podoba mi się to podejście! Na niezależnej był już test Optimy?
Nie to, że bronię Kii, bo - wbrew pozorom - nie przepadam za tą marką, ale napisanie takiej opinii o samochodzie, na temat którego nie ma się pojęcia, jest cokolwiek brawurowe. Ja rozumiem, że na podstawie swego doświadczenia możesz tak napisać o Cee'dzie, Soulu czy Picanto (chociaż nie kumam zastrzeżeń do ergonomii na przykład, ja nie narzekam), ale o samochodzie, którego nie znasz? Ja nie odważyłbym się napisać, że Lodgy ma tanie wnętrze, Optima koroduje, B-Max nieźle skręca, a 500L ma kiepskie hamulce, bo po prostu nie mam skąd tego wiedzieć (choć doświadczenie wskazuje, że jest na to niemała szansa). Troszkę otwartości proponuję, nie ma się co zamykać w swoim własnym światku.
Chyba, że miałeś już przyjemność bujać się dłużej Optimą - wtedy Twa uwaga byłaby zasadna, choć (przynajmniej w kwestii ergonomii i jakości materiałów) sprzeczna z większością testów.Anonymous - Pią 16 Mar, 2012 Właśnie zastanawia się czy bardziej pasuje mi imidż dresa/buraka z BMw czy wściekłego , młodego pryszczatego z drącej jape hondy. Na serio dziś o tym myślałem Anonymous - Pią 16 Mar, 2012 Za dużo Czesinek myślisz,zluzujMarek23 - Pią 16 Mar, 2012
Cytat:
Właśnie zastanawia się czy bardziej pasuje mi imidż dresa/buraka z BMw czy wściekłego , młodego pryszczatego z drącej jape hondy. Na serio dziś o tym myślałem
Tylko speed się liczy Czesiu. I świnie też to lubią szymlorek - Sob 17 Mar, 2012
M napisał/a:
KIA = mega sraka
Jeździłem rok z doskoku poliftingowym Ceedem SW 1.6 crdi + 6mt jak dla mnie jako przemieszczacz z A do B świetny fur. Za mało $$$ dostajemy dużo dorosłego auta. Silnik który pali 5,5/100 , całkiem fajne audio, nie najgorsze wyciszenie, dużo elektronicznych gadżetów. Przez 50tyś km nie miała najmniejszej awarii a auto używał w firmie każdy- więc nie było odpowiedzialnego za nie i nikt go za mocno nie oszczędzał..
Polubiłem ten samochód mimo że KIA nigdy dobrze mi się nie kojarzyła bo wcześniej jedyny kontakt z tą marką ograniczał się do starego ochydnego Sportage'a .
Jeżeli Optima oferuje tak dużo w swojej klasie jak Ceed to moim zdaniem jest fajną alternatywą dla takich osób jak mój ojciec którym auto służy tylko jako przemieszczacz a nie hobby. M - Sob 17 Mar, 2012
Problem jest taki że jest to moja prywatna opinia o tej marce którą sobie wyznaję.
Nikomu nie każę przyjmować tej opinii za pewnik, co więcej odradzam posiłkować się taką opinią żeby samemu to oceniać - trzeba spróbować. Może KIA jest i najfantystczniejszą marką na świecie i w ogóle och i ach - ale nie dla mnie.
Czy to tak trudne do zrozumienia?szymlorek - Sob 17 Mar, 2012 Ziom ja nie próbuje Cie nakłonić do zmiany zdania, od tak rzucam mój punkt widzenia, wszak po to tu jesteśmy przecież żeby paplać o motoryzacji ! M - Sob 17 Mar, 2012 Szymlor to jest ok co napisałeś, ja bardziej się ustosunkowuje do tego co napisał MI.Michał - Sob 17 Mar, 2012 Maciek, ale te twoje podejscie to takie trochę zaściankowe ( hmm )
Ja tez nie jedziłem żadną KIŁĄ ale patrząc na to jaką przemianę firma przeszła to pełen szacun dla tej marki. Z gównianych samochodów na naprawdę zacne fury.
Przecież ceed to bardzo fajny samochód miejski, nie drogi. Tak samo Venga. Tym furom nic nie brakuje do tych "niemieckich" najlepszych. Powiem więcej ze je przewyższają ponieważ są o wiele tańsze.
Na sportage sie czeka mega długo bo jest szał na te fury.
Jakby one były taką kupą jak napisałeś to by tego nikt nie kupował po prostu.
A KIŁA naprawde świetnie sobie radzi na rynku europejskim.
Zobacz co ci daje accord/avensis w cenie ok 100 tyś a co daje Optima. Podejdź do tematu w ten sposób.
Stary kupił tego crv'a za ponad 100 i jest wściekły na siebie ze nie poczekał na sportage. Środek w hondzie to masakra, a silnik 2.0 + 6 skrzynia to nieporozumienie w mieście. Sportage oczywiście ładniejszy ale to juz kwestia gustu
Cytat:
Oto cały ja!
przesadzasz antoś - Sob 17 Mar, 2012 M, a zaznałeś Kii?M - Sob 17 Mar, 2012 Michał nadal nie rozumiesz, no cóż nie moja to rola Ci tego tłumaczyć Nie dbam o to.antoś - Sob 17 Mar, 2012 Mnie to trochę bawi, bo wypowiadasz skrajną opinię na temat marki, bez żadnych zasadnych argumentów, potem dziwisz się i z dezaprobatą oceniasz innych, którzy używając argumentów wskazują, że nie można tak szufladkować tego producenta. Wygłaszając taką opinię publicznie chyba liczyłeś się z tym, że może spotkać się ona z krytyką i wywoła dyskusję. Od tego w końcu jest forum motoryzacyjne.
M napisał/a:
nadal nie rozumiesz
Ja myślę, że on doskonale rozumie ale się zwyczajnie nie zgadza. Ale to standardowa retoryka "nie rozumiesz", "źle zrozumiałeś", "twoje argumenty nie są trafne" itp.. michool_vt - Sob 17 Mar, 2012 tommi (był na forum) jezdzi sluzgowa kia venga i mowi ze sraka
krzywo poskladana, niedbanie pomalowana, zawieszenie padaka, po jakims smisznym przebiegu wymienione pol ukladu kierowniczego, sprzeglo i generalnie srakaM - Sob 17 Mar, 2012
antoś napisał/a:
Mnie to trochę bawi, bo wypowiadasz skrajną opinię na temat marki, bez żadnych zasadnych argumentów, potem dziwisz się i z dezaprobatą oceniasz innych,
Jakto? Argumenty moje są dwa posty niżej, napisałem czemu mam takie zdanie o tej marce - doczytaj.
Nikogo nie oceniam, nie wymyślaj.
antoś napisał/a:
którzy używając argumentów wskazują, że nie można tak szufladkować tego producenta.
Oczywiście że nie można szufladkować, napisałem przecież jak wygląda moje doświadczenie z KIA i co uważam na temat tej marki.
antoś napisał/a:
Wygłaszając taką opinię publicznie chyba liczyłeś się z tym, że może spotkać się ona z krytyką i wywoła dyskusję. Od tego w końcu jest forum motoryzacyjne.
Tak Kapitanie Obvious
antoś napisał/a:
Ja myślę, że on doskonale rozumie ale się zwyczajnie nie zgadza. Ale to standardowa retoryka "nie rozumiesz", "źle zrozumiałeś", "twoje argumenty nie są trafne" itp..
Ale oczywiście że tak, natomiast mi się nie chce tłumaczyć mojego punktu widzenia, wole pozostać przy swoim i nie drążyć.
Natomiast bardzo złą cechą jest analizowanie czyjejś osoby z braku argumentów i zabawianie się w adwokata.antoś - Sob 17 Mar, 2012 Nie rozumiesz, nie ważne już.