To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

anjas - Pią 10 Sty, 2014

PiTToldzie, a teraz serio. Jak się przesiądziesz z wypasionego A6, w którym masz 280 koni do Passata 1.4 to mam wrażenie, że po miesiącu będziesz na maksa wkurzony.
Chyba, że potraktujesz go wyłącznie jako dupowóz, ale uwierz mi - nie jest to łatwe.

Anonymous - Pią 10 Sty, 2014

PiTT napisał/a:
sprzedawca mowil ze to ten sam silnik co w polo gti gdzie jest ok 180KM
musze wlasnie poszukac info ile z tych silnikow mozna bezpiecznie wycisnac
no i z tego co wiem na gwarancji nie mozna tego robic... ale sam sprzedawca powiedzial ze nie sa w stanie sprawdzic czy cos bylo wgrywane, tylko w razie awarii nalezy wgrac seryjny program przed przyjazdem :)

W Olsztynie jest polo po sofcie , ma około 210

dzik - Pią 10 Sty, 2014

PiTT napisał/a:
sprzedawca mowil ze to ten sam silnik co w polo gti gdzie jest ok 180KM
musze wlasnie poszukac info ile z tych silnikow mozna bezpiecznie wycisnac
no i z tego co wiem na gwarancji nie mozna tego robic... ale sam sprzedawca powiedzial ze nie sa w stanie sprawdzic czy cos bylo wgrywane, tylko w razie awarii nalezy wgrac seryjny program przed przyjazdem :)

Nikt mi nie chce powiedzieć na 100% ale podobno licznik programowań może to zdradzić.

anjas napisał/a:
PiTToldzie, a teraz serio. Jak się przesiądziesz z wypasionego A6, w którym masz 280 koni do Passata 1.4 to mam wrażenie, że po miesiącu będziesz na maksa wkurzony.
Chyba, że potraktujesz go wyłącznie jako dupowóz, ale uwierz mi - nie jest to łatwe.

Agrii, sam bym roważał przesiadkę z obecnego pastucha w taką audiolę gdyby była pędzona bardziej szlachetnym paliwem. A od mojego obecna wersja różni się zegarkiem na desce i podświetlanymi nawiewami.

kamil - Pią 10 Sty, 2014

Anjas, już z nim to wałkowałem ;)
ps. nie martw się tym za bardzo. Po prostu otrzymasz szybciej samochód :)

PiTT - Pią 10 Sty, 2014

ale moment karwa :D
ustalislismy ze ma to byc rodzinne auto
na tapecie byl 140KM diesel w dsg, ale dzisiaj trafilem na 160KM bene w manualu i do tego tańszy o 17k :D
opcja identyko, obie z navi i bixenonami
teraz tylko musze podjac decyzje czy dalej rozmyslac o dieslu 140KM w dsg czy osrac gnojowoz i uderzyc w ciekawa bene z fajnym potencjalem
dla mnie wybor jest jasny, ale chcetnie poslucham Waszych opinii przemawiających za dieslem... spalanie ma bardzo zbliżone, wiec to nie argument ;)

Rasputin - Pią 10 Sty, 2014

Jakiego Paska byś nie kupił to i tak zaraz Anjas bedzie w jego posiadaniu, bo ty bedziesz miał go dosyć.
pcs - Pią 10 Sty, 2014

za 17tys to bym osral i oszczal tego dizla, nawet rolasy juz sie boja kupowac czegokolwiec co ma 2,0 tdi bo im z funduszy unijnych internet do wiosek dociagneli

ile to tsi kosztuje?

anjas - Pią 10 Sty, 2014

no dobra, 99 brutto to jest netto 80 tysi.
Po roku wartość ok. 65% to biorę go za 52 tysiące.
Chook, może być ten tsi.

PiTT - Pią 10 Sty, 2014

w sumie nie podchodze do tego ze jest to 1.4... raczej jako 160KM w kompresorze + turbinie, pojemnosc nie gra roli
pcs - Pią 10 Sty, 2014

anjas napisał/a:
no dobra, 99 brutto to jest netto 80 tysi.
Po roku wartość ok. 65% to biorę go za 52 tysiące.
Chook, może być ten tsi.

wez po 2 latach jak juz wymieni i kompresor i turbine na gwarancji!

patrz jak 160km, ciagnie bardzo dobrze z dsg

Niemy - Pią 10 Sty, 2014

Tak sobie czytam ten temat i własnym oczom nie wierze!

Będzie przesiadka z wypaśnego A6 3,0TDI na Passka bez lederu z silnikiem z zegarka ;D

Ciekawi mnie tylko ile ten silnik wytrzyma, tak wiem, że będzie na gwarancji, tylko ile czasu przestoi w serwisie?

PiTT zastanów się jeszcze :)

M - Pią 10 Sty, 2014

No fajnie, fajnie jest odliczyć vat ale z drugiej strony dużo większa będzie utrata wartości tego samochodu w pierwszych latach.
M - Pią 10 Sty, 2014

PiTT napisał/a:
spokojnie, rozmawialem z Mickiem i szczerze mi odradzil ten silnik
bardzo awaryjny, wiec nie zdarzylem dzisiaj samemu dotrzec do tych informacji w necie a juz mialem gotowa pomoc od Micka ;)
nie będę się pchał w taki szajs, ten 2.0 tdi z dsg dzisiaj i tam zwolnilem bo mialem dac znac do 16
pozostaje mi aktualnie oferta z produkcji na 2014.
2.0 TDI dsg za 130k brutto
lub 2.0 TDI 170KM z dsg za 140k brutto
:D

W tych pieniądzach to F30 jest w zasięgu, vw po niemczech to głównie serwisanci jeździli.

anjas - Pią 10 Sty, 2014

i przy sprzedaży VAT chyba trzeba doliczyć.
Anonymous - Pią 10 Sty, 2014

Podobno z x5 takiego niewąskiego można odliczyc ok 85 k , może sie zastanów nad tym :)