Stf - Nie 13 Gru, 2015 Max sie jaram tym wynikiem. Kajto wiadomo ale Frodo i Killer po mokrej nawierzchni pokazali na czym polega szybka jazda. Mam nadzieje ze zobaczymy ich na rajdowych trasach w 2016.Bonczek - Nie 13 Gru, 2015 Rafał zawsze grubo idzie. Zarówno sprzetowo jak i stylem połączonym z czasami. Pamietam jak jeszcze Willym upalal superoes na miedziance i nadano mu ksywę Pan Odcinka Kamill - Nie 13 Gru, 2015 A my widzieliśmy dzwon niebieskiego Evo X. Walnął w latarnie 5m od nas na PGE.karoluPL - Nie 13 Gru, 2015
Bonczek napisał/a:
Rafał zawsze grubo idzie. Zarówno sprzetowo jak i stylem połączonym z czasami. Pamietam jak jeszcze Willym upalal superoes na miedziance i nadano mu ksywę Pan Odcinka
Bywały też czasy jak kangoo na miedziance kręcił lepsze czasy niż 80% aut, klasa sama w sobie
szkoda tylko, że zahaczył beczkę na karowej, bo należało mu sie też zeby coś wytargać z karowej, ale ogólnie wynik w top, autem którym przejechał mniej niż 70km testów- kox.
Także ciekaw jestem co dalej będzie, bo zapowiada się grubo Anonymous - Nie 13 Gru, 2015 Kiler to wszyscy wiedza ze szybki jest,Ratajczak mnie zadziwił,widziałem go chyba w siennej,wiedziałem ze gość szybki ale nie ze az tak,zdziwił bardzo słaby czas Kuchara,który moze mistrzem nie jest ale na Karowej zawsze dawał radePieQt - Nie 13 Gru, 2015 A mnie ciekawi, jak pokazanie sie na tym mini rajdzie, i na karowej, przeklada sie na sponsorow.
Wiekszosc (niezwiazanych hobbistycznie) z rajdami, kojarzy je wlasnie z karowa i warszawska barbórkaGeKo - Nie 13 Gru, 2015 Trzeba sobie jasno powiedzieć. Barbórka nie jest żadnym wyznacznikiem, bo to KJS a nie prawdziwe OSy, jak ktoś pół życia przejeździł na tego typu imprezach to się świetnie odnajdzie na takiej pachołkolandii, ale z prawdziwym rajdowaniem nie ma to nic wspólnego.
Aczkolwiek jest to dobry prognostyk, jak w KJSach. Jak ktoś tam sobie nie radzi to na OSach już raczej nie ma czego szukać. Natomiast nie każdy mistrz z KJSów się nadaje potem do rajdów.
Druga sprawa że nie obowiązują tam typowe regulaminy, więc zwykłego Lancera można nadmuchać do niebotycznych mocy i takie R5 staje się lichawe mocowo. Druga prawda jest też taka, że nie zawsze moc pomaga. W 2002 Barbórkę wygrał Nowosiadały w 206 Volant 160KM . Także raz moc pomaga a raz przeszkadza.
rabarbar,
Kuchar zawsze był specjalistą od tzw. mickey mouse, większość prologów i miastowych OSów on zawsze wygrywał.
PieQt, Nijak, ale jeśli szukasz sponsora na jednorazowy start mocnym samochodem to jest największa szansa na znalezienie sponsora który chce być widziany w telewizji.
Barbórka w ostatnich 10 latach zatraciła swój sens. Kiedyś to była impreza dla Mistrzów, czyli startowali w niej Zwyciezcy klas i generalki ze wszystkich dyscyplin sportów motorowych. Dziś każdy kto ma licencję i $$$ może w niej wystartować. Czy to dobrze czy źle nie mnie oceniać. Jest po prostu inaczej.
A co z Badim?Anonymous - Nie 13 Gru, 2015 Nowosiadły to chyba wygrał dlatego ze zaraz po jego przejezdzie zaczął napierdalać śnieg,i reszta leciała juz po białym.
Wiem ze Kuchar jest mistrzem takich krótkich odcinków,dlatego dziwi te 9sek które wklepał mu KajtoGeKo - Nie 13 Gru, 2015 Nowosiadły wygrał rajd nie Karową, ale śnieg miał w tym zdecydowany udział, choć po 2 OSach tracił 3sek do Kuliga w WRC. Po prostu ten KJS nie jest wyznacznikem również ze ze względu na pogodę i jeśli popełnisz jeden błąd to na ogół już jesteś w ogonie.Anonymous - Nie 13 Gru, 2015 A to cos mi sie popierdoliło,skleroza chybaKamill - Nie 13 Gru, 2015 Badiego widzialem na os 05 PGE, a na Bemowie os 06 już go w tabeli nie ma. Jechał patrząc na pozostałych całkiem przyzwoicie, nie wyglądało to źle.Bad-i - Nie 13 Gru, 2015 My niestety do OS6 nie dojechalismy, zabraklo nam pradu w aku na doslownie 3 kilometry.
Cieszy mnie informacja ze na OS5 nie wygladalo to zle, tym bardziej ze cala druga petle jechalismy bez wspomagania (to nie przez brak pradu) i na os5 wydawalo mi sie ze wszystkie wolne zakrety praktycznie sie toczylemKenet - Nie 13 Gru, 2015 Frodo ma kasę i talent/skilla, więc może pozamiatać w rajdach wszystkich którzy mają tylko kasę. A ich jest cała masa.Stf - Nie 13 Gru, 2015 Oczywiscie ze barborka to nie wyznacznik rajdow ale latwa mozliwosc aby sprawdzic sie w konfontacji z topowymi ludzmi z 1 ligi bez wydawania milionow pln na sezon. Frodo udowodnil w gsmp ze predkosci sie nie boi a co do rywalizacji evo vs r5+ to wcale jakos powaznie nadmuchane nie bylo. Setup Froda to 440KM@660nm. Dla porownania Bouffier 480KM, Killer 460KM, Stec 550KM. Generalnie chyba kazdy w R5 mial pakiet plus ponad 450KM wiec tutaj przewagi evo nie bylo. W zadnym miejscu takie evo nie powinno byc szybsze.Bad-i - Nie 13 Gru, 2015 Killer miał 400