Marek23 napisał/a:
Nie ma to jak zając lud głupotami,by odciągnąc uwagę od poważnych spraw.
Dokładnie!
Problem w tym, że to PIS strzelił sobie w kolanko tą akcją z krzyżem, bo teraz na tym skupiają się media a nie np. na temacie podatków.
No chyba, że to wcale nie PIS podsycał do akcji z krzyżem tylko jest to prowokacja żydowsko-platformerska. Aferałowie, przebrani za babcie (zgodnie z polityką dezinformacji) sami stoją pod krzyżem, krzyczą, odmawiają egzorcyzmy i tańczą a prawdziwy PIS'owski elektorat nie ma z tym nic wspólnego.
Anjas,za bardzo patrzysz pod kątem Pis-Po. Ja mam gdzieś Pis, dla mnie są mniejszym złem,ale teraz nie są przy władzy. Jest PO i tym życze mądrosci w rządzeniu. Ale ich plany na poradzenie sobie z deficytem są wręcz debilne. Dlatego pozwalają na te głupoty,które leca w mediach,żeby ich piękny i przystojny elektorat wiedział,że mimo wszystko zagłosował dobrze, bo "tamci" są jeszcze gorsi
AndreXSi napisał/a:
eM, a zastanowiłeś się ile osoboście będziesz stratny na podwyżce vatu? tak miesięcznie? przelicz sobie.
Andre, chcesz nam powiedziec,ze na płacąc jeden z najwyższych vatów w EU, nic się nie stanie jesli podwyższymy jeszcze o 1 procent? Może jeszcze tego gospodarka nie poczuje?
Dodam do tego plany zniesienia ulgi na biokomponenty w paliwach. Razem daję podwyższenie ceny paliwa o 10 gr. To też Cie się podoba?pP - Pią 06 Sie, 2010 ostatnio w wiadomościach mówili właśnie o tym, kto ile straci..
była jakaś laska, która na remont domu wydała 80k i płakałą, że przez ten Vat będzie musiała zapłacić 80zł więcej Anonymous - Pią 06 Sie, 2010 w tym wypadku 800
ale jak ktoś wydaje miesięcznie, powiedzmy 2000 to zapłaci więcej 20 zł
3000-30 zł
Jeśli to jest cena za ratowanie budżetu to ja w to wchodzę. JEŚLI...Marek23 - Pią 06 Sie, 2010 Panowie, chodzi o o to,ze ten Vat jest już mega wysoki,a wy sobie liczycie ile wydacie przez ten jeden procent więcej. Pomijam fakt,że dla wszelkiego rodzaju biznesu ten jeden procent dalej pogarsza sytuację, która i tak nie jest wesoła. Polecam zapoznanie się z krzywą Laffera. Nastepna rzecz to,że niby 23% vat tylko na 3 lata Naród polski jest naprawdę głupi jeśli wierzy,że tak będzie. A myślałem,że ten elektorat Po taki ładny i mądry jest Anonymous - Pią 06 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
Razem daję podwyższenie ceny paliwa o 10 gr. To też Cie się podoba?
Właśnie to jest to na co absolutnie zgodzić się nie mogę Anonymous - Pią 06 Sie, 2010 Wogóle Marek to co to jest? kryzys wieku średniego? weź może zajmij się zapier.dalaniem, albo oboje się zajmijmy bo szkoda czasu na politykę Bart - Pią 06 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
Pomijam fakt,że dla wszelkiego rodzaju biznesu ten jeden procent dalej pogarsza sytuację, która i tak nie jest wesoła.
większość firm jest VATowskich, więc i tak sobie to odliczają.Marek23 - Pią 06 Sie, 2010
bart napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Pomijam fakt,że dla wszelkiego rodzaju biznesu ten jeden procent dalej pogarsza sytuację, która i tak nie jest wesoła.
większość firm jest VATowskich, więc i tak sobie to odliczają.
Bart, co ta za argument? Jak mam w firmę i musze się zatowarowac, a sprzedaję na długie terminy płatnicze, to musze ten vat zapłacic zanim go dostanę z powrotem od klientów. A niech do tego ktoś nie płaci, to znowu jestes w dupie,a plynnosc finansowa firmy się pogarsza.
Widzę,że wraz z PO i jej elektoratem tworzy się nowe teoria ekonomii która mówi,że VAT może byc kosmicznie wysoki i w nikogo to nie uderza
Pomijam już podwyzkę cen paliwa i w związku z czym te głupie obliczanie niektórych ile zapłacę przez jeden procent wiecej vatu miesięcznie Anonymous - Pią 06 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
Pomijam już podwyzkę cen paliwa i w związku z czym te głupie obliczanie niektórych ile zapłacę przez jeden procent wiecej vatu miesięcznie
Co w tym głupiego? Wytłumacz mi rzeczowo, może gdzieś popełniam błąd logiczny.Marek23 - Pią 06 Sie, 2010
AndreXSi napisał/a:
Co w tym głupiego? Wytłumacz mi rzeczowo, może gdzieś popełniam błąd logiczny.
Przez wzrost cen paliwa drożeje wszystko i ciężko to policzyc. Transportujesz, surowce,półprodukty i gotowe produkty. Poza tym znając zycie, paliwo pójdzie bardziej w górę niż by to wynikało z czystej matematyki jednego dodatkowego procenta vatu.Anonymous - Pią 06 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
paliwo pójdzie bardziej w górę niż by to wynikało z czystej matematyki jednego dodatkowego procenta vatu.
No i to jest złe, nie przeczę. Miałem na myśli wzrosty cen i wydatków wynikające tylko i wyłącznie z podwyżki vatu.
Z osobistego punktu widzenia: najwięcej miesięcznie wydaję właśnie na paliwo, i każda podwyżka mnie wkur...Marek23 - Pią 06 Sie, 2010
AndreXSi napisał/a:
Miałem na myśli wzrosty cen i wydatków wynikające tylko i wyłącznie z podwyżki vatu.
I w tym wypadku podwyzka vatu na konkretne rzeczy plus drozszy transport się na siebie nakładają.Anonymous - Pią 06 Sie, 2010 Tak.
O ile te 4-5 gr z vatu na litrze nie byłoby jeszcze takie złe to zniesienie ulgi na biokomponenty jest złe...Marek23 - Pią 06 Sie, 2010 Ja nikomu nie chcę dogadywac,że jest osłem popierając PO i Komorowskiego w ostatnich wyborach. Nie patrze na to przez pryzmat walki Pis-Po,tylko że w kraju zaczynają sie dziac naprawdę niedobre rzeczy i warto o tym mówic,moze protestowac,żeby rząd tego nie wprowadził,bo inaczej czeka nas dołek gospodarczy.