M - Pon 15 Kwi, 2013 MI,
wiem że Lumia 800 wali zdjęcia od razu bez jebania autofocusem, nie bardzo wiem o jakie zdjęcia Ci chodzi (jakość).
Generalnie dotykasz i masz zdjęcie.
2 sekundy autofocusa doprowadza mnie do szału w samsungu.mi - Pon 15 Kwi, 2013 u mnie właśnie autofocus działa szybko, czas naświetlania mogę mega wydłużyć, kontrolę nad iso mam pełną. I 5mpix, czyli wystarczająco. (I timelapse mogę robić, ale to inna sprawa). Poniżej tego bym nie chciał schodzić.M - Pon 15 Kwi, 2013 To ja nie zrozumiałem pytania w takim razie... sorry...
Nie patrz na telefon tylko na aplikację, tą możesz robić do 30sekund fotkę:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flavionet.android.camera.lite&hl=pl
Telefon sobie możesz do tego wybrać już jaki chcesz.mi - Pon 15 Kwi, 2013 no właśnie pytanie, bo ta sama aplikacja w c6 potrafi 2 sekundy naświetlać, a i w e51, i w e71 jakaś lipa z tym była jeśli dobrze pamiętam. Ale kurde - to fv5 kozak! A to pod każdym androidem działa, czy tylko 4.X? No i czy jest jakiś niedrogi telefon robiący ogólnie dobre zdjęcia, bo samą apką mogę sobie tylko opcji dodać, ale z gówna bicza nie ukręcę...M - Pon 15 Kwi, 2013 Mi działa na 2.3.7 w galaxy S ...
Jest jedno api i to musi działać, ale najlepiej jak sobie weźmiesz wymarzony telefon i przetestujesz.
Co do jakości zdjęć to 5MP+ robią już bardzo ładne fotki ale ja specjalistą od zdjęć to nie jestem.GeKo - Pon 15 Kwi, 2013 Za jakość zdjęcia odpowiada soczewka, rozmiar matrycy ma mniejsze znaczenie. 5mpx spokojnie starcza do odbitek 30x40cm, a chyba nikt z telefonu nie zamierza robić odbitek.bizon - Pon 15 Kwi, 2013
GeKo napisał/a:
Za jakość zdjęcia odpowiada soczewka, rozmiar matrycy ma mniejsze znaczenie.
nie badzmy tak hop do przodu rozmiar jako taki ma mniejsze znaczenie, co nie zmienia faktu, ze mniejsza zazwyczaj generuje wieksze szumy itp itd. jak bedziesz mial kiblowata matryce to najlepsze szklo ci nie pomoze.mi - Pon 15 Kwi, 2013 o odbitki zupełnie nie chodzi, o cyferkę przed mpix też nie. Chodzi o to, że producenci podchodzący jakoś tak bardziej serio do tematu (jak, kurde, nokia, no...) nie zrobią w modelu mającym robić akceptowalne zdjęcia mniej niż 5mpix w tych czasach. Jako ciekawostkę dodam, że domyślnie pureview 808 robi foty w 5mpix. Gdyby Galaxy Camera miał możliwość dzwonienia - nie byłoby źle. Chociaż on ponoć (jak na aparat) fotki robi mocno średnie.MoRToN - Wto 16 Kwi, 2013 To i mozeliwe zeby s3 mini z tmobila mialo sim locka ? wrzucilem karte plusa i nie działa Kamill - Wto 16 Kwi, 2013
MoRToN napisał/a:
To i mozeliwe zeby s3 mini z tmobila mialo sim locka ? wrzucilem karte plusa i nie działa
Raczej mieć nie powinien. Na infolinii albo w salonie mogą to potwierdzić.GeKo - Wto 16 Kwi, 2013
bizon napisał/a:
GeKo napisał/a:
nie badzmy tak hop do przodu rozmiar jako taki ma mniejsze znaczenie, co nie zmienia faktu, ze mniejsza zazwyczaj generuje wieksze szumy itp itd. jak bedziesz mial kiblowata matryce to najlepsze szklo ci nie pomoze.
I tak i nie. Znaczenie ma fizyczna wielkość matrycy a nie ilość upakowanych pikseli na niej.
Inaczej mówiąc FF 6mpx będzie mniej szumieć niż 12mpx z kompakta.bizon - Śro 17 Kwi, 2013
GeKo napisał/a:
bizon napisał/a:
GeKo napisał/a:
nie badzmy tak hop do przodu rozmiar jako taki ma mniejsze znaczenie, co nie zmienia faktu, ze mniejsza zazwyczaj generuje wieksze szumy itp itd. jak bedziesz mial kiblowata matryce to najlepsze szklo ci nie pomoze.
I tak i nie. Znaczenie ma fizyczna wielkość matrycy a nie ilość upakowanych pikseli na niej.
Inaczej mówiąc FF 6mpx będzie mniej szumieć niż 12mpx z kompakta.
ciagniecie tej rozmowy jest zupelnie bez sensu, ale i tak dopisze, ze w zasadzie to liczy sie gestosc upakowania na jednostce powierzchni. wieksze upakowanie->wieksze szumy, choc oczywiscie to zalezy od typu, producenta, modelu oraz pogody na grenlandii spokojnie tez mozna byloby wypisac liste przykladow, ktore sa niezgodne z tym co napisalem CHRZANEK - Śro 17 Kwi, 2013 Powoli zaczyna się "wojna podjazdowa" o klienta.
Zaczynają do mnie dzwonić z orendż i przypominać że już mogę (umowę przedłużyć )
Ale problem w tym że przy abonamencie Multi 69pln jakichś oszałamiających telefonów nie dają:
LG L9 - 1 zeta
SGS 3 mini - 479 zeta
LG NEXUS - 7XX zeta
SGS 2 - 1XXX zeta !!! (ludzie za tyle to już nówka w komisie jest )
No i tak troche kombinuję - oświećcie mnie i jednocześnie pomóżcie - że chyba wezmę tego LG L9 za zeta, sprzedam na allegro za 750-800 ziko dołoże z 300 pln i wezmę np SGS2 ?
Wychodzi na to że lepiej dołożyć 300 i mieć coś klasy SGS2 niżeby wybecalować 1XXXpln orendżowi ?
Wiem że może kombinuje jak koń pod górę, ale serio nie potrzebuje dużego abonamentu, a jednak słuchawę wolałbym mieć jakąś przynajmniej "średniej klasy" - a dla mnie średniak to właśnie SGS2 lub coś w ten deseń.
Co sądzicie ?
Any ideas ?Anonymous - Śro 17 Kwi, 2013 Negocjuj z nimi,krzycz,strasz!!! Ode mnie początkowo chcieli 499pln za galaxy s2,skonczyło sie na 49pln,dodatkowych 500min i dodatkowym 1 gbbizon - Śro 17 Kwi, 2013
CHRZANEK napisał/a:
Wychodzi na to że lepiej dołożyć 300 i mieć coś klasy SGS2 niżeby wybecalować 1XXXpln orendżowi ?
polecam galaxy s2
przez kilkadziesiat minut lezal na jednej z glownych ulic lodzi. telefon dalej dziala, jakby ktos byl ciekawy