To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [WRC] 2011 WRC, IRC, ME itp..

qbus - Czw 12 Maj, 2011

W wolnych chwilach czytam sobie dalej ten blog Warmbolda... np takie coś:

Cytat:
I love Poland. I went there once and I fell in love. What is it about Poland? Well the first thing I liked was the people's warmth and welcoming. I don't know if it's the whole "ex-eastern block" thing or what. The country is pretty too, at least what I saw of it. I went there for the 2002 Polski rally that was taking place in the south somewhere close to the border with Czech Republic. Oh and the roads are interesting too!

When you drive them with a rally car, it's a different story. This rally is SCARY! And when I say scary, on a scale of 1 to 10, try 11. And if it rains, oh my, then you better bring your diapers with you.

Rezzta -> http://wrcbehindthestages...ish-affair.html

gorąco polecam... Ż... ;)

Koto - Sob 14 Maj, 2011

Ostatni odcinek, 20 km jazdy, Campana tracił do Bouffiera niecałe 4 sekundy, Gardemaister do Mikkelsena niecałe 10...
-Toni Gardemeister (8): "We had some problems with the gearbox now. It was tough weekend and we know, what to make better."
-Bryan Bouffier (1) went out of the road and retired.
-Pierre Campana (10) suffered a front-right puncture and changed a wheel in the stage.
-Toni Gardemeister (8) stalled the engine at the stage start.

jakiś pogrom o_O

jarek-malopolska - Sob 14 Maj, 2011

fajnie sie to ogladało na Eurosporcie ;)
Dziwiłem sie czemu nie pokazują jak Bryan wpakował, ale jak sie pozniej okazało nie łatwo było zlokalizowac 207 w krzakach nawet z helikoptera

qbus - Sob 28 Maj, 2011

Fabia R2 znowu wygrałą czeską ośkę, pierwszy max dopiero 4 minuty za nią, Kornicki przegrał prawie o 7 minut, ciekaw jestem wystepu tego auta na neutralnym gruncie ale wyglada na to że to jest gruba zabawka do wygrywania.
Koto - Sob 28 Maj, 2011

Na drugim miejscu w ośce ze stratą 8.6s też Fabia, ale w A5, z 50 letnim Trinerem za kółkiem :rotfl: No ale Triner chyba u siebie był.
qbus - Sob 28 Maj, 2011

Wow!! faktycznie! rzuciłem szybko okiem i myślałem że Emil też jechał R2. Po 1 nocnym etapie Triner prowadził w ośce z przewagą 40 sek nad Cernym w R2, drugiego dnia już regularnie przyjmował aczkolwiek trzeba mu przyznać że tempo miał mega niezłe.
Koto - Sob 28 Maj, 2011

Ciekawe czy na metę wjechał tak jak Felicją w Nowej Zelandii :)
Pierwszy dzień to były hardkorowe warunki, nocne odcinki, deszcz i pełno błota na drogach, drugi już normalny :)
Z Fabiami R2 w Czechach jest w stanie walczyc tylko paru kierowców, Dunovsky w Ignisie S1600, Triner w starej Fabii i czasami Minarik w Clio R3, ale zazwyczaj Cerny w Fabii R2 ich objeżdża. Ciekawe jak poza Czechami sobie to auto poradzi ale myślę, że z C2R2 bez problemu może się równac i cena nie jest tak do końca z tyłka :)

qbus - Nie 29 Maj, 2011

Cytat:
Ciekawe jak poza Czechami sobie to auto poradzi ale myślę, że z C2R2 bez problemu może się równac i cena nie jest tak do końca z tyłka

Ostatnio w Belgi Fabia R2 leczyła konkurencje w ośce do czasu awari... czekamy na następne starty bo potencjał jest ;]

CHRZANEK - Pon 30 Maj, 2011

Słuchajcie a był jeszcze taki czech jak Pavel Sibera (jeżdził w zespole razem z Emilem Trinerem), on jeździ jeszcze ?
Koto - Pon 30 Maj, 2011

http://www.ewrc-results.c...hp?profile=2308

On nie jechał jakiegoś Rajdu Polskiego Favoritką?

jarek-malopolska - Pon 30 Maj, 2011

Rajd Polski jechał na pewno Octavią KIT-CAR (chyba 99r)
Koto - Pon 30 Maj, 2011

99, nawet był 4, nawet jest to napisane w linku wyżej :P
jarek-malopolska - Wto 31 Maj, 2011

hehe, szczerze... strzelałem, nawet nie odpalałem linka ;P ale własnie pamietałem go z Rajdu Polski 99->jak był w okolicach Krakowa... pamietam ze wtedy leczył Kuchara w golfie III kit-car ;)
GeKo - Wto 31 Maj, 2011

qbus napisał/a:
wyglada na to że to jest gruba zabawka do wygrywania.

Albo marketing jak z C2 u nas na rajdzie Polski, gdzie Meeke zdmuchnął naszych jak kurz.

Koto - Wto 31 Maj, 2011

Wydaje mi się, że aż takich dobrych kierowców tam nie wsadzili, Cerny jest jest jednym z ich największych młodych talentów ale jeszcze nie taki szybki żeby wszystkich wszystkim niszczyc. Kouril po paru latach przerwy wraca i też jest na czele ośki, więc chyba fura dobra jest.
W ogóle to chyba bardziej się interesuje Czeskimi rajdami niż naszymi ostatnio :P