Bonczek - Śro 27 Kwi, 2011 Ale typowy street czy jazda po mieście? qbica - Czw 28 Kwi, 2011 próbowałem jakichś 180ek itp ale zostało na objechaniu miasteczka do okoła, czasem jakiś manual czy wheelie i tyle, więc streetem tego nazwać za bardzo nie można M - Czw 28 Kwi, 2011 Dobre foto:
martin.h - Czw 28 Kwi, 2011 Zesrałem się martin.h - Sob 30 Kwi, 2011 Zrobiłem sobie dzisiaj małe tournee po sklepach rowerowych. Kross Level A4 2010, którego chciałem kupić sprzedał się. Zapadła więc decyzja aby podjechać do Rudy Śląskiej bo mają tam Levele A2 2009 na Deore XT z tyłu i hydraulice, na miejscu okazało się, że nie ma już tych rowerów i wybór padł na zeszłoroczny A2 na Alivio i hydraulice, w dość dobrej cenie.
Tak oto wygląda
bizon - Sob 30 Kwi, 2011 wyglada dobrze, szersza kiera i meski hebel na przod i bedzie git martin.h - Sob 30 Kwi, 2011
bizon napisał/a:
wyglada dobrze, szersza kiera i meski hebel na przod i bedzie git
Hebel jest dobry, najtańsza hydraulika, ale hamuje dobrze, tylko, że brak serwa powoduje, że trzeba przyp.ierdolić w klamkę aby podnieść tylne koło
Plan jest aby zrobić z niego full XT, ale to dopiero na przyszły sezon Bart - Sob 30 Kwi, 2011 obręcze na zielono!bizon - Sob 30 Kwi, 2011
Bart napisał/a:
obręcze na zielono!
i gleba
co tam za widelec jest ?martin.h - Sob 30 Kwi, 2011
bizon napisał/a:
co tam za widelec jest ?
Suntour XCM, nic nadzwyczajnego, ale ważne że ma blokadę Konrad - Sob 30 Kwi, 2011 Martin co to za hydraulika, że musisz mocno złapać do postawienia koła?
Miałem z tych tańszych podstawowego hydraulika deore br-m525 i nie było czegoś takiego. Teraz mam mechanicznego huyesa mx-2 i jest tak jak mówisz ale TTTM, bo to mój drugi komplet huyesów.
Dobry zakup, strasznie mi się podoba, jak Kross się podniósł przez ostatnich parę lat z marketowców na porządne rowery z dobrym osprzętem.
Bizonowi z "męskim" heblem chyba chodziło o tarczę 8"
Zielona obręcz miażdzy cycki Dobry lans i rwanie dupeczek było na nią !
martin.h - Sob 30 Kwi, 2011
konradone napisał/a:
Martin co to za hydraulika, że musisz mocno złapać do postawienia koła?
Tektro Auriga Comp, na razie nie zrobiłem na tym rowerze więcej jak 200 m, jak podocieram wszystko to zdam szczegółową relację martin.h - Sob 30 Kwi, 2011 konradone, hamulec z każdym kilometrem hamuje lepiej, widocznie musi się to wszystko dotrzeć, druga sprawa to organiczne klocki, gdyby włożyć tam jakieś "metalowe" to pewnie byłoby jeszcze lepiej.
Ogólnie jestem zadowolony, w starym rowrze mam V-ki Alivio i jest jednak lepiej na hydraulice.Bart - Sob 30 Kwi, 2011 kurde, Martin, szczerze podziwiam. Widzę, że w rowerach jesteś nie mniejszym ekspertem niż w innych dziedzinach życia! Prawdziwy człowiek renesansu.martin.h - Sob 30 Kwi, 2011
Bart napisał/a:
kurde, Martin, szczerze podziwiam. Widzę, że w rowerach jesteś nie mniejszym ekspertem niż w innych dziedzinach życia! Prawdziwy człowiek renesansu.
Gdzie mi tam do eksperta rowerowego, trochę się orientuję w tym, ale cipka ze mnie.
Może zrobimy jakiegoś spota rowerowego z wypadem na piwo? Chyba już można jeździć po jednym piwie na rowerze?