To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [RSMP, RPP...] SEZON 2013

Bad-i - Śro 24 Kwi, 2013

Podobno slabo ze zgloszeniami :(
Przem_106 - Śro 24 Kwi, 2013

Wcale mnie to nie dziwi. RPP nie ma przyszłosci i zginie smiercią naturalną, kto wie, czy nie po tym sezonie? Najsilniejsi/najbogatsi awansują do MP, pozostali spadną do III ligi :)

To co dzieje się teraz na Sląsku pokazuje dobitnie jak powinien wyglądac puchar.
Wymagania techniczne, wpisowe itd były własnie takie gdy powstawał RPP. I wtedy był bum na te rozgrywki, tak jak teraz na MSl.

martin.h - Śro 24 Kwi, 2013

Przemek +1

Boję się tylko, że PZMot wyczuje dojną krowę w postaci rajdów okręgowych i je również wykończy :(

106 - Śro 24 Kwi, 2013

ee tam zginie. mam nadzieje, ze jednak nie.

2 rundy rpp w maju wiec kto nie ma na obie jedzie co lepsze czyli... wisle.

Bad-i - Czw 25 Kwi, 2013

106 napisał/a:
ee tam zginie. mam nadzieje, ze jednak nie.

2 rundy rpp w maju wiec kto nie ma na obie jedzie co lepsze czyli... wisle.

Tez tak myślę. Ja właśnie z tego samego powodu nie pojadę Wisły. Dwa rajdy w miesiącu, nie dam rady. A wybieram Nadwislanski z powodów logistycznych i finansowych.

Boje się tylko ze z tego samego powodu do Gdańska tez dużo osób się nie zglosi

rundi - Czw 25 Kwi, 2013

Organizator chwali się , że jest dużo zgłoszeń :(
To po przeniesieniu w inne okolice naprawdę fajny rajd. Rajdu Warszawskiego czy Mazowieckiego nigdy nie lubiłem bo trasy naprawdę były kiepskie ale to co teraz jest - całkiem fajne tylko może musi zniknąć ta opinia , którą ten rajd się niestety cieszył czyli rajd 1000 prostych :)
Jeśli z takich powodów ktoś miałby nie jechać tego rajdu to wielka szkoda :(
Kiedyś właśnie RPP to taka ewolucja rajdów RO ale dzisiaj to nic innego jak RSMP co do wymagań technicznych , bezpieczeństwa i tras.
Jedynie Nadwiślański , Lotos i jeśli pójdzie to Cieszynka nie są rundami wspólnymi.
W 2010 Rajd Dolnośląski w RPP tak samo jechał 2 pełne dni jako niby 2 rajdy a różnica polegała na tym , że RPP nie jechało prologu - trasy te same , koszty te same itp.
Moje zdanie jest takie , że RPP nie powinno mieć wymagań aktualnych homologacji , Hansów itp. - obniżyło by to koszty wstępne dla zawodników i byłby sens cyklu RPP.
Co do RO to jeśli GKSS nie popsuje czegoś w regulaminie to na Śląsku będzie w 2013 jeszcze więcej eliminacji :)

Bad-i - Nie 28 Kwi, 2013

Kto w końcu jedzie?
Mick - Nie 28 Kwi, 2013

Bad-i napisał/a:
Kto w końcu jedzie?

Pytasz o Nadwiślański?
Ja jadę z Tomkiem Zbiciakiem - Astra

Przem_106 - Nie 28 Kwi, 2013

Bezpiecznie do mety, kibicuję. Podobno lecicie na 17-tce ;-)
106 - Nie 28 Kwi, 2013

Mick kto to? Jakis ogarniety driver bo fura ponoc bardzo szybka..
Mick - Nie 28 Kwi, 2013

mam nadzieję, że ogarnięty :) jak nie to na odcinku podrę mu kartę i zaczne krzyczeć :rotfl:
qbica - Wto 30 Kwi, 2013

Mapki rajdu Wisły ;D
http://www.rajd-wisly.pl/lang.pl/82/pnews/105

czyli w sobote pewnie na Cisownice pojade na hopke i moze ostatnie Zamarski, a niedziela 2x spadadnie w Dobce i Kubalonka :) będzie ciekawie :jupi:

Marek23 - Wto 30 Kwi, 2013

Kurde, kozak rajd. Pojechalbym,ale nie ma budzetu na ten rajd :wall:
106 - Wto 30 Kwi, 2013

troche czasu jeszcze jest.. moze sie uda zebrac pare zł :)

odcinki super sie zapowiadaja.

Mick - Wto 30 Kwi, 2013

jest już lista na Nadwiślański
http://www.rajdnadwislans...adwislanski.pdf

tzn to, że jest to dużo powiedziane, bo nie działa ;)