Dacia która wszystkim kojarzy się z autami z kartonu a w środku z czerwoną wykładziną
Sęk w tym, że teraz czerwona wykładzina by się przydała... Albo jakikolwiek element w jakimkolwiek ciekawym kolorze, bo wewnątrz jest skandalicznie ponuro i tanio.
Shymek napisał/a:
Prześwit spory, 4x4 wystarczające jak na potrzeby poruszania się po wsiach czy w trakcie wypadów na ryby itp.
Mało tego - w testach Duster leje w terenie znakomitą większość suvów (dzięki pełzającej jedynce między innymi).
Shymek napisał/a:
Ciekawostką jest fakt że w Niemcowni Dacie bardzo dobrze się sprzedają....
We Francji chyba jeszcze lepiej.was79 - Czw 08 Mar, 2012
Tak, moje z cliówki też porównywałem z spritmonitor
Znajomy ma dustera, fakt, że nówka, na razie 10-5-11,6 l/km.
A zresztą nie chce mi się już debatować o daci i tak tego nie kupię, bo mam fchuje hajsu i mnie to yebie Bart - Czw 08 Mar, 2012
was79 napisał/a:
Tak, moje z cliówki też porównywałem z spritmonitor
Znajomy ma dustera, fakt, że nówka, na razie 10-5-11,6 l/km.
no fakt - czym są setki użytkowników spritmonitora w porównaniu ze znajomym was79 - Czw 08 Mar, 2012 Bart czytasz ze zrozumieniem?
Te wyniki są często zaniżone w stosunku do naszych realiów "drogowych". Porównywałem też klijacza:
http://www.spritmonitor.d...210&powerunit=2
i nie ma bata, żeby mieć średnią 10,17Kamill - Czw 08 Mar, 2012 Ale kupując nowa tanią furę aż grzechem jest nie zainwestowanie w LPG, tym bardziej ze wiadomo z góry że autem będziemy jeździć min 3 lata, bo po to zazwyczaj kupuje sie nowy.Bart - Czw 08 Mar, 2012 Ja nie mam problemów, żeby się w normie spritmonitorowej mieścić różnymi samochodami. Zazwyczaj jestem poniżej średniej.M - Czw 08 Mar, 2012 Ja rozważam rower,
je.bać vat i akcyzę, takiego ch.uja im pokażę! Anonymous - Czw 08 Mar, 2012 ja zawsze,wszystkimi autami ,lądowałem w górnych stanach spiritmonitora,tam faktycznie są inne realia drogowe,po miastach jezdzi się płynniej,poza miastem albo autostradą albo lokalnymi drogami ale przepisowo a więc powoliAnonymous - Czw 08 Mar, 2012 Widzę statek powoli odpływa , zaraz będziemy na morzu pełnym absurdów zefir - Czw 08 Mar, 2012
Bart napisał/a:
Ja nie mam problemów, żeby się w normie spritmonitorowej mieścić różnymi samochodami. Zazwyczaj jestem poniżej średniej.
szacun, ja u mnie w Hondzie ledwo łapie sie w górnej granicy
no ale codziennie odleglosci max 10 km robie do pracy i po pracy 12 km mi - Czw 08 Mar, 2012 Soul:
Ja - 7,94
Ogół - 8,18
MR2:
Ja - 8,64
Ogół - 8,20 (niemieckie fryzjerki - wiadomo w czym rzecz )
Suzi XF650:
Ja - 4,90
Ogół - 5,10
P106 1.0
Ja - 6,66
Ogół - 6,06Shymek - Czw 08 Mar, 2012 JA rozumiem że na spalanie się patrzy w dezlach czy w autkach miejskich ale porównywać spalanie w samochodach sportowych toż to głupota Każdy ma inną nogę i nigdy nie ma takich samych warunków na drodze.
Dla przykładu znajomi co mają taką Meganę jak ja to nie schodzą poniżej 11 a u mnie średnio 8,5 (w służbówce też nie schodzę poniżej 11 )
Pozatym porównywać czy Duster pali 11 czy 8 - może znajomy co jeździ tym autem krzesa z niego iskry bo kupił by mieć jakieś szybkie auto?
Podczas 3 dniowych testó Dustera w terenie i w trasie średnio miałem koło 8. To jest duże auto, ciężkie auto i benzyna tam nie będzie spalać mało.M - Czw 08 Mar, 2012 Rozmowy o spalaniu = taksówkarze.orgwas79 - Czw 08 Mar, 2012 stwierdził Szeryfno name - Czw 08 Mar, 2012 Ja nawet nie wiem ile mi cc pali,
wiem tylko że mało patrząc na czas opadania wskaźnika