GeKo - Pon 28 Wrz, 2009 Saxorulez lub Nox Cię poratują, oboje w ofercie mają ciekawostki. Ta ostatnia Megsa powinna być OK 50g to akurat na 1-2 auta.nox - Pon 28 Wrz, 2009 Ta pierwsza za 79zł bierz ja to dokładnie to samo co pozycja 2 i 3 generalnie jest kilku producentów glinek na świecie i prawie wszystko to to samo , ta fioletowa jest produkcji Japońskiej bardzo dobra glinka za przystępną cene . Pamiętaj o lubrykancie do glinki bo to ważna sprawa ewentualnie jakimś odpowiednio śliskim szamponem możesz to zastąpić .Qukie - Pon 28 Wrz, 2009 To może zapodasz jakiś lubrykant? Słyszałem, że może też być zwykła woda, ale trochę to do mnie nie przemawia... martin.h - Pon 28 Wrz, 2009
Qukie napisał/a:
To może zapodasz jakiś lubrykant? Słyszałem, że może też być zwykła woda, ale trochę to do mnie nie przemawia...
Ciepły mocz jest najlepszy GeKo - Pon 28 Wrz, 2009
martin.h napisał/a:
Ciepły mocz jest najlepszy
A to dlatego masz taki matowy lakier Bart - Pon 28 Wrz, 2009
martin.h napisał/a:
mimo wszystko wolę jednak herbatę martin.h - Pon 28 Wrz, 2009
GeKo napisał/a:
martin.h napisał/a:
A to dlatego masz taki matowy lakier
Mój nie jest matowy Loko - Wto 29 Wrz, 2009 No dobra to w takim razie przyznać się kto mi kurwa naszczał na dach ?nox - Wto 29 Wrz, 2009
Cytat:
To może zapodasz jakiś lubrykant? Słyszałem, że może też być zwykła woda, ale trochę to do mnie nie przemawia...
Ja od siebie mogę polecić specjalny Quid detailer ,lubrykant przeznaczony do glinki Dodo Juice Born Slippy .
Co do samej wody odradzam , glinka musi mieć odpowiedni poślizg w innym przypadku można uszkodzić lakier.Qukie - Sob 10 Paź, 2009 Dobra, to jak już mamy cały lakier ogarnięty to co zrobić, żeby mieć czyste szyby bez smug? Myłem płynem do szyb i nie były czyste, kupiłem płyn CarPlan'a i jest jeszcze gorzej... Jaki kupić płyn i czym myć? Ręczniki papierowe, mikrofibra, bawełniana szmatka?
Nic mnie tak nie wkurza jak upierdzielone szyby leon - Sob 10 Paź, 2009 ziom
wystarczy ze zlozysz mikrofibre badz jakakolwiek szmatke podczas czyszczenia szyb na kilka czesci i po kazdej szybie bedziesz zmienial czesc ktora czyscisz... wtedy masz gwarancje ze zadnych mazow nie bedzie bo kazda szyba czyszczona bedzie czysta czescia czysciwa
a do czyszczenia wystarczy cos do domowych szyb.. chyba ze masz fess brudne to rozpuszczalnik (omijaj tylko uszczelki!!) a pozniej mr Muscle Greg - Pon 12 Paź, 2009 Co do glinki - ja kupiłem Smart Clay od Łukasza i jest spoko Jako lubrykant posłużyła mi woda z szamponem PiTT - Wto 13 Paź, 2009 pytanie bo cały czas nie mam odpowiedzi na pytanie
wiadomo że Diamentowa Ochrona jest w chooj droga, pomijam kwestie czy robią to dobrze czy nie
ale są do wyboru 3 warianty
2) Lacroe® 3 lata gwarancji
Zabezpieczenie lakieru i tapicerki.
3) PGS - roczne zabezpieczenie lakieru.
napiszę wprost, nie jestem do końca zadowolony z usług które zostały u mnie zrobione w firmie X, był nabłyszczony, świecił się jak jajca psa i ogólnie było dobre wrażenie, ale nie minęło 5 m-cy i już w widzę w pytę rys, ostatnio zrobiły mi się wżery w kilku miejscach na lakierze po ptasich kupach, ok fajnie, ale to co to kuwa za zabezpieczenie jak nie myłem auta może max 7 dni i już mam ślady na lakierze
wqrwiłem się strasznie, ja się pytam jakie to zabezpieczenie w takim razie?!
ogólnie wybecelowałem kasę w nawoskowanie auto i tyle, no może w lekką polerką
jeśli chodzi o firmę X nie mam zastrzeżeń co do samego kontaktu itd. bardzo miło wszystko przebiega i nawet proponowali żebym przyjechał latem na poprawki, ale kurcze umówmy się, mam jedynie nawoskowane auto i większość pięknego efektu po robocie przeminął, a stosowałem się do zaleceń, czyli tylko ręczne mycie, stosowanie konserwera raz na miesiąc - efekt taki że więcej kasy wywalone na ręczne myjki, dodatkowa kasa wywalona na stosowanie konserwera a ptaszek mi narobił na auto i mam trwały ślad
pytam jeszcze raz, czy ta ochrona 6 letnia daje zabezpieczenie / powłokę która uchroni przed ptasimi kupami i pozostanie jakaś realna warstwa na lakierze czy to znowu tylko wosk który się zmyje po kilku myciach?
napiszę teraz coś z pełną świadomościa, Rudy, robisz mistrz robotę i widać że robisz to precyzyjnie, mocno żałuję że nie oddałem do Ciebie auta na początku
tak jak mi mówiłeś, auto przygotowujesz 1-2 dni, u mnie auto całkowicie zrobili w ok 5 godz.
ehhh...
ps. Rudy napisz mi proszę jak to jest z tymi zabezpieczeniami, czy posiadasz też te produkty które teoretycznie zabezpieczają na dłuższy okres niż kilka m-cy i nie będzie widać po kilku myciach znowu tych rys
ps2.
może jestem przewrażliwiony i mam zbyt pedantyczne podejście do tematu, dla większości osób auto świeci się nadal i nic nie zobaczą, ja natomiast lubię wiedzieć za co płacę i jak oglądam lakier pod światło to nie chcę widzieć tego co było przed robotąAnonymous - Wto 13 Paź, 2009 diamondbrite to chujnia jakich mało, znam wiele przypadków tego zabiegu...k-mart - Wto 13 Paź, 2009 autodetailin;, juz od jutra nielegalny w UE!
przeczytaj w super expressie