mój Wave pobrał dane na gruby cash. Pisałem odwołanie do Orange i jedyne co zrobili to rozbili mój rachunek na raty dopisując mi pakiet internetowy (dodatkowy) na ponad rok.
Tak, rozważam zmianę operatora.Anonymous - Śro 07 Mar, 2012
M napisał/a:
Za bardzo chcesz mieć rację drogi Aleksie
Lubię mieć racje. Czasem się to nawet zdarza, czasem nie... takie życie
a w tym kontekście dlaczego tak napisałeś?
Qukie napisał/a:
mój Wave pobrał dane na gruby cash. Pisałem odwołanie do Orange i jedyne co zrobili to rozbili mój rachunek na raty dopisując mi pakiet internetowy (dodatkowy) na ponad rok
Jaki miałeś pakiet internetowy? Nie byłeś świadomy, że przekroczyłeś limit? W umowie był zapis o naliczeniu opłat po przekroczeniu? To Twój Wave pobrał te dane a nie operator (czy to Orange czy P4 czy PLUS) Ci je wmusił
To, że rozłożyli Ci na raty a nie odpuścili grzechy chyba nie czyni z nich chooyów, czy może się mylę?
Qukie napisał/a:
Tak, rozważam zmianę operatora.
Takie prawo konsumenta bizon - Śro 07 Mar, 2012 z tym czytaniem instrukcji obslugi to moze byc roznie . przy moim desire z w playu jest tak, ze w kazdym miesiacu mam dorzucone cos do rachunku na net poza abonamentem. klopot w tym, ze mam pakiet 1gb, ktorego obecnie nie wykorzystuje ani w polowie, ani nawet w 1/4. monitoruje przesyl dodatkowymi aplikacjami, mam wylaczony roaming dla przesylu danych. i kupa.
zeby bylo zabawniej, w czasach htc hero w ogole andek nie mial takich wbudowanych funkcji a zewnetrzne aplikacje dzialaly jak chcialy. i przy rachunku mozna sie bylo zdziwic. a trudno wymagac od kazdego uzytkownika w przedziale wiekowym 5-100, zeby znal niuanse dotyczace roamingow, poziomow blokad, testowal aplikacje.
uwazam, ze obowiazkiem operatora powinno byc rzetelne poinformowanie o sposobach naliczania oplat (nie za pomoca nic nie mowiacego checkboxa na ktorejs stronie umowy, jesli w ogole) oraz zaproponowanie przekazywania informacji klientowi, kiedy przekracza on poziomy swojego abonamentu.Jacek - Śro 07 Mar, 2012 śmierdzą mi nogi. idę myćAnonymous - Śro 07 Mar, 2012
Jacek napisał/a:
śmierdzą mi nogi. idę myć
to pewnie przez te papocie poniemieckie Janusz - Śro 07 Mar, 2012
AleX_R53 napisał/a:
to pewnie przez te papocie poniemieckie
po tylu latach już się mogły trochę zapocićJacek - Śro 07 Mar, 2012
AleX_R53 napisał/a:
Jacek napisał/a:
śmierdzą mi nogi. idę myć
to pewnie przez te papocie poniemieckie
no właśnie w nich noga nie wali ot tak się spociłem Jakarti - Śro 07 Mar, 2012 czasem dobrze.
nie ma co kisic potu w ciele.Michał - Śro 07 Mar, 2012 ja wczoraj bardzo nie ładnie funiłem. Ale sie umyłem.
Ot, taka historia z mojego życia.Qukie - Śro 07 Mar, 2012 tak Alex mój Wave, pomimo mojego przekonania, że wszystko poblokowałem. Nie napisałem, że Orange to chooj, ale może wyczytałeś to gdzies między linijkami?
Rozważam zmianę, ponieważ uważam, że każdy telefon odebrany od dystrybutora czy operatora powienien mieć poblokowane automatyczne aktualizacje, pobieranie czegokolwiek bez potwierdzenia i co mnie wkur.wia przy Orange NIE powienien mieć brandowego softu.
koniec przekazu o opłatach Pirania - Śro 07 Mar, 2012 Pewnego pięknego dnia, kiedy stwierdziłam, że serdecznie pierdzielę Orange i ich chore abonamenty, przeanalizowaliśmy moje ostatnie rachunki pod kontem konkretnych wydatków na konkretne usług. Jak wielkie było moje zaskoczenie, kiedy okazało się, że w rachunku szczegółowym, jest napisane, że około 2 w nocy pobrałam przez komórkę danych na 2 tysiące złotych
Długo zastanawialiśmy się jak coś takiego, wielkości filmu dobrej jakości, w kilka minut czy sekund (nie pamiętam już dokładnie) mogłam pobrać na komórkę. Wykonałam nawet z ciekawości tel do Orange, dowiedzieć się jak takie cuda się zdarzają Pani powiedziała, że nie gromadzą takich danych i nikt mi nie powie co pobierałam
Uratowało mnie to, że zapobiegawczo w dniu włączenia smartfona podniosłam abonament na net w komórce do 1 GB .. dodam, że w tamtym rachunku więcej było takich naliczeń i fartem mieszcząc się w abonamencie nie zostałam zmuszona do zapłacenia rachunku na ponad 4 000 zł
Przeszłam do Play, tle samo siedzę na necie, a opłacę połowę abonamentu co w Orange, a ofercie mam jeszcze więcej niż miałam. Polecam
ps. Kumpel dostał w Plus kiedyś rachunek na kilka tysi, operator zaproponował rozwiazanie - podnieś abonament, umorzymy rachunek
Grupowe pozwy zmusiły operatorów do włączania ograniczeń na transfery.was79 - Śro 07 Mar, 2012 Kamill - Śro 07 Mar, 2012 faldzip - Śro 07 Mar, 2012 Taka sprawe mam:
Clio II ph3 z 2003r. silnik 1.2. 16V, 3d, 120tys. km, wymiana rozrzadu 10tys temu, tylne amorki prawie nowe, niedawny tritment hamulcow (tarcze, klocki) i jakies inne pierdoly (oleje itp) - ogolnie mechanicznie wszystko cacy. W srodku jeden fotel przerwane poszycie na boku (zacerowane domowym sposobem) i wypalone 2 dziurki w kanapie, lekko odstajacy boczek drzwi pasazera, delikatnie przytarty tylny prawy blotnik.
Czy oplacaloby sie przed sprzedaza (w renault wycenili na ok. 7k) zainwestowac np. we wnetrze (np. kupic fotel a wymienic moge sam pewnie), czy lakiernika? Czy sprzedac jak stoi i cieszyc sie kasa? Bart - Śro 07 Mar, 2012 i tak i nie. Nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie.