anjas - Pon 16 Kwi, 2012 Ej, ja tez chce się edukować!Yarko - Pon 16 Kwi, 2012
AleX_R53 napisał/a:
Do tego 2500tys na wahe miesięcznie, ZUS, podatek itp...
was79 - Pon 16 Kwi, 2012
M napisał/a:
was79 napisał/a:
Smoleńsk karwa! a nie tam, że trudno się zyje
Dlaczego smolensk?
Bo opozycja jest tak samo powalona jak rząd, zamiast zająć się konkretami i punktować rudego, pyerdoli w koło to samoM - Pon 16 Kwi, 2012 Alex odkrył "koszty prowadzenia działalności gospodarczej w polsce"
Well done captain Anonymous - Pon 16 Kwi, 2012
no name napisał/a:
znam takich co są zadowoleni.
bo dzIEwki wożą? albo klientów wspomniane niewiasty? Anonymous - Pon 16 Kwi, 2012 Yarko, co jest takiego "orli" przyjacielu?
robisz <500km miesiecznie to raczej nie wydajesz 2500 na benzynę nie? no nie... sprzedajesz auto żeby było taniej jeszcze robić te <500km...
M napisał/a:
Alex odkrył "koszty prowadzenia działalności gospodarczej w polsce"
Well done captain
przykro mi, że dałem Ci pożywkę M... a filmu nadal nie mam, poczekam btw firma już zarejestrowana w UK czy może coś innego kminisz?Franek - Pon 16 Kwi, 2012
AleX_R53 napisał/a:
Winner
Co wygrałem?
Pirania napisał/a:
a my polecamy EcoCar
Jeżdżę, też polecam.
Stawka jak w ele, ale teraz promocja dla każdego -10%.
W sumie patrząc na kręcenie liczników w innych korpo płaci sie tyle samo lub min więcej, ale przynajmniej wszystko lux i nowym autem w którym wiesz, że nie śmierdzi i koło sie nie urwie.no name - Pon 16 Kwi, 2012 AleX_R53, tego akurat nie wiem ale sobie chwaląYarko - Pon 16 Kwi, 2012
AleX_R53 napisał/a:
Yarko, co jest takiego "orli" przyjacielu?
robisz <500km miesiecznie to raczej nie wydajesz 2500 na benzynę nie? no nie... sprzedajesz auto żeby było taniej jeszcze robić te <500km...
gdybym miał 2500tys ( 2,5 mln ) na benzin to bym latał do pracy odrzutowcem filomatic - Pon 16 Kwi, 2012 a w jakim mieście jest ograniczenie do 6 tys taksówek? chyba Berlin z tego co pamiętam.
W każdym razie taksówek może być max 6 tys, a jak ktoś chce się przyłączyć, musi czekać aż ktoś stadko opuści. Dodatkowo przyłączenie jednorazowo 100 tys euro. Tym sposobem taksówek jest w sam raz, a na jednej jeździ 3 kierowców na zmianę. A u nas, jak widzę przyosiedlowe postoje po 14 sztuk, to aż czasem im współczujęM - Pon 16 Kwi, 2012
filomatic napisał/a:
a w jakim mieście jest ograniczenie do 6 tys taksówek? chyba Berlin z tego co pamiętam.
W każdym razie taksówek może być max 6 tys, a jak ktoś chce się przyłączyć, musi czekać aż ktoś stadko opuści. Dodatkowo przyłączenie jednorazowo 100 tys euro. Tym sposobem taksówek jest w sam raz, a na jednej jeździ 3 kierowców na zmianę. A u nas, jak widzę przyosiedlowe postoje po 14 sztuk, to aż czasem im współczuję
A ja się cieszę bo konkurencja jest dobra dla klienta a reglamentacja wprost przeciwnie.
Przykład - kolejki na poczcie, nawet na pocztach w galeriach handlowych.Bart - Pon 16 Kwi, 2012 Jako taksówkowy konsument wolę, żeby było ich dużo = jest konkurencja = jest tanio.
W prowincjonalnym Bytomiu długi czas taksy jeździły za zbliżone ceny jak w miastach ościennych, po czym pojawiła się świeża tania korporacja i nagle ceny mocno spadły. Teraz oprócz "starych" korporacji i taksiarzy niezależnych są 3 walczące cenami, niedawno (~parę lat) powstałe firmy, co bardzo dobrze odbija się na cenach ich usług.
ps. Jakieś 2-3 lata temu przystąpienie do jednej z tych korporacji oznaczało dla chętnego 1000zł miesięcznego "haraczu", oczywiście firma w zamian odwdzięczała się zleceniami, co opłacało się obydwu stronom.GeKo - Pon 16 Kwi, 2012 Taka ciekawostka kurs z Bytomia do Sosnowca ok 22km 49zł po 22:00
Kurs z Sosnowca do Sosnowca 6,0km 44zł po 22:00
ps - Pon 16 Kwi, 2012 Byloniebylo? TOP GEAR z 1983 w Polsce!