a jest inne wyjście ? nie jątrzę, serio pytamAnonymous - Pią 30 Mar, 2012
M napisał/a:
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
Ryzyko ponosi człowiek i to on powinien decydować kiedy idzie na emeryturę i jaką pracę podejmuje.
Chciałbym powiedzieć, że wypaliłem się zawodowo. W wieku 26lat odchodzę na emeryturę i rządam przynajmniej 5k netto tej emerytury aby godnie żyć. Dziękuje idę rzucić kwita i jajkami w sejm. Ktoś jeszcze idzie?
Zaraz zaraz, żądaj sobie od siebie z tego co odłożyłeś.
Dlaczego ktoś ma na Ciebie zapyerdalać?
Zaraz zaraz, teraz zapyerdalam, żeby aktualni emeryci mieli co jeść to oczekuje tego samego!
A z tego co rozumiem to odkłada na mnie ZUS i ja chce godnie żyć za 5netto.
uwielbiam jątrzyć...od dzisiaj
No to sobie chcij, ale z łaskawego zusu dostaniesz z 1000zł może
Jakbyś sam przyoszczędził to 5k mogło by być Ale ty jestes lojalny wobec zusu, tak trzymać
A mam wybór? pójdę do szefowej HR i powiem, żeby od dzisiaj za mnie ZUS nie płaciła? w swojej firmie jestem oficjalnie zatrudnionych chyba na 1/16 etatu wiec nie płacę zus'u praktycznie, minimum wymagane ustawowo.
idę zjeść ostatni posiłek w takim razie, reszta na oszczędności Walle - Pią 30 Mar, 2012 wyjeżdżam do szwecji, smutno tam, ale przynajmniej biedy nie maM - Pią 30 Mar, 2012
Walle napisał/a:
wyjeżdżam do szwecji, smutno tam, ale przynajmniej biedy nie ma
nie mozna uciekac, tu jest nasza ziemia trzeba walczyc Anonymous - Pią 30 Mar, 2012 Ja też ale najpierw te studia skończę. Zrobiło się cieplej odezwali się z 2 firm laboranta drogowego potrzebują więc od poniedziałku do pracy M - Pią 30 Mar, 2012
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
Ryzyko ponosi człowiek i to on powinien decydować kiedy idzie na emeryturę i jaką pracę podejmuje.
Chciałbym powiedzieć, że wypaliłem się zawodowo. W wieku 26lat odchodzę na emeryturę i rządam przynajmniej 5k netto tej emerytury aby godnie żyć. Dziękuje idę rzucić kwita i jajkami w sejm. Ktoś jeszcze idzie?
Zaraz zaraz, żądaj sobie od siebie z tego co odłożyłeś.
Dlaczego ktoś ma na Ciebie zapyerdalać?
Zaraz zaraz, teraz zapyerdalam, żeby aktualni emeryci mieli co jeść to oczekuje tego samego!
A z tego co rozumiem to odkłada na mnie ZUS i ja chce godnie żyć za 5netto.
uwielbiam jątrzyć...od dzisiaj
EEEEE Panie to ty jestes w komfortowej sytuacji,
możesz śmiało oszczędzać i nie martwić się że ktoś przepyerdala twoją kasę w urzędzie
No to sobie chcij, ale z łaskawego zusu dostaniesz z 1000zł może
Jakbyś sam przyoszczędził to 5k mogło by być Ale ty jestes lojalny wobec zusu, tak trzymać
A mam wybór? pójdę do szefowej HR i powiem, żeby od dzisiaj za mnie ZUS nie płaciła? w swojej firmie jestem oficjalnie zatrudnionych chyba na 1/16 etatu wiec nie płacę zus'u praktycznie, minimum wymagane ustawowo.
idę zjeść ostatni posiłek w takim razie, reszta na oszczędności
M - Pią 30 Mar, 2012
kosmita napisał/a:
M napisał/a:
Ale ty jestes lojalny wobec zusu
a jest inne wyjście ? nie jątrzę, serio pytam
Tak,
1.rozwiązać ZUS,
2.zwolnić urzędników
3.wynająć/sprzedać majątek zusu
Następnie:
1.Wszyscy zaczynają oszczędzać od teraz na prywatnych kontach emerytalnych
2.Dotychczasowe emerytury pokrywamy z budżetu państwa - z roku na rok jest tego coraz mniej.
3.Przechodzimy w ciągu dwóch dekad na system prywatny i żyjemy dużo lepiej.Anonymous - Pią 30 Mar, 2012
M napisał/a:
Następnie:
2.Dotychczasowe emerytury pokrywamy z budżetu państwa - z roku na rok jest tego coraz mniej.
3.Przechodzimy w ciągu dwóch dekad na system prywatny i żyjemy dużo lepiej.
Można inwestować w Kolumbijski kartel narkotykowy zamiast na wpłacać to na prywatne konta emerytalne ?M - Pią 30 Mar, 2012
Czesio napisał/a:
M napisał/a:
Następnie:
Można inwestować w Kolumbijski kartel narkotykowy zamiast na wpłacać to na prywatne konta emerytalne ?
Możesz nawet inwestować w szroty no name - Pią 30 Mar, 2012
M napisał/a:
Możesz nawet inwestować w szroty
Na tym to Czesio to się akurat zna i ma rękę do tego
To kiedy robimy imprezę na Wiejskiej ?Jacek - Pią 30 Mar, 2012
kosmita napisał/a:
M napisał/a:
tu akurat całkowicie popieram pytanie kosmity!
jest w tym kraju?Jacek - Pią 30 Mar, 2012
M napisał/a:
kosmita napisał/a:
M napisał/a:
Tak,
1.rozwiązać ZUS,
2.zwolnić urzędników
Następnie:
GeKo - Pią 30 Mar, 2012 A coś wiadomo w sprawie gościa, który chce rozwiązać umowę z ZUSem?GeKo - Pią 30 Mar, 2012
was79 napisał/a:
W przypadku górników (i pewnie kilku innych zawodów), gdzie istnieje ekstremalne obciążenie organizmu trzeba znaleźć jakieś rozwiązania systemowe np typu niemieckiego 25 lat dołu + reszta na powierzchni. Nie wyobrażam sobie szczerze górnika, pracujacego fizycznie >55 lat na dole
I tak to powinno wyglądać, i tak wygląda w cywilizowanych firmach. Starsi pracownicy mniej wydajni są przesuwani na mniej męczące stanowiska i służą swoim doświadczeniem. Oczywiście często też spadają ich pensje, ale nie lądują na bruku dalej są przydatni dla swoich firm.kosmita - Pią 30 Mar, 2012
M napisał/a:
kosmita napisał/a:
M napisał/a:
Tak,
1.rozwiązać ZUS,
2.zwolnić urzędników
Następnie:
To jest właściwe rozwiązanie, tylko ja się pytam co ma zrobić przeciętny Kowalski teraz ? Bo na taką reformę, to raczej są marne szanse.