza tym nie wiem ile w tym prawdy, ale od sezonu 2009 nie ma byc mozliwosci jazdy w PZMocie bez pomiaru czasu ....

Bad-i - Czw 25 Wrz, 2008

jezeli 3 liga nie ruszy to nie ma szans zeby nie puszczali w PZMOTcie
Bad-i - Czw 02 Paź, 2008

Panowie na ten rok bylo zaplanowanych 15 rund 3 ligi. Jezeli bardzo dobrze pojdzie to zostana rozegrane dwie (w jeden weekend w Zamkowym). Czy ktos ze swiatka rajdowego ma jakiekolwiek informacje jak to bedzie wygladalo w przyszlym roku ??
qbus - Czw 02 Paź, 2008

Sprawa licencji wygląda nastepująco (jeśli nie zmienia sie przepisy) osoby które w tym roku rozpoczeły swoją przygodę z KJSami nie mają wyjscia, muszą odebrac licencje R2 (? tak to sie nazywa? to do 3 ligi wlasnie) i w przyszlym roku zdobywac punkty na koncu stawki w rajdach PPZm lub w rajdach 3 ligi, osoby które w tamtym roku miały już zaliczone jakieś KJSy mają możliwość wyboru stopnia licencji (niby w poprzednim roku miało być tak poraz ostatni ale jako że w tym roku nikt nie przeszedł z r2 na r1 to nie miałby kto w ppzm jezdzic).

Po Rajdzie Rzeszowskim rozmawiałem z Panem Andrzejem Szkutą... mówił że mimo wszystko chce jakąś 3 lige jeszcze w tym roku zorganizować... jedna miała być we wrzesniu, nawet nie było info o jej odwołaniu, do nastepnej el mniej niz miesiac a takze ani pol informacji, wiec mysle ze start 3 ligi w tym roku się nie odbył i nie odbędzie... mówił że bedzie walczył w pzm o zmiany w regulaminach no ale chyba on nie nalezy tam do tych bardziej lubianych osób więc sprawy sie mocno komplikują.

CHRZANEK - Czw 02 Paź, 2008

Ja bardzo lubie Pana Andrzeja, rajdy to jego zyciowa pasja - ale jest sam :(
Na wyższym szczeblu nikt go nie popiera...

PZM deklarował żeby zaprzestac kryterium kamionek i w miejsce tego stworza 3 lige...

i efekty widac...

Bad-i - Czw 02 Paź, 2008

no własnie dlatego pytam, bo na stronie info ze wrzesniu bylo ale ze odwoluja to nic. Teraz ma byc kolejna eliminacja pod koniec Pazdziernika i tez jej nie bedzie.

Pytanie czy jest szansa ze zmienia przepisy i bedzie cos sie dzialo czy w przyszlym roku bede musial jechac PZMOT (x3) na koncu stawki. Dodatkowo czy bede np po pierwszych trzech PZMOTach zrobic R1 i jechac juz na czas. Tym bardziej ze chodza sluchy ze od przyszlego roku nie bedzie mozna jezdzic PZMOTu bez pomiaru czasu

qbus - Czw 02 Paź, 2008

Coś się musi zmienić albo przepisy odnosnie licencji albo odnosnie 3 ligi... z tego co kiedyś mówił Pan Górski w wywiadzie dla Radia Luz bodajże to nie ma takiego problemu aby w ciagu roku przejsc przez KJSy', 3 lige (opcjonalnie jazda na koncu stawki w ppzm) i sam PPZM... tzn dawniej było cos takiego jak wydawanie licencji tylko do czewrca danego roku, teraz odkad licencje krajowe wydaje sie w zarzadach okregowych ppzm mozna ja odebrac obojetnie kiedy gdy tylko ma sie wymagane dokumenty i ew. punkty z jakiegoś szczebla rozgrywek.