To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

M - Pon 15 Kwi, 2013

MI,
wiem że Lumia 800 wali zdjęcia od razu bez jebania autofocusem, nie bardzo wiem o jakie zdjęcia Ci chodzi (jakość).
Generalnie dotykasz i masz zdjęcie.
2 sekundy autofocusa doprowadza mnie do szału w samsungu.

mi - Pon 15 Kwi, 2013

u mnie właśnie autofocus działa szybko, czas naświetlania mogę mega wydłużyć, kontrolę nad iso mam pełną. I 5mpix, czyli wystarczająco. (I timelapse mogę robić, ale to inna sprawa). Poniżej tego bym nie chciał schodzić.
M - Pon 15 Kwi, 2013

To ja nie zrozumiałem pytania w takim razie... sorry...

Nie patrz na telefon tylko na aplikację, tą możesz robić do 30sekund fotkę:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flavionet.android.camera.lite&hl=pl
Telefon sobie możesz do tego wybrać już jaki chcesz.

mi - Pon 15 Kwi, 2013

no właśnie pytanie, bo ta sama aplikacja w c6 potrafi 2 sekundy naświetlać, a i w e51, i w e71 jakaś lipa z tym była jeśli dobrze pamiętam. Ale kurde - to fv5 kozak! A to pod każdym androidem działa, czy tylko 4.X? No i czy jest jakiś niedrogi telefon robiący ogólnie dobre zdjęcia, bo samą apką mogę sobie tylko opcji dodać, ale z gówna bicza nie ukręcę...
M - Pon 15 Kwi, 2013

Mi działa na 2.3.7 w galaxy S ...
Jest jedno api i to musi działać, ale najlepiej jak sobie weźmiesz wymarzony telefon i przetestujesz.

Co do jakości zdjęć to 5MP+ robią już bardzo ładne fotki ale ja specjalistą od zdjęć to nie jestem.

GeKo - Pon 15 Kwi, 2013

Za jakość zdjęcia odpowiada soczewka, rozmiar matrycy ma mniejsze znaczenie. 5mpx spokojnie starcza do odbitek 30x40cm, a chyba nikt z telefonu nie zamierza robić odbitek.
bizon - Pon 15 Kwi, 2013

GeKo napisał/a:
Za jakość zdjęcia odpowiada soczewka, rozmiar matrycy ma mniejsze znaczenie.

nie badzmy tak hop do przodu ;) rozmiar jako taki ma mniejsze znaczenie, co nie zmienia faktu, ze mniejsza zazwyczaj generuje wieksze szumy itp itd. jak bedziesz mial kiblowata matryce to najlepsze szklo ci nie pomoze.

mi - Pon 15 Kwi, 2013

o odbitki zupełnie nie chodzi, o cyferkę przed mpix też nie. Chodzi o to, że producenci podchodzący jakoś tak bardziej serio do tematu (jak, kurde, nokia, no...) nie zrobią w modelu mającym robić akceptowalne zdjęcia mniej niż 5mpix w tych czasach. Jako ciekawostkę dodam, że domyślnie pureview 808 robi foty w 5mpix. Gdyby Galaxy Camera miał możliwość dzwonienia - nie byłoby źle. Chociaż on ponoć (jak na aparat) fotki robi mocno średnie.
MoRToN - Wto 16 Kwi, 2013

To i mozeliwe zeby s3 mini z tmobila mialo sim locka ? wrzucilem karte plusa i nie działa :/
Kamill - Wto 16 Kwi, 2013

MoRToN napisał/a:
To i mozeliwe zeby s3 mini z tmobila mialo sim locka ? wrzucilem karte plusa i nie działa :/

Raczej mieć nie powinien. Na infolinii albo w salonie mogą to potwierdzić.

GeKo - Wto 16 Kwi, 2013

bizon napisał/a:
GeKo napisał/a:

nie badzmy tak hop do przodu ;) rozmiar jako taki ma mniejsze znaczenie, co nie zmienia faktu, ze mniejsza zazwyczaj generuje wieksze szumy itp itd. jak bedziesz mial kiblowata matryce to najlepsze szklo ci nie pomoze.

I tak i nie. Znaczenie ma fizyczna wielkość matrycy a nie ilość upakowanych pikseli na niej.
Inaczej mówiąc FF 6mpx będzie mniej szumieć niż 12mpx z kompakta.

bizon - Śro 17 Kwi, 2013

GeKo napisał/a:
bizon napisał/a:
GeKo napisał/a:

I tak i nie. Znaczenie ma fizyczna wielkość matrycy a nie ilość upakowanych pikseli na niej.
Inaczej mówiąc FF 6mpx będzie mniej szumieć niż 12mpx z kompakta.

ciagniecie tej rozmowy jest zupelnie bez sensu, ale i tak dopisze, ze w zasadzie to liczy sie gestosc upakowania na jednostce powierzchni. wieksze upakowanie->wieksze szumy, choc oczywiscie to zalezy od typu, producenta, modelu oraz pogody na grenlandii :D spokojnie tez mozna byloby wypisac liste przykladow, ktore sa niezgodne z tym co napisalem :D

CHRZANEK - Śro 17 Kwi, 2013

Powoli zaczyna się "wojna podjazdowa" o klienta.
Zaczynają do mnie dzwonić z orendż i przypominać że już mogę (umowę przedłużyć :) )
Ale problem w tym że przy abonamencie Multi 69pln jakichś oszałamiających telefonów nie dają:
LG L9 - 1 zeta
SGS 3 mini - 479 zeta
LG NEXUS - 7XX zeta
SGS 2 - 1XXX zeta !!! (ludzie za tyle to już nówka w komisie jest :) )

No i tak troche kombinuję - oświećcie mnie i jednocześnie pomóżcie - że chyba wezmę tego LG L9 za zeta, sprzedam na allegro za 750-800 ziko dołoże z 300 pln i wezmę np SGS2 ?
Wychodzi na to że lepiej dołożyć 300 i mieć coś klasy SGS2 niżeby wybecalować 1XXXpln orendżowi ?

Wiem że może kombinuje jak koń pod górę, ale serio nie potrzebuje dużego abonamentu, a jednak słuchawę wolałbym mieć jakąś przynajmniej "średniej klasy" - a dla mnie średniak to właśnie SGS2 lub coś w ten deseń.

Co sądzicie ?
Any ideas ?

Anonymous - Śro 17 Kwi, 2013

Negocjuj z nimi,krzycz,strasz!!! Ode mnie początkowo chcieli 499pln za galaxy s2,skonczyło sie na 49pln,dodatkowych 500min i dodatkowym 1 gb
bizon - Śro 17 Kwi, 2013

CHRZANEK napisał/a:
Wychodzi na to że lepiej dołożyć 300 i mieć coś klasy SGS2 niżeby wybecalować 1XXXpln orendżowi ?

polecam galaxy s2

przez kilkadziesiat minut lezal na jednej z glownych ulic lodzi. telefon dalej dziala, jakby ktos byl ciekawy :D