Bart - Wto 03 Kwi, 2012 http://wyborcza.pl/duzy_k...h_wiaderek.htmlGeKo - Wto 03 Kwi, 2012 Jak ten kraj ma nie być dziki, jak Lenin, Stalin i kolejne 50 lat komuny wytłukło całą inteligencję, wystarczy tylko spojrzeć na twarze tych żołdaków to widać że krzty intelektu na twarzy nie mają.M - Wto 03 Kwi, 2012 U nas to samo
Pomimo że na pradze jest wiele miejsc kaźni oczywiście sowieckich na polakach to pomnik "czterech śpiących" wróci na swoje miejsce po zakończeniu budowy miasta. Pomnik który reprezentuje kłamstwo historyczne i karmienie nim przez dziesięciolecia polaków powinien zostać wysadzony w powietrze w 89roku.
W sumie nie dziwi mnie to bo obecna opcja strasznie liże dupę rosjanom ale masakrą są wypowiedzi młodych ludzi o tym pomniku i dlaczego powinien pozostać. Jak słyszę takie wypowiedzi to już wiem że ten naród się kończy.
U nas to samo
Pomimo że na pradze jest wiele miejsc kaźni oczywiście sowieckich na polakach to pomnik "czterech śpiących" wróci na swoje miejsce po zakończeniu budowy miasta. Pomnik który reprezentuje kłamstwo historyczne i karmienie nim przez dziesięciolecia polaków powinien zostać wysadzony w powietrze w 89roku.
W sumie nie dziwi mnie to bo obecna opcja strasznie liże dupę rosjanom ale masakrą są wypowiedzi młodych ludzi o tym pomniku i dlaczego powinien pozostać. Jak słyszę takie wypowiedzi to już wiem że ten naród się kończy.
Maciek, na prawdę bolą Ciebie pomniki ? To przecież część naszej historii, jaka była taka była, ale pomnik niczemu nie winien. Niech sobie stoi w spokoju. Cmentarz żołnierzy radzieckich też chcesz zrównać z ziemią ? A co w miejsce 4 śpiących - jednego z bardziej znanych pomników, kolejnego Dmowskiego ? PKiN też chcesz zrównać z ziemią ? MDM ?M - Wto 03 Kwi, 2012 Kamilu tak jak już napisałem pomniki sobie mogą stać ale stawiane realnym postaciom/wydarzeniom.
Pomnik postawiony bolszewikom w Ossowie też jest OK wg Ciebie?kamil - Wto 03 Kwi, 2012 to jest pomnik -mogiła gdzie zginęli ludzie. Nie mam nic przeciwko temu, tak jak wielu niemieckim cmentarzom na terenie naszego kraju.
Oburzające za to jest dewastacja miejsc spoczynku, mogił...M - Wto 03 Kwi, 2012 Kamilu to jest pomnik sowiecki-dupoliz. To jakby stal tam taki pomnik nazistow.kamil - Wto 03 Kwi, 2012 oczywiście, ze powstał pod specjalną okazje, ale nie widzę nic zdrożnego w tym, żeby wyciągać rękę dla pojednania pomiędzy dwoma krajami. Jak pomniki mają pomagać to niech je stawiają. Mnie to nie rusza.
Pamiętaj że nasz cmentarz Orląt Lwowskich też próbowano dewastować, kto to robił ? Pewnie jakieś nacjonalistyczne ugrupowania ukraińskie ? Po co ? Dlaczego ? Nie lepiej się szanować, jednać ?M - Wto 03 Kwi, 2012 Jednac mozna sie tylko w prawdzie a nie na gruncie zaklamania historii. To nie pojednanie tylko jakis dziwny serwilizm.kamil - Wto 03 Kwi, 2012 Serwilizm, to już rzadko spotykane słowo trudne, ale ładne.
Tak samo trudno się jednać jak widzi się napis na pomniku w Jedwabnem "byli łatwopalni", a jednak niestrudzenie wierzę w ludzi M - Wto 03 Kwi, 2012 Debil zawsze sie znajdzie zeby cos takiego napisac. Wazna jest prawda.Yarko - Wto 03 Kwi, 2012
Amen !M - Wto 03 Kwi, 2012 Fizycznie wykonalne woda rozni sie od benzyny tylko weglem ktory jest w powietrzu Tylko jeszcze potrzeba kogos z takim skillem M - Czw 05 Kwi, 2012 Ciekawe miasto ten sosnowiec