To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Śro 28 Mar, 2012

Mi się zawsze wydawało że to się budują tam szafy na świeże napływy bardziej niż jakieś fajne mieszkania.
Napyerdolić 2tysiące mieszkań, wszystko zamknąć w getcie i dać 10m2 zieleni ot co! :D

Anonymous - Śro 28 Mar, 2012

M napisał/a:
Myśląc o sadach mówisz o tym co przy torach kolejowych powstaje gdzie po drugiej stronie jest arkadia?

Jeśli chodzi o ulicę Rydygiera to ostatnio spędziłem tam 3tygodnie życia od 8 do 22 więc jak chcecie się czegoś dowiedzieć o mieszkaniach Robyg'a śmiało :] ... jeszcze mam pliki z wyliczeniami marży jaką mają(będą mieli) na (nie)sprzedanych mieszkaniach xD

PiTT - Śro 28 Mar, 2012

z tym Robygiem to jakieś grubsze akcje były w miasteczku wilanów :D
nawet filmy są na YT ;)

Anonymous - Śro 28 Mar, 2012

PiTT napisał/a:
z tym Robygiem to jakieś grubsze akcje były w miasteczku wilanów :D
nawet filmy są na YT ;)

nie mówię, że nie...daszek czasem przecieka :D

Qukie - Śro 28 Mar, 2012

ja teraz wynajmuję przy Smoczej i też nie narzekam, trochę małe, ale musi wystarczyć :) blisko do centrum, centr handlowych, jest i kilka drzew w okolicy i można zapiąć fałteka po drodze :D
Bonczek - Śro 28 Mar, 2012

Miło nam się gada, ale przypomnę się ;)

może ktoś polecić jakichś sprawdzonych pośredników lub wyszukiwarki?

M - Czw 29 Mar, 2012

AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
Myśląc o sadach mówisz o tym co przy torach kolejowych powstaje gdzie po drugiej stronie jest arkadia?

Jeśli chodzi o ulicę Rydygiera to ostatnio spędziłem tam 3tygodnie życia od 8 do 22 więc jak chcecie się czegoś dowiedzieć o mieszkaniach Robyg'a śmiało :] ... jeszcze mam pliki z wyliczeniami marży jaką mają(będą mieli) na (nie)sprzedanych mieszkaniach xD

Napisz proszę na PW orientacyjnie :)

was79 - Czw 29 Mar, 2012

apropo gett, też mamy w niemcach i też są problemy:
http://katowice.gazeta.pl...rawnika_na.html

Jakarti - Czw 29 Mar, 2012

Bonczek,
ja niedawno skorzystalem z posrednika ale tylko dlatego, ze znalazlem mieszkanie i bylo tylko przez agencje. Wyslalem maila do wszystkich, najszybciej odezwala sie jakas babka co przyjechala z bielan na szczesliwice autobusem :)
co do wyszukiwarek to np. Domiporta, nieruchomoscionline gratka.. sa tego dziesiatki. Wazne info jest takie bonczus ze w zasadzie prawie wszystkie korzystaja z jednej bazy wyszukan wiec jak ktos wrzuci na gratke to pokaze sie tez na oferty.net
generalnie nie ma duzych roznic w zawartosci. za ta sa roznice w mozliwosciach wyszukiwania i dla mnie np to bylo wazne bo szukalem ze slowem garaz w ogloszeniu. do tego dzielnia i kasa wyzsza niz dysponujesz i masz dziesiatki ogloszen :)
no i polecam sie targowac. zawsze 100-200 da siw urwac jak juz powiesz ze mozemy podpisac umowe ale... :)
Powodzenia

Michał - Czw 29 Mar, 2012

kjubs sobie fajne to mieszkanko znalazł, więc słuchaj chłopa.
Tylko ceny wynajmu są bandyckie niestety.

zefir - Czw 29 Mar, 2012

apropo strit wiu googla
dobra kumulacja padła w łodzi dobry aut

http://mapy.google.pl/?ll...99,,2,7.98&z=14

F458 + Lambo

M - Czw 29 Mar, 2012

was79 napisał/a:
apropo gett, też mamy w niemcach i też są problemy:
http://katowice.gazeta.pl...rawnika_na.html

LOL :D

Cytat:
zarządca ekskluzywnego osiedla w Katowicach

Bart - Czw 29 Mar, 2012

Pewnie 90% mieszkańców tego osiedla jest święcie przekonanych, że to naprawdę bardzo ekskluzywne miejsce i są dumni z takiego adresu w dowodzie.

ps. ja mieszkam na plebejskim blokowisku :faja:

M - Czw 29 Mar, 2012

JA też mieszkam w plebejskim bloku :)

Najśmieszniejsze jest że ekskluzywny oznacza wprost - getto :) I tak w rzeczywistości jest.

Ze słownika online:
Cytat:
ekskluzywny odgradzający się od otoczenia a. od osób spoza pewnego kręgu; elitarny.

kamil - Czw 29 Mar, 2012

o przepraszam, ja na szczęście mieszkam na osiedlu nie pogrodzonym i to jest zdecydowanie atut tego miejsca ;)