No właśnie wstyd Anjasie, ja na przykład jak czytam o tym, to zawsze klęcze
anjas - Czw 22 Mar, 2012 ja się z tematu nie nabijam, ale zastanawia mnie niekonsekwencja (bo przecież manipulacją na pewno nie można tego nazwać... manipuluje TVN, Gazeta i inne media majnstrimowe, ale niezależna na pewno nie..).
Dodatkowo, przed oczami mam projekt epitafium rodzin smoleńskich, które ma powstać i tam również jest brzoza.
Może mi to Maćku wytłumaczysz.was79 - Czw 22 Mar, 2012 lemingi pewnych rzeczy nigdy nie zrozumiejąmi - Czw 22 Mar, 2012
M napisał/a:
Bart - Czw 22 Mar, 2012 Kenet - Czw 22 Mar, 2012 Nigdy wcześniej nie widziałem grobu Gosiewskiego, ale ta brzoza tam to są dobre jaja was79 - Czw 22 Mar, 2012 M - Czw 22 Mar, 2012 Ja nie wiem o co chodzi z tą brzozą, nie czytam niezależnej.
Chodzi mi o to jak sledztwo jest prowadzone a jak mialo byc.
Ale rozumiem, temat bardzo drażliwy.kamil - Czw 22 Mar, 2012 Drażliwy, bo minęły dwa lata i ciągle dłubiemy w tym i szukamy spisków...M - Czw 22 Mar, 2012
kamil napisał/a:
Drażliwy, bo minęły dwa lata i ciągle dłubiemy w tym i szukamy spisków...
Kamilu, sprowadz to do osobistej sytuacji,
w wypadku samochodowym ginie ktoś bliski,
-nikt nie zbadał miejsca wypadku
-nikt nie zbadał wraku samochodu
-wrak został zarekwirowany przez policję i gnije gdzieś sobie na parkingu
-po dwóch latach okazuje się że nikt nawet nie zrobił sekcji zwłok
-w miejscu wypadku cały czas można znaleźć rzeczy kawałki ciała bliskiej Ci osoby oraz rzeczy osobiste
-policja i urzędy zapewniają Cię że wszystko jest w porządku
-znajomi śmieją się z Ciebie że Cię drażni obrót sprawywas79 - Czw 22 Mar, 2012 - opcja niemiecka podsuwa Ci myśli, żebyś opuścił ten krajanjas - Czw 22 Mar, 2012 Maciek, znam kilka osób, które straciły bliskich w tej katastrofie i uwierz mi, że nie wszyscy tak patrzą.Kenet - Czw 22 Mar, 2012 Ok, ostatnie moje zdanie w temacie katastrofy:
Po co robić sekcję zwłok osoby, która zginęła katastrofie lotniczej samolotu rozsypanego na kawałki? Rozumiem, gdyby to były czynności tylko identyfikacyjne. Ale wyjmowanie ciała z ziemi po 2 latach w celu znalezienia otworu po kuli z rosyjskiego pistoletu w czaszce jest poniżej poziomu absurdu jaki jest w stanie łyknąć normalny, statystyczny i neutralny wobec sprawy obywatel.ps - Czw 22 Mar, 2012 a mnie tylko fqrwia, ze nasza wielce szanowna i profesjonalna pani marszalkini powiedziala, ze byla przy sekcjach zwlok i ze byly one wykonane prawidlowo.
Moge zrozumiec, ze niektore rodziny ofiar (mam taka w domu...) moga odczuwac zaklopotanie i dyskomfort jesli pochowaly jeden palec a inne trzy nogi.. Swiadczy to o - lagodnie mowiac - nieporzadku w calej sprawie.anjas - Czw 22 Mar, 2012 To, że na miejscu był bałagan nie ulega wątpliwości, jednak moim zdaniem rozdrapywanie teraz ran jest równie bolesne i wydaje mi się, że niepotrzebne.
Zginęło prawie 100 osób, marszałkini nie mogła być chyba przy wszystkich sekcjach.