To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Anonymous - Wto 10 Kwi, 2012

Marek23 napisał/a:
Dlatego też nikt Ci Jacku nie każe przynależeć do tej instytucji.

zawsze wydawało mi się, że "przynależy" się do Wiary a nie do instytucji Kościoła :]

Jacek - Wto 10 Kwi, 2012

was79 napisał/a:
a mój kolega jutro się żeni :rotfl:

tak ale tylko cywilny :faja:

was79 - Wto 10 Kwi, 2012

pP napisał/a:
jak nie był księdzem to wypad z oftopem

o to przepraszam już spyerdalam, gryźcie się dalej 8-L

was79 - Wto 10 Kwi, 2012

Jacek napisał/a:
was79 napisał/a:
a mój kolega jutro się żeni

tak ale tylko cywilny

wiem ^_^
btw:powiedz, że Ciebie też zaprosił?

Jacek - Wto 10 Kwi, 2012

Marek23 napisał/a:
Jacek napisał/a:
Mnie się kościół nie podoba i nie chodzę (choć czasami mam taką potrzebę)
Znam osobiście księży którzy mają swoje baby, koleżanki (zwał jak zwał)
i śmieją się wszystkim prosto w pysk.

Moi drodzy, moi kochani, idźcie w pokoju Chrystusa.... :lol2: BIG kórwa LOL i demagogia.
tempe chóje

Dlatego też nikt Ci Jacku nie każe przynależeć do tej instytucji.

Marek, to nie jest tak. Wiara to piękna rzecz, kościół mi osobiście nie pomaga.
Wolę przeczytać coś ze starego testamentu albo oglądnąć coś ciekawego w religia TV...ale nic to.

Np. leciałem z roboty z wywalony językiem żeby złapać księdza po kolędzie a ten typ (po moim zaproszeniu) powiedział że już w tej klatce był i teraz idzie dalej....to jest normalne zachowanie kogoś kto bierze jeszcze pieniądze za to? (cukierkiem raczej bym go nie poczęstował)

no name - Wto 10 Kwi, 2012

was79 napisał/a:
no name napisał/a:
Jaki kubeł dla osoby o wadze 110 kg i 195cm byście polecili ?
mirco xl się nadaje ?

Przmierz się do bimarco futura, powinno być ok

Ja mniejszy i lżejszy jestem,
to nie dla mnie :lol2:

Marek23 - Wto 10 Kwi, 2012

AleX_R53 napisał/a:

zawsze wydawało mi się, że "przynależy" się do Wiary a nie do instytucji Kościoła :]

Zwał jak zwał Alex, dobrze wiesz o co mi chodzi. Nie kumam jak piekni,młodzi, wykształceni europejczycy moga tak się przejmować kościołem. Zamiast tego mogli by swoim miniakiem objechać miasto czy coś w tym stylu...
Jacek napisał/a:
Np. leciałem z roboty z wywalony językiem żeby złapać księdza po kolędzie a ten typ (po moim zaproszeniu) powiedział że już w tej klatce był i teraz idzie dalej....to jest normalne zachowanie kogoś kto bierze jeszcze pieniądze za to? (cukierkiem raczej bym go nie poczęstował)

To wina charakteru człowieka czy instytucji kościoła?

Jacek - Wto 10 Kwi, 2012

Marek23 napisał/a:
Jacek napisał/a:

instytucja kościoła to jedno, wg mnie przestarzała instytucja i potrzebująca zmian,
a charakter ludzi to drugie. niestety więcej spotyka się księży idiotów niż normalnych ludzi a szkoda. (już nie wspomnę o zakonnicach które są już mega popierdolone)

Marek23 napisał/a:
Zwał jak zwał Alex, dobrze wiesz o co mi chodzi. Nie kumam jak piekni,młodzi, wykształceni europejczycy moga tak się przejmować kościołem. Zamiast tego mogli by swoim miniakiem objechać miasto czy coś w tym stylu...

Dlatego szczerze mówiąc mi to wisi i nie narzekam. Jest jak jest, będzie co ma być w tym temacie... od angażowania się w sprawy kościelne jest moja Babcia która wyrabia normę modlitw za całą rodzinę i chwała jej za to. Ja mam inną pasje i dopóki mi jakiś ksiądz nie każe klękać ani płacić 5.000pln za ślub (do którego mi się nie spieszy) to mi to nie przeszkadza. W szkołach jest wybór "Religia" lub "Etyka" wiec też nie widzę problemu.

Marek23 napisał/a:

ale to ludzie tacy właśnie kształtują pojęcie o Kościele. Zawsze tak jest, że 1 zły uczynek jest nagłaśniany 10 razy bardziej niż 1 dobry.

P.S.: jak coś źle napisałem to mnie zlinczujcie albo wyzwijcie od najgorszych ale w kwestiach polityki i kościoła na forum motoryzacyjnym nie chce mi sie gadać :>

Jacek - Wto 10 Kwi, 2012

a propos babci klepiących modlitwy, ciekawe czy klepią ze zrozumieniem :rotfl:
zadałem kiedyś pytanie dwóm dewotkom przy stole: Na kogo głosować? NA PIS NA PIS...warknęły gromkim chórem :lol2:
A dlaczego?.... nie usłyszałem ani słowa.

anjas - Wto 10 Kwi, 2012

AleX_R53 napisał/a:
w kwestiach polityki i kościoła na forum motoryzacyjnym nie chce mi sie gadać

Alex HH to już nie tylko forum motoryzacyjne, to forum lajfstajlowe! ;D

Zdarzało mi się trafiać w życiu na słabych księży, ale większość była OK. W każdym razie podchodzę do nich z tolerancją, jak do wszystkich innych ludzi.

Kilka lat temu spotkałem księdza, przez którego miałem trochę problemów, ale rozwiązałem je na własną rękę, bez liczenia na czyjąkolwiek "łaskę".
Po roku ten ksiądz przyszedł do mnie po kolędzie i przeprosił za całe zdarzenie (proboszcz mu kazał). Nie sądziłem, że ktokolwiek jeszcze o sprawie pamięta i to mi pokazało, że jednak troszczą się trochę o swoich parafian.

Miałem też szczęście spotkać kilku zajebistych księży. Bardzo żałuję, że po czasie kontakt się urwał, bo to byli bardzo wartościowi ludzie.

faldzip - Wto 10 Kwi, 2012

Bylem kilka razy u Dominikanow przy Wilanowskiej (doklaniej przy Dominikanskiej :) ) i na serio bylo bardzo spoko, jakos tak inaczej (lepiej) sie przezywalo ta msze, kazania fajne - slucha sie ich, a nie mysli o czyms innym i o tym kiedy sie to skonczy :)

U mnie w parafii jest spoko proboszcz, ma czasem gorsze kazania, ale ogolnie fajne, po koledzie jak byl, to tez spoko sie pogadalo i w ogole, natomiast ksiadz Zbigniew... jak przyszedl po koledzie to pol godziny tlumaczyl, ze on tu chodzi, zeby naprostowac psychike ludzi, zeby nie czytali gazety wybiórczej i nie glosowali na PO, tylko Nasz Dziennik i PiS... ledwo dalem rade, to wytrzymac...

Wydaje mi sie, ze Kosciół powinien nauczac na wyzszym poziomie abstrakcji niz polityka itp - nie ma mowic, ze glosowanie na ta partie jest dobre a na inna zle, tylko mowic ogolniej o rzeczach dobrych i zlych, a to czlowiek wybiera "realizacje" tych nauk. Np. przypowiesci biblijne maja 2 plaszczyzny - sacrum i profanum - czyli zawieraja uniwersalne przeslanie, nauke zarowno dla tych wierzacych w Boga, jak i dla tych niewierzacych. Dlatego Kosciol powinnien kontynuowac to - nauki powinny byc dla wszystkich, niezaleznie czy ktos jest za PiS czy za PO albo RPP, czy chodzi do Kosciola codziennie, czy raz na rok, a nawet czy jest wierzacy czy nie - a dzis niestety trudno o to...

qurwa jego mać!!!
M -prosze pokornie wydziel jakiś temat na te rozmowy!!!!!

Zresztą huy z tym,przed chwilą byłem w sklepie i widziałem juz trzeciego Konigsegga,tym razem w akcji,siadł mi na ogonie na zjezdzie na autostrade,potem jak doyebał to klękajcie narody,zajarałem sie jak małolat pierwszą wizyta na redtube-ie

M - Wto 10 Kwi, 2012

Nie chce wydzielać bo masz obraz tego co się będzie tam dziać.
mi - Wto 10 Kwi, 2012

se będzie można ignorować komfortowo...