fajnie. cenie takich artystów co się tak bawia z publicznoscia... chociaz tego goscia pierwszy raz widze (jednego i dtugiego )bizon - Śro 07 Mar, 2012 mistrz was79 - Czw 08 Mar, 2012 Pięknie nam się Muzeum Śląskie, koło Spodka buduje:
a ja widziałem jak w ASO BMW ulał się płyn hamulcowy z nowej x5 - Tez powinienem być na "nie"...
To jest nic! Znajoma kiedyś kupiła szybę do Clio. Okazało się, że ma wyszczerbiony jeden róg. Wnioski nasuwają się same: nigdy clio. Nigdy!
Inna sprawa, że Dacia faktycznie robi strasznie kiepskie skrzynie, w przeciwieństwie do Renaulta czy Nissana. Podobno napędy w Dusterze też mają fatalną trwałość, w przeciwieństwie do niezniszczalnych Nissanowskich.
Dobra - czepiłem się, ale takie ocenianie na podstawie kilku zdjęć jest mega słabe. Te samochody pod względem stosunku tego co oferują do ceny są poza zasięgiem innych, w związku z czym muszą mieć jakieś wady. Wizerunek i materiały wykończeniowe to najważniejsze z nich. Przepraszam więc bardzo, ale będę bronił Dacii jak (nie szukając długo) eM swoich poglądów.Kamill - Czw 08 Mar, 2012 Duster podoba mi się właśnie ze wzgledu na stosunek oferta/cena i za to że jest wysoki na dużym kole, o skrzyniach wczesniej nie wiedziałem, myslalem ze to w 100% mechanika nissan/reno. Wnetrze daci jest mega plastikowe i to każdej, a wykończenie nadwozia jest podobne jak w polonezach, keidys stal u mnie na osiedlu nowy logan, tak ochlapany konserwacją że az na błotniki zachodziło
Dla przykładu moja żona jeździ do pracy pod warszawę po jakiś wąskich wiejskich drogach, dzień w dzień 80km z czego 50% to dziura na dziurze, takich osob jest napewno sporo i właśnie takie auto jest bardzo fajna alternatywą dla nich, tym bardziej że w zimę tam nie odśnieżają za często, a auto na dojazdy do pracy nie musi być jakieś mega wypasione tylko tanie i niezawodne.
Myśle że może zastąpić dziurę miedzy tanią osobówką i tanim pickupem.
Do jazdy po samej wawie bym go nie kupił, bo e36 na bilsteinie nie jest tu problematyczne W trasy też może być trochę lichy.mi - Czw 08 Mar, 2012
Kamill napisał/a:
o skrzyniach wczesniej nie wiedziałem, myslalem ze to w 100% mechanika nissan/reno
to taki dżołk był, nawiązujący do wzruszającej historii Dustera sikającego olejem.was79 - Czw 08 Mar, 2012 Nikt nie prosi Cię, żeby w to wierzyć
Kamill, duster pali między 10 a 12 litrówKamill - Czw 08 Mar, 2012
was79 napisał/a:
Nikt nie prosi Cię, żeby w to wierzyć
Kamill, duster pali między 10 a 12 litrów
Gaz gaz gaz wciskam do dechy gaz (lpg)
I tak nie kupie bo żonie sie nie podoba, a nie wiadomo jak długo będzie pracować na wsi.mi - Czw 08 Mar, 2012 Nie mówię, że nie wierzę. Rzecz w tym, że to nie jest Daciowska skrzynia przecież, technika w ogóle nie jest ich, a Renaultowsko-Nissanowska. W związku z tym - mogło się zdarzyć, jasne że mogło. Tak jak mogło się zdarzyć w Clio czy X-trailu.
Diesel - 6,4l
http://www.spritmonitor.d...e=1&powerunit=2M - Czw 08 Mar, 2012 Są takie "wstydliwe marki"
Rodowici niemcy krzywią się na jazdę VW i Oplem a u nas jest Dacia która wszystkim kojarzy się z autami z kartonu a w środku z czerwoną wykładziną.
20 lat temu byłyby królami polskich szos.Shymek - Czw 08 Mar, 2012 A mnie sie Duster podoba i się naprawdę zastanawiam nad kupnem. Napedy i skrzynia jest z Kaszkaja, silniki Reno (ja wolałbym benzyne niż dezla).
Prześwit spory, 4x4 wystarczające jak na potrzeby poruszania się po wsiach czy w trakcie wypadów na ryby itp. a że dynamiką nie powala...
M napisał/a:
Są takie "wstydliwe marki"
Rodowici niemcy krzywią się na jazdę VW i Oplem a u nas jest Dacia która wszystkim kojarzy się z autami z kartonu a w środku z czerwoną wykładziną.
20 lat temu byłyby królami polskich szos.
Ciekawostką jest fakt że w Niemcowni Dacie bardzo dobrze się sprzedają.... w Polsce Dusteró też poszło sporo (jest na 3cim miejcu sprzedaży wśród SUVów)Bart - Czw 08 Mar, 2012 Logan pickup nie jest zły
(chińskie felgi i macik trochę trącają prowincją )Anonymous - Czw 08 Mar, 2012 Logana to albo był albo miał być jakiś puchar wyścigowy , całkiem sensownie wyglądało takie auto , był opis w polskim Auto Bild Kamill - Czw 08 Mar, 2012
M napisał/a:
Są takie "wstydliwe marki"
20 lat temu byłyby królami polskich szos.
Wg mnie duża cześć osób leczy kompleksy autem, ile już słyszałem historii, że ktoś kupił by do upalania e36, ale źle się kojarzy i chce kupić coś bardziej modnego/oryginalnego , np honde bo JDM jest teraz na topie, a beta kojarzy sie z wiochą. Przykładów mozna mnozyć w nieskończoność, gdzie ludzie wybierają to co innym sie podoba, żeby sie przypodobać.