To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

lukp - Śro 29 Sty, 2014

Panowie śmiga/smigał ktoś takim civiciem,

http://tablica.pl/oferta/...html#f3ac7de5e5

kamil - Śro 29 Sty, 2014

Kamill Ci pomoże :)
Anonymous - Śro 29 Sty, 2014

Zefir takiego ma,Kamill ma dizla
lukp - Śro 29 Sty, 2014

chłopaki to jak tym się śmiga? zonie sie spodobało , ma to isofix z przodu o tylu, i poduszkę pasażera wyłączana, jak coś może być PW
kamil - Śro 29 Sty, 2014

z przodu isofix ?
lukp - Śro 29 Sty, 2014

no nie wiem czy civic ma ale np fiesta, clio maja
Kamill - Śro 29 Sty, 2014

Tak jest, w huj duży w środku, na potęgę jak na to co widać z zewnątrz. Duża średnica skrętu, średnio komfortowy na 17", nie jest super wyciszony, ale dramatu nie ma.
Nie prowokuje do zapierdalania, ale też nie jest pontonem dla starego grzyba.
Tylna kanapa-siedzisko jest w formie ławki na 3 nogach i pusta przestrzeń pod spodem. Podnosi się do góry w stronę bagażnika - taki ficzer ktory pozwala wrzucić spore przedmioty, np koła za przednie siedzenia, zostawiając do dyspozycji cały bagażnik.
Części z rynku wtórnego drogie, wiec jak była walona trzeba popatrzeć czy nie jest poklejona.
Podobno dobrze jest ją zakonserwować, więc radzę obejrzeć od spodu.
Ogólnie dość poprawne auto jak passat, ale ma trochę fantazji jak deska czy design zewnętrzny, natomiast komfort jest gorszy.
Pasażerowie z tłu mają miejsca w opór jest bardzo przestrzennie, jedynie co to ma dość nisko poprowadzoną linię dachu przy słupkach i trzeba sie przy wsiadaniu lekko złożyć żeby głową nie przywalić.
Porównując np z e90 auto jest większe w środku, szczególnie dla każdego z pasażerów czy z przodu czy tym bardziej z tyłu. Bagażnik maja taki sam, tyle że cif ma dużą dziure do łądowania.
W podlodze jest kolo zapasowe więc w razie czego gazik można. Baganizk zabudowany panelami tapicerowanymi, jakiś schowki itp.
Z przodu też jest funkcjionalnie, miejsca na kubki nie brakuje, na telefony dokumenty ładowarki też nie bo jest i pod radiem i w podlokietniku (tam też jest gniazdo zapalniczki) i koło ręcznego.
Bdb światła, może niektorzy nie zwaracaja na to uwagi, ale w porownaniu do ibizy to jest dzien a noc.
Wielkie lusterka. Jakoś materiałów jest powiedzmy powyżej średniej, a nawet patrząc na to jak bmw zeszła z jakością to się zaczynają powoli zbliżać w tym samym segmencie.
Wg mnie bdb auto.

Z minusów, psują się skladanie lusterk po ilus cyklach, silowniki klapy nie trzymają, non stop nie łączą mi jakieś żarówki, stukne w klapę palą się za 2 dni znowu nie.
W wersji poliftowej siedzenia nie są z weluru tylko ze zwykłego płótna - co dla mnie jest minusem.
Małe hamulce, klocki i tarcze schodzą dość szybko.

Kamill - Śro 29 Sty, 2014

kamil napisał/a:
z przodu isofix ?

Nie ma, przynajmniej jak mi kolega sprawdzał tak na szybko, ja to nie wiem jak to wygląda.

was79 - Śro 29 Sty, 2014

Z przodu isofix jest wogóle montowany w jakimś modelu?
Zawsze się spotykam, że tylko z tyłu jest, a przód to wyłączanie airbagu pod kołyskę

kamil - Śro 29 Sty, 2014

dokładnie
lukp - Śro 29 Sty, 2014

http://otomoto.pl/renault...-C31816787.html

zdjecie fotela pasazera jesli sie nie myle, dzis/jutro sparwdze jak mama ma fieście

was79 - Śro 29 Sty, 2014

Faktycznie, wyguglałem, że w niektórych autach była to opcja m.in w octavii.
W sumie jest to bardzo rzadko spotykane wyposażenie

lukp - Śro 29 Sty, 2014

Kamill dzieki za info :)
pcs - Śro 29 Sty, 2014

w gupim Twingo jest z przodu isofix, w sumie to nawet bezpiecznie z przodu w nim bo przedni fotel jest w srodku auta.
faldzip - Śro 29 Sty, 2014

w Megane II tez chyba jest z przodu jesli dobrze pamietam