Qukie - Nie 02 Cze, 2013 Chcę wziąć nowy telefon i nie wydać na niego miliona monet. Mam do wyboru: LG P880Swift 4x HD, Galaxy s2 Plus albo HTC One S. Skłaniam się ku S2+, ale LG ma interesujące parametry, ale jest biały . Tylko jak się ma jego jakość wykonania i działania? S2+ chyba taki trochę odgrzewany kotlet skoro jest już s3 i s4, ale może dzięki temu jest jeszcze bardziej dopracowany niż model bez plusa. HTC najsłabsze parametry, ale elegancki i zapewne wytrzymały. Jest jeszcze Alcatel Idol 6030, ale z tego co czytałem to taki budżetowiec.Chloru - Nie 02 Cze, 2013 Qukie, zwykłe Galaxy S2 są w komputroniku za 999 monet. W porównaniu do S2+ nie ma NFC ale ma za to 16 GiB na storage.Qukie - Nie 02 Cze, 2013 dzięki Chloru, ale ja nie chcę wydać na telefon więcej jak 199monet. Ciężkie czasy nastały Chloru - Nie 02 Cze, 2013 Qukie, jasne. Policz sobie po prostu co Ci się bardziej opłaca. Nie podałeś wysokości abonamentu więc ciężko się odnieść CHRZANEK - Wto 04 Cze, 2013
Qukie napisał/a:
HTC najsłabsze parametry, ale elegancki i zapewne wytrzymały.
Qukie - pomimo że sam raczej sympatyzuje z firmą Samsung to jednak porównanie SGS2 vs HTC One S raczej wygląda nieco inaczej niż piszesz.
Swego czasu HTC One S było najlepszym dwurdzeniowcem - wymiatało we wszelkich benchmarkach (w porównaniu telefonów 2-rdzeniowych) bijąc w większości porównań SGS2.
Owszem, ma też wady: pamieć bez możliwości rozbudowy oraz relatywnia mała bateria.
LG to już 4rdzeniowa zabawka - niektórzy żartują że to taki NEXUS który już nigdy nie otrzyma aktualizacji softu Coś w tym jest.
A jakie piniondze są do zapłacenia za te słuchafony ?Qukie - Wto 04 Cze, 2013
CHRZANEK napisał/a:
Qukie napisał/a:
HTC najsłabsze parametry, ale elegancki i zapewne wytrzymały.
Qukie - pomimo że sam raczej sympatyzuje z firmą Samsung to jednak porównanie SGS2 vs HTC One S raczej wygląda nieco inaczej niż piszesz.
Swego czasu HTC One S było najlepszym dwurdzeniowcem - wymiatało we wszelkich benchmarkach (w porównaniu telefonów 2-rdzeniowych) bijąc w większości porównań SGS2.
Owszem, ma też wady: pamieć bez możliwości rozbudowy oraz relatywnia mała bateria.
LG to już 4rdzeniowa zabawka - niektórzy żartują że to taki NEXUS który już nigdy nie otrzyma aktualizacji softu Coś w tym jest.
A jakie piniondze są do zapłacenia za te słuchafony ?
Dokładnie, co gdzieś poczytam opinie to LG to wszędzie są argumenty o braku aktualizacji poza tym nie przemawia do mnie ten telefołn
Brałbym w Play więc wszytskie poza HTC max 229pln, a HTC gdybym poszedł do tmobile, ale chcieli chyba 299pln, nie pamietamkamil - Wto 04 Cze, 2013 a ja mam LG i jestem bardzo zadowolonyAutoholiczka - Nie 16 Cze, 2013 IPhone zakończył swój żywot doszłam do wniosku, że nie będę go naprawiała tylko wezmę nowy telefon. Sądzę, że w pełni zadowoli mnie LG Swift L5, lub L9, ponieważ funkcji IPhona nie wykorzystywałam. Nie potrzebuję dostępu do internetu w telefonie poza Wi-fi. W IPhonie na początku byłam niesamowicie niemile zaskoczona, ponieważ sam aktualizował się w tle, przez co otrzymałam kolosalny rachunek- na szczęście udało się te aktualizacje w tle wyłączyć.
Orientujecie się, czy w LG też można to bez problemu wyłączyć, ograniczając się tylko do wi-fi?? A jeżeli tak, to czy będzie to równoznaczne z tym, że nie będę mogła wysyłać i odbierać MMSów? W IPhonie miałam taki problem i do końca jego żywota nie udało się go rozwiązać... M - Nie 16 Cze, 2013 Jak wylaczysz 3g to nie bedziesz miala mmsow tylko.
Wylaczenie 3g to zadne halo, po prostu wylaczasz i nie dziala, samo sie nie wlaczy.
Nie wiem jak wyglada twoj abonament ale warto miec po prostu pakiet na net np 300mb i jak ci sie skonczy to potem dziala ale mega wolno i juz za to nie placisz.zefir - Nie 16 Cze, 2013 w androidzie nie ma tak ogromnych updatów, po za tym moze ustawic go zeby tylko sie aktualizowal kiedy jest polaczenie wifi Autoholiczka - Nie 16 Cze, 2013 Dzięki.
Czyli bez MMSów? To też lipa W starszych telefonach nic się nie aktualizowało, a można było wysyłać mmsy M - Nie 16 Cze, 2013 3g mozesz wlaczyc w sekunde, napisac mmsa wyslac i wylaczyc 3g. W telefonie. Prosciej nie umiem.Chloru - Nie 16 Cze, 2013 Rzeźbicie w brązowej masie. Można ustawić tak aplikacje w Androidzie, żeby nie korzystały z transmisji danych w tle. Można też włączyć/wyłączyć transmisję pakietową niezależnie od tego czy telefon będzie korzystał z sieci 2g/3g.CHRZANEK - Nie 16 Cze, 2013
Chloru napisał/a:
Rzeźbicie w brązowej masie. Można ustawić tak aplikacje w Androidzie,
W androidzie tak Ale w ajfonie ???Chloru - Nie 16 Cze, 2013 CHRZANEK, ale koleżanka pyta o jakieś LG na Androidzie.