M - Sob 21 Kwi, 2012 A to jest wykaz dowodow jakie otrzymala od rosjan komisja millera
imponujace nieprwadaz?
http://lubczasopismo.salo...ratora-seremetaanjas - Sob 21 Kwi, 2012 czy to jakiś oficjalny załącznik do raportu? Czy ktoś sobie zrobił zestawienie zgodnie z "widzimisię"
I oczywiście rozumiem, że te wszystkie dowody otrzymał "prof." Binienda, skoro wyniki jego pracy są wiarygodne a wyniki pracy ekspertów z komisji Millera nie.M - Sob 21 Kwi, 2012
anjas napisał/a:
czy to jakiś oficjalny załącznik do raportu? Czy ktoś sobie zrobił zestawienie zgodnie z "widzimisię"
I oczywiście rozumiem, że te wszystkie dowody otrzymał "prof." Binienda, skoro wyniki jego pracy są wiarygodne a wyniki pracy ekspertów z komisji Millera nie.
Dokument nazywa się : "Uwagi Rzeczypospolitej Polskiej do projektu Raportu końcowego MAK z badania wypadku samolotu Tu‐154M nr boczny 101"
Ja powiem szczerze nie zajmuje się specjalnie Macierewiczem. Najbardziej mnie przeraża w jaki sposób to śledztwo jest prowadzone oficjalnie. Nie jestem za żadną z wersji wydarzeń ponieważ podstawowe dowody jak wrak i miejsce zdarzenia nie zostały w żaden sposób zbadane (na odpie.rdol przez rosjan) przez polskich prokuratorów.anjas - Sob 21 Kwi, 2012
M napisał/a:
"Uwagi Rzeczypospolitej Polskiej do projektu Raportu końcowego MAK z badania wypadku samolotu Tu‐154M nr boczny 101"
i jest z grudnia 2010 r.
... a raport końcowy komisji Millera z 29 lipca 2011.M - Sob 21 Kwi, 2012
anjas napisał/a:
M napisał/a:
"Uwagi Rzeczypospolitej Polskiej do projektu Raportu końcowego MAK z badania wypadku samolotu Tu‐154M nr boczny 101"
i jest z grudnia 2010 r.
... a raport końcowy komisji Millera z 29 lipca 2011.
No to sprawdź co więcej otrzymano od tego czasu.
Raport końcowy komisji millera miał być na początku 2011 roku a tylko jakoś dziwnie się przeciągał...anjas - Sob 21 Kwi, 2012
M napisał/a:
właśnie liczyłem, że Ty sprawdzisz
Tego by wymagała pewna rzetelność w podawaniu faktów.
(ostatnio zajmuje się mediami, więc jestem uczulony na tym punkcie)anjas - Sob 21 Kwi, 2012
M napisał/a:
Raport końcowy komisji millera miał być na początku 2011 roku a tylko jakoś dziwnie się przeciągał...
może właśnie dlatego, że zbierano dowody? Nie wiem.
Poza tym trochę nie ważne, bo jak by był o czasie to i tak by powiedziano, że widać od razu, że ustawiony z góry, przyjęta wersja rosyjska, bo zakończyli prace za szybko.
Niezależne opinie zawsze w cenie M - Sob 21 Kwi, 2012
anjas napisał/a:
M napisał/a:
właśnie liczyłem, że Ty sprawdzisz
Tego by wymagała pewna rzetelność w podawaniu faktów.
(ostatnio zajmuje się mediami, więc jestem uczulony na tym punkcie)
Dobrze sprawdziłem, raport opóźniał się z powodu "potrzeby wykonania eksperymentów na drugim tupolewie który nam się ostał" i zostały opóźnianie tylko z powodów niedziałania w nim sygnalizacji w kokpicie.
Skoro jesteś tak skrupulatny to jak ocenisz przekazany polskiej prokurakturze materiał dowodowy?
- wrak
- oryginały nagrań czarnych skrzynek i ich samych.
- kokpit
- dostęp prokuratorów do miejsca katastrofy (w tym dokumentacja "brzozy")anjas - Sob 21 Kwi, 2012
M napisał/a:
Skoro jesteś tak skrupulatny to jak ocenisz przekazany polskiej prokurakturze materiał dowodowy?
- wrak
- oryginały nagrań czarnych skrzynek i ich samych.
- kokpit
- dostęp prokuratorów do miejsca katastrofy (w tym dokumentacja "brzozy")
wrak - z tego co wiem wielokrotnie badany przez polskich prokuratorów
czarne skrzynki - nie wiem, kopie na bank przekazane. Sądzisz, że mogą być podrobione, np. usunięte odgłosy strzałów?
kokpit - ? a ostał się wogóle?
- dostęp do miejsca - z tego co wiem bez problemu. Skoro "amerykańcy profesorowie" zdalnie zbadali brzozę to chyba polscy też dali radę M - Sob 21 Kwi, 2012
anjas napisał/a:
wrak - z tego co wiem wielokrotnie badany przez polskich prokuratorów
Pokaż mi materiał dowodowy z dokładnego badania, nr dokumentu cokolwiek.
anjas napisał/a:
czarne skrzynki - nie wiem, kopie na bank przekazane. Sądzisz, że mogą być podrobione, np. usunięte odgłosy strzałów?
A gdzie są oryginały? Dlaczego nikt ich nie widział na oczy ani nie miał do nich dostępu?
anjas napisał/a:
kokpit - ? a ostał się wogóle?
Nie ma po nim ani jednego śladu, wyparował.
anjas napisał/a:
- dostęp do miejsca - z tego co wiem bez problemu. Skoro "amerykańcy profesorowie" zdalnie zbadali brzozę to chyba polscy też dali radę
Nikt nie badał brzozy Andrzeju.
Ja piszę jak widzę że jest, a ty sie zwyczajnie naśmiewasz - ok spoko.Jacek - Sob 21 Kwi, 2012 chłopcy, apeluję zefir - Sob 21 Kwi, 2012 dla mnie to byl wybuch na pokladzie na bank!
tak samoloty same w sobie nie rozbijaja sie ...Bart - Sob 21 Kwi, 2012 Ktoś wystrzelił brzozę w kwiat polskiej patriotycznej inteligencji!
Brzozy do gazu!
Tiry na tory!Mucha - Sob 21 Kwi, 2012
Bart napisał/a:
Ktoś wystrzelił brzozę w kwiat polskiej patriotycznej inteligencji!
Brzozy do gazu!
Tiry na tory!
Rosyjski projekt wyrzutni brzózpum - Sob 21 Kwi, 2012
anjas napisał/a:
A gdzie są oryginały? Dlaczego nikt ich nie widział na oczy ani nie miał do nich dostępu?
kilka razy było powiedziane że komisyjnie czarne skrzynki zostały skopiowane przez Polaków i Rosjan, oryginał zamknięto w sejfie u Ruskich, a obie komisje pracowały na kopiach (coby nie zniszczyć oryginału).
ja się skłaniam do wersji którą gdzieś przeczytałem:
"Rosjanie wystrzelili w samolot promień głuchoty i dlatego Polacy nie słyszeli że terrain ahead."