To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Qukie - Śro 07 Mar, 2012

bla bla bla

mój Wave pobrał dane na gruby cash. Pisałem odwołanie do Orange i jedyne co zrobili to rozbili mój rachunek na raty dopisując mi pakiet internetowy (dodatkowy) na ponad rok.

Tak, rozważam zmianę operatora.

Anonymous - Śro 07 Mar, 2012

M napisał/a:
Za bardzo chcesz mieć rację drogi Aleksie

Lubię mieć racje. Czasem się to nawet zdarza, czasem nie... takie życie :)

a w tym kontekście dlaczego tak napisałeś?

Qukie napisał/a:
mój Wave pobrał dane na gruby cash. Pisałem odwołanie do Orange i jedyne co zrobili to rozbili mój rachunek na raty dopisując mi pakiet internetowy (dodatkowy) na ponad rok

Jaki miałeś pakiet internetowy? Nie byłeś świadomy, że przekroczyłeś limit? W umowie był zapis o naliczeniu opłat po przekroczeniu? To Twój Wave pobrał te dane a nie operator (czy to Orange czy P4 czy PLUS) Ci je wmusił ;)

To, że rozłożyli Ci na raty a nie odpuścili grzechy chyba nie czyni z nich chooyów, czy może się mylę?

Qukie napisał/a:
Tak, rozważam zmianę operatora.

Takie prawo konsumenta :)

bizon - Śro 07 Mar, 2012

z tym czytaniem instrukcji obslugi to moze byc roznie :) . przy moim desire z w playu jest tak, ze w kazdym miesiacu mam dorzucone cos do rachunku na net poza abonamentem. klopot w tym, ze mam pakiet 1gb, ktorego obecnie nie wykorzystuje ani w polowie, ani nawet w 1/4. monitoruje przesyl dodatkowymi aplikacjami, mam wylaczony roaming dla przesylu danych. i kupa.
zeby bylo zabawniej, w czasach htc hero w ogole andek nie mial takich wbudowanych funkcji a zewnetrzne aplikacje dzialaly jak chcialy. i przy rachunku mozna sie bylo zdziwic. a trudno wymagac od kazdego uzytkownika w przedziale wiekowym 5-100, zeby znal niuanse dotyczace roamingow, poziomow blokad, testowal aplikacje.
uwazam, ze obowiazkiem operatora powinno byc rzetelne poinformowanie o sposobach naliczania oplat (nie za pomoca nic nie mowiacego checkboxa na ktorejs stronie umowy, jesli w ogole) oraz zaproponowanie przekazywania informacji klientowi, kiedy przekracza on poziomy swojego abonamentu.

Jacek - Śro 07 Mar, 2012

śmierdzą mi nogi. idę myć
Anonymous - Śro 07 Mar, 2012

Jacek napisał/a:

to pewnie przez te papocie poniemieckie :]

Janusz - Śro 07 Mar, 2012

AleX_R53 napisał/a:

po tylu latach już się mogły trochę zapocić

Jacek - Śro 07 Mar, 2012

AleX_R53 napisał/a:
Jacek napisał/a:

no właśnie w nich noga nie wali :] ot tak się spociłem :lol2:

Jakarti - Śro 07 Mar, 2012

czasem dobrze.
nie ma co kisic potu w ciele.

Michał - Śro 07 Mar, 2012

ja wczoraj bardzo nie ładnie funiłem. Ale sie umyłem.

Ot, taka historia z mojego życia.

Qukie - Śro 07 Mar, 2012

tak Alex mój Wave, pomimo mojego przekonania, że wszystko poblokowałem. Nie napisałem, że Orange to chooj, ale może wyczytałeś to gdzies między linijkami? o_O

Rozważam zmianę, ponieważ uważam, że każdy telefon odebrany od dystrybutora czy operatora powienien mieć poblokowane automatyczne aktualizacje, pobieranie czegokolwiek bez potwierdzenia i co mnie wkur.wia przy Orange NIE powienien mieć brandowego softu.

koniec przekazu o opłatach :)

Pirania - Śro 07 Mar, 2012

Pewnego pięknego dnia, kiedy stwierdziłam, że serdecznie pierdzielę Orange i ich chore abonamenty, przeanalizowaliśmy moje ostatnie rachunki pod kontem konkretnych wydatków na konkretne usług. Jak wielkie było moje zaskoczenie, kiedy okazało się, że w rachunku szczegółowym, jest napisane, że około 2 w nocy pobrałam przez komórkę danych na 2 tysiące złotych :jupi:
Długo zastanawialiśmy się jak coś takiego, wielkości filmu dobrej jakości, w kilka minut czy sekund (nie pamiętam już dokładnie) mogłam pobrać na komórkę. Wykonałam nawet z ciekawości tel do Orange, dowiedzieć się jak takie cuda się zdarzają :-) Pani powiedziała, że nie gromadzą takich danych i nikt mi nie powie co pobierałam :)
Uratowało mnie to, że zapobiegawczo w dniu włączenia smartfona podniosłam abonament na net w komórce do 1 GB .. dodam, że w tamtym rachunku więcej było takich naliczeń i fartem mieszcząc się w abonamencie nie zostałam zmuszona do zapłacenia rachunku na ponad 4 000 zł :rotfl:

Przeszłam do Play, tle samo siedzę na necie, a opłacę połowę abonamentu co w Orange, a ofercie mam jeszcze więcej niż miałam. Polecam :-)

ps. Kumpel dostał w Plus kiedyś rachunek na kilka tysi, operator zaproponował rozwiazanie - podnieś abonament, umorzymy rachunek :-)

Grupowe pozwy zmusiły operatorów do włączania ograniczeń na transfery.

was79 - Śro 07 Mar, 2012

Kamill - Śro 07 Mar, 2012

faldzip - Śro 07 Mar, 2012

Taka sprawe mam:

Clio II ph3 z 2003r. silnik 1.2. 16V, 3d, 120tys. km, wymiana rozrzadu 10tys temu, tylne amorki prawie nowe, niedawny tritment hamulcow (tarcze, klocki) i jakies inne pierdoly (oleje itp) - ogolnie mechanicznie wszystko cacy. W srodku jeden fotel przerwane poszycie na boku (zacerowane domowym sposobem) i wypalone 2 dziurki w kanapie, lekko odstajacy boczek drzwi pasazera, delikatnie przytarty tylny prawy blotnik.

Czy oplacaloby sie przed sprzedaza (w renault wycenili na ok. 7k) zainwestowac np. we wnetrze (np. kupic fotel a wymienic moge sam pewnie), czy lakiernika? Czy sprzedac jak stoi i cieszyc sie kasa? :>

Bart - Śro 07 Mar, 2012

i tak i nie. Nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie.