Bad-i - Śro 24 Kwi, 2013 Podobno slabo ze zgloszeniami Przem_106 - Śro 24 Kwi, 2013 Wcale mnie to nie dziwi. RPP nie ma przyszłosci i zginie smiercią naturalną, kto wie, czy nie po tym sezonie? Najsilniejsi/najbogatsi awansują do MP, pozostali spadną do III ligi
To co dzieje się teraz na Sląsku pokazuje dobitnie jak powinien wyglądac puchar.
Wymagania techniczne, wpisowe itd były własnie takie gdy powstawał RPP. I wtedy był bum na te rozgrywki, tak jak teraz na MSl.martin.h - Śro 24 Kwi, 2013 Przemek +1
Boję się tylko, że PZMot wyczuje dojną krowę w postaci rajdów okręgowych i je również wykończy 106 - Śro 24 Kwi, 2013 ee tam zginie. mam nadzieje, ze jednak nie.
2 rundy rpp w maju wiec kto nie ma na obie jedzie co lepsze czyli... wisle.Bad-i - Czw 25 Kwi, 2013
106 napisał/a:
ee tam zginie. mam nadzieje, ze jednak nie.
2 rundy rpp w maju wiec kto nie ma na obie jedzie co lepsze czyli... wisle.
Tez tak myślę. Ja właśnie z tego samego powodu nie pojadę Wisły. Dwa rajdy w miesiącu, nie dam rady. A wybieram Nadwislanski z powodów logistycznych i finansowych.
Boje się tylko ze z tego samego powodu do Gdańska tez dużo osób się nie zglosirundi - Czw 25 Kwi, 2013 Organizator chwali się , że jest dużo zgłoszeń
To po przeniesieniu w inne okolice naprawdę fajny rajd. Rajdu Warszawskiego czy Mazowieckiego nigdy nie lubiłem bo trasy naprawdę były kiepskie ale to co teraz jest - całkiem fajne tylko może musi zniknąć ta opinia , którą ten rajd się niestety cieszył czyli rajd 1000 prostych
Jeśli z takich powodów ktoś miałby nie jechać tego rajdu to wielka szkoda
Kiedyś właśnie RPP to taka ewolucja rajdów RO ale dzisiaj to nic innego jak RSMP co do wymagań technicznych , bezpieczeństwa i tras.
Jedynie Nadwiślański , Lotos i jeśli pójdzie to Cieszynka nie są rundami wspólnymi.
W 2010 Rajd Dolnośląski w RPP tak samo jechał 2 pełne dni jako niby 2 rajdy a różnica polegała na tym , że RPP nie jechało prologu - trasy te same , koszty te same itp.
Moje zdanie jest takie , że RPP nie powinno mieć wymagań aktualnych homologacji , Hansów itp. - obniżyło by to koszty wstępne dla zawodników i byłby sens cyklu RPP.
Co do RO to jeśli GKSS nie popsuje czegoś w regulaminie to na Śląsku będzie w 2013 jeszcze więcej eliminacji Bad-i - Nie 28 Kwi, 2013 Kto w końcu jedzie?Mick - Nie 28 Kwi, 2013
Bad-i napisał/a:
Kto w końcu jedzie?
Pytasz o Nadwiślański?
Ja jadę z Tomkiem Zbiciakiem - AstraPrzem_106 - Nie 28 Kwi, 2013 Bezpiecznie do mety, kibicuję. Podobno lecicie na 17-tce 106 - Nie 28 Kwi, 2013 Mick kto to? Jakis ogarniety driver bo fura ponoc bardzo szybka..Mick - Nie 28 Kwi, 2013 mam nadzieję, że ogarnięty jak nie to na odcinku podrę mu kartę i zaczne krzyczeć qbica - Wto 30 Kwi, 2013 Mapki rajdu Wisły
http://www.rajd-wisly.pl/lang.pl/82/pnews/105
czyli w sobote pewnie na Cisownice pojade na hopke i moze ostatnie Zamarski, a niedziela 2x spadadnie w Dobce i Kubalonka będzie ciekawie Marek23 - Wto 30 Kwi, 2013 Kurde, kozak rajd. Pojechalbym,ale nie ma budzetu na ten rajd 106 - Wto 30 Kwi, 2013 troche czasu jeszcze jest.. moze sie uda zebrac pare zł