Anonymous - Wto 10 Kwi, 2012 Ciekawe jest to ze w większości najbardziej jadą na kościół i księży ci którzy ostatnio byli w kościele w okolicach swojej pierwszej komuni
Czy mógłby prosic o wydzielenie specjalnego wątku na tematy polityczno-społeczno-ekonomiczne????pP - Wto 10 Kwi, 2012
rabarbar napisał/a:
Ciekawe jest to ze w większości najbardziej jadą na kościół i księży ci którzy ostatnio byli w kościele w okolicach swojej pierwszej komuni
Czy mógłby prosic o wydzielenie specjalnego wątku na tematy polityczno-społeczno-ekonomiczne????
+1 do wszystkiegoAnonymous - Wto 10 Kwi, 2012
no name napisał/a:
Właśnie, wróćmy do mojego pytania o fotel
Mirco xl będzie ok,miałem taki po Freemanie,na mnie był sporo za dużypP - Wto 10 Kwi, 2012 a ja gupi myślałem, ze on miał jakiś renault sport..Anonymous - Wto 10 Kwi, 2012
pP napisał/a:
a ja gupi myślałem, ze on miał jakiś renault sport..
no był lans na dzielni.... pP - Wto 10 Kwi, 2012 to mówimy o tych samych? to sa mirco xl?
Anonymous - Wto 10 Kwi, 2012 tak,ten większy to mirco xl,mniejszy to chyba rcMaciusiowy - Wto 10 Kwi, 2012
pP napisał/a:
Maciusiowy napisał/a:
pomijam fakt, że ten przez ten cały celibat, kler to wylęgarnia zboczuchów i pedobearów (mogę podeprzeć się faktami, jeśli będzie trzeba)
chyba miałeś z tym styczność, bo krzyczysz o tym najgłośniej na forum
nie życzę sobie takich wycieczek personalnych!
nie trzeba być jakimś mega obserwatorem, żeby zobaczyć co się dzieje w kościele w temacie seksualności - celibat nie jest zgdony z naturą, a struganie patyka pod kołdrą jak widać niektórym nie wystarcza...
rabarbar napisał/a:
Ciekawe jest to ze w większości najbardziej jadą na kościół i księży ci którzy ostatnio byli w kościele w okolicach swojej pierwszej komuni
skąd ta obserwacja?
akurat tak się składa, że nie byłem ostatni raz w kościele w okolicach pierwszej komunii...byłem całkiem niedawno, ale tak jak napisałeś - ostatni raz...drażni mnie, kiedy osoba nie mająca pojęcia o normalnym życiu, poucza w tej kwestii innych, że ktoś, kogo celem jest krzewienie wiary, z ambony rzuca politycznymi sloganami- nie generalizują, ale mówię NIE - i albo kościół poradzi sobie jakoś z w/w, albo za niedługo będziemy kościoły jedynie zwiedzać...Anonymous - Wto 10 Kwi, 2012 Obserwacja z życia.Byłeś w kościele bo miałeś taką potrzebe czy musiałeś iśc bo jakiś ślub/komunia/pogrzeb ???
Mnie też wiele rzeczy w kościele drażni i boli,może nawet więcej i bardziej niż Ciebie.pP - Wto 10 Kwi, 2012
Maciusiowy napisał/a:
nie życzę sobie takich wycieczek personalnych!
przepraszam
Maciusiowy napisał/a:
nie trzeba być jakimś mega obserwatorem,
Maciusiowy napisał/a:
a struganie patyka pod kołdrą jak widać niektórym nie wystarcza...
Ty jak widać jesteś mega..rozumiem, widziałeś albo ktoś kto widział Ci o tym opowiadał?
Maciusiowy napisał/a:
drażni mnie, kiedy osoba nie mająca pojęcia o normalnym życiu, poucza w tej kwestii innych, że ktoś, kogo celem jest krzewienie wiary, z ambony rzuca politycznymi sloganami- nie generalizują, ale mówię NIE - i albo kościół poradzi sobie jakoś z w/w, albo za niedługo będziemy kościoły jedynie zwiedzać...
tak jak wcześniej pisaliśmy są księża i są księża, jak w każdym zawodzie, jedni z powołania, innym się zapewne tak wydawało..
najsłabszym jest to, że wybierając samochód będziemy przeglądać milion ofert, dzwonić po tysiąc razy, jeździć 500km w jedną stronę, nie spać 3 noce aby wybrać ofertę, która nam odpowiada, natomiast jak przychodzi do wyboru kościoła to taki ktoś usłyszy raz z ambony słabe słowa (też uważam, że kościół to nie miejsce na politykę) i już obraża się na cały kościół, ja np szukałem kościoła, w którym mi odpowiadają kazania itp, zmieniałem kilka razy i teraz idąc w niedziele wiem, że usłyszę coś ciekawego
słyszałeś może kazania księdza Piotra Pawlukiewicza? jak nie to poszukaj w internecie i ciekawe czy Ciebie zainteresują..polecam znam wiele osób, które nie są katolikami a z ciekawością i zainteresowaniem słuchają jak ks. Piotr tłumaczy te trudne rzeczy, nie ma nic o polityce itpMarek23 - Wto 10 Kwi, 2012
Maciusiowy napisał/a:
osoba nie mająca pojęcia o normalnym życiu, poucza w tej kwestii innych, że ktoś, kogo celem jest krzewienie wiary, z ambony rzuca politycznymi sloganami- nie generalizują, ale mówię NIE - i albo kościół poradzi sobie jakoś z w/w, albo za niedługo będziemy kościoły jedynie zwiedzać...
Ale p,ie,rdolisz Maciusiowy. A jak zajarany swoją nowoczesnościa turlasz się autem i słuchasz radia, gdzie jakiś z dupy psycholog mówi jak spędzać święta,itd. to przełączasz stację i protestujesz?
Nie masz co robić w życiu tylko się podniecać kościołem,itd. Ja się uważam za wierzącego, też mnie niektóre rzeczy śmieszą w instytucji kościoła,ale nic nie jest idealne. A ludzie tacy jak Ty, którzy często nie są wogóle związani z wiarą codziennie mają jakiś problem w tym temacie. Jest to na serio zastanawiające. Nie podoba Ci się kościół, to nie chodź. Nikt Cię tam na siłę nie zaprasza, nie widzę więc problemu.Jacek - Wto 10 Kwi, 2012 Mnie się kościół nie podoba i nie chodzę (choć czasami mam taką potrzebę)
Znam osobiście księży którzy mają swoje baby, koleżanki (zwał jak zwał)
i śmieją się wszystkim prosto w pysk.
Moi drodzy, moi kochani, idźcie w pokoju Chrystusa.... BIG kórwa LOL i demagogia.
tempe chójewas79 - Wto 10 Kwi, 2012 a mój kolega jutro się żeni pP - Wto 10 Kwi, 2012 jak nie był księdzem to wypad z oftopem Marek23 - Wto 10 Kwi, 2012
Jacek napisał/a:
Mnie się kościół nie podoba i nie chodzę (choć czasami mam taką potrzebę)
Znam osobiście księży którzy mają swoje baby, koleżanki (zwał jak zwał)
i śmieją się wszystkim prosto w pysk.
Moi drodzy, moi kochani, idźcie w pokoju Chrystusa.... BIG kórwa LOL i demagogia.
tempe chóje
Dlatego też nikt Ci Jacku nie każe przynależeć do tej instytucji.