Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Anonymous - Pią 10 Sty, 2014 ja tam sie nie znam na tych holswagenach,ale upalałem na krecie golfa 1,4tsi 140KM i jakos słabo to auto jedzielayer - Pią 10 Sty, 2014 Pitt, nie wiem czym podyktowana jest ta zmiana auta, ale wydaje mi się, że anjas napisał mądre słowa.
Trzylitrówka, to inny świat i jestem pewiem, że jak jesteś świadomym driverem i lubisz czasem szybciej pojechać, to będziesz szybko żałował prawie dwukrotnego zmniejszenia mocy.
Vat do odliczenia, niskie spalanie, folia na siedzeniach są kuszące, ale fun z jazdy też musi być pcs - Pią 10 Sty, 2014 Za 140 to kup lepiej slabiej wyposazone bmw, teraz nawet 316 jest szybsze od tego pastucha w dieslu.. A jak chcesz rodzinne auto to zadzwon do Krzyska i kup za mniejszy hajs grand espace z bezawaryjnym dieslem i na wypasiekoma600 - Pią 10 Sty, 2014 to może pojeździj jeszcze rok audi i po problemiePiTT - Pią 10 Sty, 2014 wertuje rozne fora i czytam... ogolnie ludzie sami sie nakrecaja na te awaryjne silniki
duzo negatywnych opinii, ale w zasadzie dotycza silnikow z poczatku prod a nie najnowszych wypustow...
nie chce nawet wklejac dyskusji na forach, ale finalnie tak to wyglada
w nowym 1.4 tsi 160 bluemotion problem juz nie wystepuje i w sumie nie dziwne bo ile mozna wymieniac silnikow na gwarancji
jest to w zasadzie jedyna i najkorzystniejsza oferta na paska bo, diesle maja tez swoje slabe strony... glownie dpf i wtryski
jutro chyba telefon bedzie grany i obdzwanianie serwisow Stf - Pią 10 Sty, 2014 niebawem zmieniam skodę WRC na na jettę 1.4TSI. więc jeśli chcecie/możecie poczekać to przekażę subiektywne odczucia tego silnika. nie rozumiem tylko biadolenia złe/dobre. w necie na każdy temat można znaleźć złe opinie. nawet na te niedozajebania motory.
jedno jest bliskie pewności. Kobiety napiepszają silniki od zera (nawet w minus 20st.) no nie ma bata coby po instrukcji zmieniły podejście. odpalają i ogień. więc...
...jak każde turbo auto należałoby sprawdzić wg potrzebyPiTT - Sob 11 Sty, 2014 stf, mysle ze jak cos to ja szybciej Ci przekaze opinie
obecnie ludzie zapisuja sie w kolejne na zwolnienie fury... wiem ze to absurdalne, ale tak jest, wiec jak sie uda to po prostu rezerwuje sie fure na kilka dnilayer - Sob 11 Sty, 2014 Generalnie z racji odliczenia vatu ludzie sie nieźle podpalają i kupują to co jest na stanie. Dealerzy zacierają ręce Bonczek - Sob 11 Sty, 2014 Te awaryjne silniki to mit - przypuszczam, że mamy z 2-3 tysiące aut z takim motorem i awarie zdarzają się rzadko - ewentualnie od początku problemy z dużym poborem oleju. Ale to się zdarza w każdej marce - dwie, które na prawdę wychodzą drogo w użytkowaniu po gwarancji to te pierdzielone francuzy i hyundai.Loko - Sob 11 Sty, 2014 Czyli karwa te 1.4 TSI 122 km to się w końcu nadają do czegoś, czy to jest masakra tak jak pisze na necie. Bo mogę kupić takiego paska nowego za 62 k i się grubo zastanawiam, ale silnik mocno przemawia na nie.PiTT - Sob 11 Sty, 2014 w necie jak zwykle pisza niezle farmazony... fakt, pierwsze partie silnikow 1.4 tsi 122KM mialy problem z rozrzadem, cos przy napinaczu i na zimnym silniku potrafily pracowac jak diesel w starym mecenasie
w 160KM byl problem z pompa wody... ale do czasu, w 2010 wyszedl nowy poprawiony silnik i dawne problemu nie sa juz dokuczliwe
w sumie ma to sens bo ile mozna naprawiac i wymieniac silniki w ramach gwarancji
do tego 2013 jest 1.4 TSI 160KM bluemotion, ktory w trasie spala podobnie jak diesle, roznica moze do 0.5l. a w mieście 1.5-2l. wiecej...
jesli chodzi o silnik to chyba wlasnie ten wybiore, chociaz kuszacy moze byc 170KM diesel... ten 140 wydaje sie byc zwyczajnie za slaby
jeden dylemat... dostepna w salonie sztuka jest w manualu a ja caly czas mysle czy szukac tego z dsg czy olac
gdyby nie to ze ten manual jest na serio swietny to bym sie chwili nie zastanawial i szukal dsg, ale w tym wypadku nie wiem czy nie brac tego w manuali i walic to
sofcik trzaskaja lekko na ok 200KM Kamill - Sob 11 Sty, 2014 Jak bym mial mozliwosc kupienia auta na gw z dsg to bym sie nie zastanawial. Jezeli ci manual nie przeszkadza to albo malo jezdzisz po miescie albo nie wiem, albo wogole malo jezdzisz.
Btw czy bluemotion nie ma jakos dodtkowo zabudowanego podwozia zeby zmniejszyć opory powietrza ? Kiedys cos takiego slyszalem.zefir - Sob 11 Sty, 2014 210KM Compsport robi na miękko z niego PiTT - Sob 11 Sty, 2014 z dsg jest tylko teraz ten 140KM diesel, ale 18k drozszy anjas - Sob 11 Sty, 2014 1.4 i ponad 200KM. Dobrze wróży