To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

bizon - Czw 15 Mar, 2012

gdyby nie one to podejrzewam, ze odchodziloby wiecej niz obecne kilka-kilkanascie osob w miesiacu.
M - Czw 15 Mar, 2012

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/dM_cfd6lhNU?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Anonymous - Czw 15 Mar, 2012

u mnie są premie, 13-tki, premia za ilosc wypadków przy pracy
bizon - Czw 15 Mar, 2012

ogladalem to, nie chce mi sie rozbierac tego na czesci pierwsze, bo jestem zjebany po 13 spedzonych w pracy (tak, wiem, jestem darmozjadem, powinienem siedziec 24h), ale do szczegolow wypowiedzi tego pana mam zastrzezenia, choc w ogolnosci ma racje.
co do urzedow, nie przecze, pewnie bym 3/4 zlikwidowal, tak populistycznie gadajac, ale chyba nie mozna zlikwidowac wszystkiego? wszyscy mamy isc na produkcje? policja, wojsko, sady? i bedziemy sie dzieki temu milowac i szanowac?

no name - Czw 15 Mar, 2012

M, to co wstawiłeś to takie trochę płytkie jest,
szkoda że nie obliczyli ile państwo kosztowali by urzędnicy gdyby byli na bezrobociu ?
No chyba że obliczyli ale mnie się nie chciało oglądać do końca :D

bizon - Czw 15 Mar, 2012

no name napisał/a:
szkoda że nie obliczyli ile państwo kosztowali by urzędnicy gdyby byli na bezrobociu ?

to jeden z tych szczegolow.
i ciekaw jestem, jaka jest recepta na to, jesli szefowi tej produkcji inny szef marketu by na przyklad nie zaplacil za towar.
ubita ziemia?

M - Czw 15 Mar, 2012

bizon napisał/a:
no name napisał/a:

to jeden z tych szczegolow.
i ciekaw jestem, jaka jest recepta na to, jesli szefowi tej produkcji inny szef marketu by na przyklad nie zaplacil za towar.
ubita ziemia?

A to akurat nikogo nie obchodzi, urzednicy to nie sa dzieci na utrzymaniu rodzicow. Nie mowie o wszystkich, nikogo nie oceniam. To co chce powiedziec to fakt ze musimy utrzymywac bardzo drogi aparat panstwowo biurokratyczny kosztem siebie i swoich rodzin a w zamian dostajemy informacje o zakupie rowerow za nasze pieniadze i bog wie co jeszcze.

antoś - Czw 15 Mar, 2012

M napisał/a:
urzednicy to sa dzieci na utrzymaniu rodzicow. Nie mowie o wszystkich, nikogo nie oceniam

;D

PiTT - Czw 15 Mar, 2012

chyba nie łudzisz się że pieniądze oszczędzone na urzędnikach trafiłyby do Twojego portfela? :>

Nie eM, ja też nie jestem zwolennikiem zbyt dużej ilości urzędników
i dalej za tym idącej biurokracji jednak to co pokazałeś jest zbyt tendencyjne.

M - Czw 15 Mar, 2012

PiTT napisał/a:
chyba nie łudzisz się że pieniądze oszczędzone na urzędnikach trafiłyby do Twojego portfela? :>

Moze by wtedy nie musialy z niego wyplywac :>

Tia, świat bez podatków :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:
kamil - Czw 15 Mar, 2012

hahhaha :)
GeKo - Czw 15 Mar, 2012

Ja to widzę inaczej, może takiego deficytu by nie było, bo w portfelu to one na pewno by nie zostawały. Bo jakby zostawały, to też byśmy mieli deficyt. :rotfl: Ależ eksperckość mnie naszła.
GeKo - Czw 15 Mar, 2012

was79 napisał/a:
czytam i nie dowierzam! :wall:
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html

Jakby Kornacki trzymał drzwi i zamykał je lewą ręką jak należy, a nie trzymał kabel od mikrofonu żeby mu z dupy nie wypadł, to by mu drzwi nie urwało :rotfl: