To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Sob 17 Mar, 2012

Ważne że ty rozumiesz i twoje jest na górze :)
antoś - Sob 17 Mar, 2012

Idealnie opisałeś to o co mi chodziło. Celny strzał milordzie. :jupi:
kamil - Sob 17 Mar, 2012

Jeżdżąc trzema różnymi modelami KIA na testach porównawczych w danych segmentach mam następujące odczucia:
Silniki, skrzynie, praca tych podzespołów bardzo ok.
Cena - ok
Gwarancja - wsadzić w między bajki 7 lat. 3 lata jak u wszystkich + dodatkowe lata na elementy, które i tak się nie psują. Sumarycznie wychodzi normalnie, ale mit 7 lat robi rynkową rewolucje i ludzie to kupują.
Środek ok, ale da się odczuć jakość plastyków - tzn. jest mocno średnia. To samo widać w samochodach , które już przejechały 30-40 tys kilometrów, zaczynają wyłazić mankamenty spasowania.
Design - bardzo poprawnie, z modelu na model coraz lepiej
Tylne zawieszenie - KIA Venga, Ceed - fatalna tylna belka, siedząc z tyłu na wybojach to jak kara.

Podsumowując. Jezeli Optima została wykonana tak jak zaprojektowana, to bardzo groźny konkurent robi się w segmencie.
Jeżeli okaże się , że poprawiono jakość wykończenia, trwałość podzespołów, spasowanie elementów to księgowi, inżynierowie z Japonii i Europy powinni zacząć się martwić...

M - Sob 17 Mar, 2012

Michał napisał/a:
Ja tez nie jedziłem żadną KIŁĄ

Przepraszam dopiero to doczytałem.
No widzisz a ja jeździłem i jeżdżę - to może być znacząca różnica.
Z wyglądu to rzeczywiście ładne samochody.

Mucha - Sob 17 Mar, 2012

Młody Papież - Sob 17 Mar, 2012

M napisał/a:
Kojarzy ktoś 350Z-kę z napisem typhoon.pl na boku?
Właśnie widziałem je na wylocie z tunelu wislostradowego - kierownik nie ogarł chyba na wyjści i załadował w ścianę. Auto skasowany cały przód jakby ktoś laserem odciął

M napisał/a:
;D

cieszy Cię to?

M - Sob 17 Mar, 2012

Młody Papież napisał/a:
M napisał/a:
Właśnie widziałem je na wylocie z tunelu wislostradowego - kierownik nie ogarł chyba na wyjści i załadował w ścianę. Auto skasowany cały przód jakby ktoś laserem odciął

M napisał/a:
;D

cieszy Cię to?

Też uważasz że KIA jest super? :faja:

was79 - Sob 17 Mar, 2012

Apropo żółtych, widziałem na drodze i40 kombi, super wygląda. Cena natomiast w okolicach avensisa go dyskwalifikuje
PiTT - Sob 17 Mar, 2012

znajomy z roboty ma ceeda w dieslu, jest zachwycony
trochę mu tylko mina zrzedła jak z deklarowanych w salonie 5 litrów ropy zrobiło się ponad 8 w mieście, ale mniejsza z tym :lol2:
jakoś jeździ, ogólnie jak na niskobudżetowe auto to spoko
ale dać 100k za KIEEEEE to ja pi@rdole :wall:
w Sportage wcale nie ma tyle miejsca co by się mogło wydawać, raczej ciasnawo i dla wysokich osób jest już problem z wygodną pozycją
ani hyundai ani kia mnie nie przekonuje... zdecydowanie bardziej bym wolał cokolwiek ze skody, oczywiście wśród nowych aut

Maciusiowy - Sob 17 Mar, 2012

dzienne światła diodowe w sportage wyglądają niestety trochę festyniarsko - miała być coś na wzór audi, a wyszło co wyszło :]
PiTT - Sob 17 Mar, 2012

taki trend że muszą być ledy... gdzie się da :D
kosmita - Sob 17 Mar, 2012

PiTT napisał/a:
z deklarowanych w salonie 5 litrów ropy zrobiło się ponad 8 w mieście

to chyba nic nienormalnego ? mało który producent podaje spalanie zbliżone do rzeczywistego

PiTT napisał/a:
dać 100k za KIEEEEE to ja pi@rdole

poprawili jakość, stylistykę to i cena poszła do góry,
jest dużo samochodów, za które teoretycznie nikt nie powinien dać tyle ile wołają dealerzy a jednak ludzie je kupują ( ostatnio słyszałem o gościu co kupił outlandera w benzynie ze skrzynią CVT za 175k Oo| :-D :wall: )

PiTT napisał/a:
w Sportage wcale nie ma tyle miejsca co by się mogło wydawać, raczej ciasnawo i dla wysokich osób jest już problem z wygodną pozycją

a czego Ty oczekujesz po trochę wyższym kompakcie

a tak w ogóle to ta Optima wygląda całkiem fajnie, szkoda, że nie ma kombi

http://kwejk.pl/obrazek/1024464/wypadek.html
Oo|
ciekawe czy jakby to była Kia a nie Audi byłoby tak samo :>

PiTT - Sob 17 Mar, 2012

ze spalania się śmieję bo był tak mocno przekonany w to co mu powiedzieli w salonie ;D
M - Nie 18 Mar, 2012

m.onet.pl/wiadomosci/5061645,detal.html
za miesiac beda w dziendobry tvn :]

Młody Papież - Nie 18 Mar, 2012

M napisał/a:
Młody Papież napisał/a:
M napisał/a:

M napisał/a:
;D

cieszy Cię to?

Też uważasz że KIA jest super? :faja:

słucham?