To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Chloru - Wto 08 Paź, 2013

Dubel wa mać.
M - Wto 08 Paź, 2013

Wystarczy Kaczora wrzucić w telewizor i tłuszcza od razu ma się czym zająć
anjas - Wto 08 Paź, 2013

Wystarczy, że Kaczor podzieli się swoimi przemyśleniami i jest trochę śmiesznie, trochę przerażająco.

Ten człowiek jest w stanie powiedzieć wszystko, nawet największą bzdurę, byle tylko mógł powalczyć o władzę. To nie jest moim zdaniem normalne.
A jeszcze bardziej przerażające dla mnie jest to, że wiele osób traktuje go poważnie i widzi w nim szansę na lepsze życie.

Piszę to oczywiście jako tłuszcza.

M - Wto 08 Paź, 2013

Poziom wypowiedzi nie różni się od większości ministrów obecnego rządu, więc dlaczego akurat ten polityk skoro nie rządzi od 6 lat będąc w opozycji?
anjas - Wto 08 Paź, 2013

M napisał/a:
Poziom wypowiedzi nie różni się od większości ministrów obecnego rządu

jak dla mnie poziom absurdu w tym przypadku jest o wiele większy.

Ale jeśli nawet wg. Ciebie jest to poziom wielu ministrów obecnego rządu to dlaczego piszesz teraz o tłuszczy itd. skoro sam często jeździsz po ministrach obecnego rządu?

M napisał/a:
więc dlaczego akurat ten polityk skoro nie rządzi od 6 lat będąc w opozycji?

dla mnie śmieszne jest to, jak próbuje ponownie dojść do władzy sięgając po populizm, na naprawdę absurdalnym poziomie. A co najgorsze, widać, że taki populizm pozwala mu budować słupki procentowe wśród "świadomych, samodzielnie myślących prawdziwych polaków", którzy za nic mają "lemingów i tłuszczę".

M - Wto 08 Paź, 2013

anjas napisał/a:

M napisał/a:

Ale jeśli nawet wg. Ciebie jest to poziom wielu ministrów obecnego rządu to dlaczego piszesz teraz o tłuszczy itd. skoro sam często jeździsz po ministrach obecnego rządu?

Ponieważ tworzą rząd i mają wpływ na moje życie, opozycja niema więc mnie nie obchodzi.
Takie wrzutki z kaczorem są właśnie po to żeby trzymać elektorat w dyscyplinie poprzez strzelanie kaczorem w telewizji i radio w odpowiedni sposób.

anjas napisał/a:
a mnie śmieszne jest to, jak próbuje ponownie dojść do władzy sięgając po populizm, na naprawdę absurdalnym poziomie. A co najgorsze, widać, że taki populizm pozwala mu budować słupki procentowe wśród "świadomych, samodzielnie myślących prawdziwych polaków", którzy za nic mają "lemingów i tłuszczę".

Dobry spin :)
Niestety się do takich nie zaliczam, a każdemu kto jeszcze raz zagłosuje na pis/po - gratuluje głupoty.

faldzip - Wto 08 Paź, 2013

anjas napisał/a:
M napisał/a:

M napisał/a:
więc dlaczego akurat ten polityk skoro nie rządzi od 6 lat będąc w opozycji?

dla mnie śmieszne jest to, jak próbuje ponownie dojść do władzy sięgając po populizm, na naprawdę absurdalnym poziomie. A co najgorsze, widać, że taki populizm pozwala mu budować słupki procentowe wśród "świadomych, samodzielnie myślących prawdziwych polaków", którzy za nic mają "lemingów i tłuszczę".

+1

i jeszcze dodam, ze dlatego ten polityk, bo to on (patrzac na sondaze) ma najwieksze szanse rzadzic w tym kraju niebawem.

M - Wto 08 Paź, 2013

Ale nie rządzi i niewiadomo kiedy będzie rządzic, przez dwa lata może się bardzo dużo zmienić na scenie a wy dajecie sie straszyć kaczorem jak dzieci babą jagą.
anjas - Wto 08 Paź, 2013

M napisał/a:
a każdemu kto jeszcze raz zagłosuje na pis/po - gratuluje głupoty.

Maciek, jednego nie rozumiem. Jesteś przeciwnikiem PO i PIS (jak wynika z tego powyżej) ale po PO często jedziesz a po PIS nigdy. Oczywiście napiszesz zaraz, że to PO rządzi, ale kurcze, znamy się nie od dziś i pamiętam, że jak PIS rządził to też po nich nie jechałeś.

Do tego, będąc przeciwnikiem obydwu frakcji powinieneś chyba na równi z chęcią obalenia platformy obawiać się powrotu do władzy PIS, więc nie rozumiem dlaczego tak alergicznie reagujesz na różne wrzutki na Kaczora. Wręcz moim zdaniem wypierasz to jaki on rzeczywiście jest.

M - Wto 08 Paź, 2013

anjas napisał/a:
Maciek, jednego nie rozumiem. Jesteś przeciwnikiem PO i PIS (jak wynika z tego powyżej) ale po PO często jedziesz a po PIS nigdy. Oczywiście napiszesz zaraz, że to PO rządzi, ale kurcze, znamy się nie od dziś i pamiętam, że jak PIS rządził to też po nich nie jechałeś.

Tu mamy dwie sprawy - na jedną już sobie odpowiedziałeś.
Druga sprawa to fakt iż ja też pamiętam wiele rzeczy jednak obiecuje Ci że jak tfu tfu dojdzie do władzy druga partia to będę tak samo jechał za złe rozwiązania. Zresztą już przecież jechałem ostatnio po j.k. za socjalistyczne zapędy - wystarczy przewinac pare stron tematu.

anjas napisał/a:
Do tego, będąc przeciwnikiem obydwu frakcji powinieneś chyba na równi z chęcią obalenia platformy obawiać się powrotu do władzy PIS, więc nie rozumiem dlaczego tak alergicznie reagujesz na różne wrzutki na Kaczora.

Obawiam sie bardzo i mam nadzieje ze do tego nie dojdzie, ze znajdzie sie jakis rozsadny polityk ktory bedzie uimial przemowic do tej mniej zorientowanej ekonomicznie czesci spoleczenstwa stanowiacej mase krytyczna.
Nie reaguje alergicznie po prostu patrze jak łykacie newsy i sie nimi podniecacie - dokladnie tak wyglada medialne odwracanie uwagi. W sumie nie jest to moja sprawa ale kolegom z klubu moge chyba powiedziec ze cos jest nie tak?

anjas napisał/a:
Wręcz moim zdaniem wypierasz to jaki on rzeczywiście jest.

Kaczor jest socjalistą, to jest najgorszy atrybut z możliwych, reszty nie warto podnosić.
Zupelnie wisi i powiewa mi ten polityk, nie zajmuje sobie czasu tym co takze polecam uczynic.

anjas - Wto 08 Paź, 2013

M napisał/a:
Nie reaguje alergicznie po prostu patrze jak łykacie newsy i sie nimi podniecacie - dokladnie tak wyglada medialne odwracanie uwagi.

ale Maciek, Ty robisz to samo. Tylko inne newsy łykasz.

M - Wto 08 Paź, 2013

anjas napisał/a:
M napisał/a:
Nie reaguje alergicznie po prostu patrze jak łykacie newsy i sie nimi podniecacie - dokladnie tak wyglada medialne odwracanie uwagi.

ale Maciek, Ty robisz to samo. Tylko inne newsy łykasz.

Być może tak jest, ale to nie sprawia ze wniosek z mojej obserwacji stanie sie fałszem.

anjas - Wto 08 Paź, 2013

nie stanie się być może fałszem, ale brzmi mało wiarygodnie ;)
M - Wto 08 Paź, 2013

Jest to oczywiste dla mnie.
PiTT - Wto 08 Paź, 2013

http://wyborcza.pl/1,7547...Gazeta_Wyborcza