To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

CHRZANEK - Pon 25 Mar, 2013

NEXUS 4 dziś się pojawił również w ofercie ORANŻ.

Po prostu mi się podoba.
Do moich potrzeb brakuje 2 rzeczy:
1) Nie ma radia FM (ale od czego jest internetowe? )
2) Brak slotu na karte SD.

Pod każdym innym względem jak dla mnie wypas.
Wrzucam już grosiki do skarbonki :)

PiTT - Pon 25 Mar, 2013

M napisał/a:
Na allegro możesz kupić nówkę za ~1500PLN z gwarancją a w play wziąć abonament najtańszy na 12miesiecy :)

Jak to przeliczyć na 24 miesiące to wychodzi 72PLN miesięcznie z netem 500M, a z gigowym 77 PLN ./ mies
W abonamencie play wliczając doplate za telefon 112PLN/miesiac :)

za 1500 to już galaxy 3 można wyrwać jak ktoś nie potrzebuje fvat ;)

M - Pon 25 Mar, 2013

PiTT napisał/a:
M napisał/a:
Na allegro możesz kupić nówkę za ~1500PLN z gwarancją a w play wziąć abonament najtańszy na 12miesiecy :)

Jak to przeliczyć na 24 miesiące to wychodzi 72PLN miesięcznie z netem 500M, a z gigowym 77 PLN ./ mies
W abonamencie play wliczając doplate za telefon 112PLN/miesiac :)

za 1500 to już galaxy 3 można wyrwać jak ktoś nie potrzebuje fvat ;)

A i owszem tyle że to już ma pół warszawy :D

Chloru - Pon 25 Mar, 2013

CHRZANEK, bardzo dobre urzadzenie. Ma jedną wadę - brak slotu na karty SD, koniecznie kupować wersję 16 giga.
PiTT - Pon 25 Mar, 2013

hmm... a to jakiś problem?
:D
kup nokię 3210, wtedy będzie pewność że jest się wyjątkowym heheh

a tak na serio, dane sprzedaży szajsunga tylko to potwierdzają, to jest bardzo popularny telefon i chyba nic na to się nie poradzi
na takiego nexusa chyba i tak się nie porucha :>

PiTT - Pon 25 Mar, 2013

a brak slotu sd w nexusie jest niewybaczalny... właśnie z tego samego powodu rozważam sprzedaz ajfona... 16gb jest po prostu za mało - zdjęcia i filmy robione przez aparat ważą mega dużo, do tego kilka większych apek i robi się ciasnawo
M - Pon 25 Mar, 2013

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jednem wystarczy 16gb w zupełności a nawet 8, drugiemu pińcet będzie za mało :)
Ja mam zwykłego galaxy S, do testowania apek w zupelnosci styka, do filmów i zdjęc też.
W sumie mam w nim 16gb pamięci ale i tak tego nie wykorzystam. Za nowinkami nie gonię, nexusika 4 z chęcią bym zanabył ale to raczej koniec listy zakupowej.

kamil - Pon 25 Mar, 2013

kurde, nawet podoba mi się ten nexus no i dwa razy tańszy niż samsung gIII. W porównaniu chyba remis.
Zastanawia mnie czy 16 GB pamięci wystarczy.

bizon - Pon 25 Mar, 2013

Ja mam w Note 16GB + kartę 32GB bo przecież na 16 to co ja niby mam zmieścić? W efekcie mam 3/4 wolnej pamięci w telefonie, a na karcie mam parę GB zajęte bo wrzuciłem tam całą muzykę, której poza kilkunastoma miksami i tak nie słucham, no ale przecież głupio tak z pustą chodzić ;D . A zatem każdemu wedle potrzeb. Dla mnie te 16GB by wystarczyło. Ojciec ma poprzedniego Nexusa, bardzo dobrze się sprawuje. Plusem sprzętu by Google jest to, że masz zawsze najnowszy soft. Do Samsunga trzeba czekać, kombinować, wgrywać jakieś samoróbki (skądinąd czasem całkiem dobre), a ojciec ma zawsze najnowszy i to przede mną :D .

EDIT: jak komuś mało 16GB to od czego jest Dropbox?

dzik - Pon 25 Mar, 2013

my teraz się jaramy naklejkami NFC, jedna w samochodzie (GPS On, BT On, Navi), druga w domu (Wifi, gps of, cichy dzwonek itd) ajfoniarze jedynie mogą posłuchać :rotfl:
Kenet - Pon 25 Mar, 2013

Ja się przymierzam do RAZRi :]
CHRZANEK - Pon 25 Mar, 2013

M napisał/a:
Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jednem wystarczy 16gb w zupełności a nawet 8, drugiemu pińcet będzie za mało :)
Ja mam zwykłego galaxy S, do testowania apek w zupelnosci styka, do filmów i zdjęc też.
W sumie mam w nim 16gb pamięci ale i tak tego nie wykorzystam. Za nowinkami nie gonię, nexusika 4 z chęcią bym zanabył ale to raczej koniec listy zakupowej.

No to dokładnie tak jak u mnie...

A i jest jeszcze jedna sprawa "in minus" w nexusie: w ori nie ma do niego słuchafonów... W ogóle nic :) Ale ze względu na fakt że planuje zakup muszli bluetooth, to akurat zwisa mnie to kalafiorem :)

kamil - Wto 26 Mar, 2013

Kenet_S3 , nie wiem o jakim modelu wspominasz :)
Kenet - Wto 26 Mar, 2013

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/razri/

Ja jestem wierny Motoroli od modelu milestone, później defy i teraz mam RAZR. Wszystkie robiły robotę. Wcześniej miałem Iphone'a 3gs'a, w międzyczasie epizod z Galaxy S i SII, ale RAZR kosi konkurencję wyglądem i nie jest tak oklepany jak SII czy nawet SIII. A służbowy nr mam w Nokii 6300 i to jest dopiero mistrz telefon :]

Michał - Wto 26 Mar, 2013

ja też zajebiscie dobrze wspominam milestone.
Zajebiscie dobrze zrobiony telefon, nic nie skrzypiało, fajny wyswietlacz na tamte czasy, klawiatura rozsuwana.
Kenczi - PW :D