To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Auto Detailing - nomenklatura

GeKo - Pon 28 Wrz, 2009

Saxorulez lub Nox Cię poratują, oboje w ofercie mają ciekawostki. Ta ostatnia Megsa powinna być OK 50g to akurat na 1-2 auta.
nox - Pon 28 Wrz, 2009

Ta pierwsza za 79zł bierz ja :) to dokładnie to samo co pozycja 2 i 3 generalnie jest kilku producentów glinek na świecie i prawie wszystko to to samo , ta fioletowa jest produkcji Japońskiej bardzo dobra glinka za przystępną cene . Pamiętaj o lubrykancie do glinki bo to ważna sprawa ewentualnie jakimś odpowiednio śliskim szamponem możesz to zastąpić .
Qukie - Pon 28 Wrz, 2009

To może zapodasz jakiś lubrykant? Słyszałem, że może też być zwykła woda, ale trochę to do mnie nie przemawia... :/
martin.h - Pon 28 Wrz, 2009

Qukie napisał/a:
To może zapodasz jakiś lubrykant? Słyszałem, że może też być zwykła woda, ale trochę to do mnie nie przemawia... :/

Ciepły mocz jest najlepszy ;D

GeKo - Pon 28 Wrz, 2009

martin.h napisał/a:
Ciepły mocz jest najlepszy

A to dlatego masz taki matowy lakier :rotfl:

Bart - Pon 28 Wrz, 2009

martin.h napisał/a:
Ciepły mocz jest najlepszy ;D

mimo wszystko wolę jednak herbatę :>

martin.h - Pon 28 Wrz, 2009

GeKo napisał/a:
martin.h napisał/a:
Ciepły mocz jest najlepszy

A to dlatego masz taki matowy lakier :rotfl:

Mój nie jest matowy :D

Loko - Wto 29 Wrz, 2009

No dobra to w takim razie przyznać się kto mi kurwa naszczał na dach ?
nox - Wto 29 Wrz, 2009

Cytat:

Ja od siebie mogę polecić specjalny Quid detailer ,lubrykant przeznaczony do glinki Dodo Juice Born Slippy .

http://www.dodojuice.pl/i...duct&prod_id=61

Co do samej wody odradzam , glinka musi mieć odpowiedni poślizg w innym przypadku można uszkodzić lakier.

Qukie - Sob 10 Paź, 2009

Dobra, to jak już mamy cały lakier ogarnięty to co zrobić, żeby mieć czyste szyby bez smug? Myłem płynem do szyb i nie były czyste, kupiłem płyn CarPlan'a i jest jeszcze gorzej... Jaki kupić płyn i czym myć? Ręczniki papierowe, mikrofibra, bawełniana szmatka?
Nic mnie tak nie wkurza jak upierdzielone szyby :/

leon - Sob 10 Paź, 2009

ziom
wystarczy ze zlozysz mikrofibre badz jakakolwiek szmatke podczas czyszczenia szyb na kilka czesci i po kazdej szybie bedziesz zmienial czesc ktora czyscisz... wtedy masz gwarancje ze zadnych mazow nie bedzie bo kazda szyba czyszczona bedzie czysta czescia czysciwa :D
a do czyszczenia wystarczy cos do domowych szyb.. chyba ze masz fess brudne to rozpuszczalnik (omijaj tylko uszczelki!!) a pozniej mr Muscle :D

Greg - Pon 12 Paź, 2009

Co do glinki - ja kupiłem Smart Clay od Łukasza i jest spoko :) Jako lubrykant posłużyła mi woda z szamponem :)
PiTT - Wto 13 Paź, 2009

pytanie bo cały czas nie mam odpowiedzi na pytanie
wiadomo że Diamentowa Ochrona jest w chooj droga, pomijam kwestie czy robią to dobrze czy nie
ale są do wyboru 3 warianty

1) Diamondbrite® dożywotnia gwarancja
Zabezpieczenie lakieru i tapicerki, zabezpieczenie dywaników, zabezpieczenie zewnętrznych elementów winylowych, pokrycie przedniej szyby środkiem Rainscrean, rewitalizacja koloru opon.

2) Lacroe® 3 lata gwarancji
Zabezpieczenie lakieru i tapicerki.

3) PGS - roczne zabezpieczenie lakieru.

napiszę wprost, nie jestem do końca zadowolony z usług które zostały u mnie zrobione w firmie X, był nabłyszczony, świecił się jak jajca psa i ogólnie było dobre wrażenie, ale nie minęło 5 m-cy i już w widzę w pytę rys, ostatnio zrobiły mi się wżery w kilku miejscach na lakierze po ptasich kupach, ok fajnie, ale to co to kuwa za zabezpieczenie jak nie myłem auta może max 7 dni i już mam ślady na lakierze
wqrwiłem się strasznie, ja się pytam jakie to zabezpieczenie w takim razie?!
ogólnie wybecelowałem kasę w nawoskowanie auto i tyle, no może w lekką polerką
jeśli chodzi o firmę X nie mam zastrzeżeń co do samego kontaktu itd. bardzo miło wszystko przebiega i nawet proponowali żebym przyjechał latem na poprawki, ale kurcze umówmy się, mam jedynie nawoskowane auto i większość pięknego efektu po robocie przeminął, a stosowałem się do zaleceń, czyli tylko ręczne mycie, stosowanie konserwera raz na miesiąc - efekt taki że więcej kasy wywalone na ręczne myjki, dodatkowa kasa wywalona na stosowanie konserwera a ptaszek mi narobił na auto i mam trwały ślad :/

pytam jeszcze raz, czy ta ochrona 6 letnia daje zabezpieczenie / powłokę która uchroni przed ptasimi kupami i pozostanie jakaś realna warstwa na lakierze czy to znowu tylko wosk który się zmyje po kilku myciach?

napiszę teraz coś z pełną świadomościa, Rudy, robisz mistrz robotę i widać że robisz to precyzyjnie, mocno żałuję że nie oddałem do Ciebie auta na początku
tak jak mi mówiłeś, auto przygotowujesz 1-2 dni, u mnie auto całkowicie zrobili w ok 5 godz.
ehhh...

ps. Rudy napisz mi proszę jak to jest z tymi zabezpieczeniami, czy posiadasz też te produkty które teoretycznie zabezpieczają na dłuższy okres niż kilka m-cy i nie będzie widać po kilku myciach znowu tych rys

ps2.
może jestem przewrażliwiony i mam zbyt pedantyczne podejście do tematu, dla większości osób auto świeci się nadal i nic nie zobaczą, ja natomiast lubię wiedzieć za co płacę i jak oglądam lakier pod światło to nie chcę widzieć tego co było przed robotą

Anonymous - Wto 13 Paź, 2009

diamondbrite to chujnia jakich mało, znam wiele przypadków tego zabiegu...
k-mart - Wto 13 Paź, 2009

autodetailin;, juz od jutra nielegalny w UE!
przeczytaj w super expressie