To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Auto Detailing - nomenklatura

PiTT - Wto 13 Paź, 2009

hehe, spoko, wszystkie te zabiegu upiększają, ale umówmy się, cudów nie ma i trzeba raczej takie zabiegi powtarzać
niestety nie każdy ma warunki domowe na to, żeby sobie pucować furę w garażu, więc warto wtedy korzystać z tych usług
ja już wiem, że auto tym razem wstawiam do Rudego :)

M - Wto 13 Paź, 2009

No wlasniem ja bym chcial odnowić lakier w "wiśni" bo troszki jakby zmatowiał, ale chodzi mi też o to zeby to bylo trwala a nie na 5 myć.
Rudy wystawiasz fakturke?

Gaydek - Wto 13 Paź, 2009

eM napisał/a:
Rudy wystawiasz fakturke?

A jeżeli tak, to co tam piszesz i czy to można wrzucić w koszty :) .

M - Wto 13 Paź, 2009

MOze byc cokolwiek z pkd które się wpisało. Np naprawa karoserii
PiTT - Wto 13 Paź, 2009

dokładnie, wbijasz na fakturze usunięcie rys, naprawa lakieru i z głowy
pozostaje natomiast pytanie, które ja zawsze sobie zadaję :D
czy warto brać fakturę jesli bez niej możesz mieć usługę / naprawę / wymianę taniej
oczywiście taniej musi być pow. 22% ;)
ostatnio nabijałem i czyściłem klimę, chciałem fakturę, ale jak mi gość podliczył ile z fakturą to zdecydowałem że dużo bardziej mi się opłaca jej nie brać :)

M - Wto 13 Paź, 2009

mowimy o sytuacji gdy uslugodawca nie operuje w szarej strefie do czasu gdy poprosimy o paragon/fakture
:)

Gaydek - Wto 13 Paź, 2009

Indeed.
Rudello - Śro 14 Paź, 2009

Jutro odpisze bo padam na cyce po A5.
Generalnie tak, tak, nie, tak, nie tak ;-)

nox - Śro 14 Paź, 2009

Pitt pamiętaj że nie ma środka który zabezpieczy lakier od powstawania rys , znam zakład który nakłada ciekły plastik na lakier celem zabezpieczenia ale nawet oni nie wcisną ci kitu że to zabezpiecza lakier przed rysami, czegoś takiego nie stworzono ! podobnie z ptasimi kupami jeżeli taka zostanie ci tydzień na lakierze to również żaden środek ci tego nie zabazpieczy . Przed rysami uchroni ciebie odpowiedni mycie odpowiednimi środkami .
GeKo - Śro 14 Paź, 2009

Tak jak pisze Nox. Wystarcza jedna wizyta w automacie i szlag trafi cały efekt bezrysowego auta. Ręcznie myjnie też skutecznie i szybko załatwią lakier. Zostaje mycie samemu.
nox - Śro 14 Paź, 2009

Samemu na dwa wiadra odpowiednią gąbką . Zrobiłem polerkę w jednym aucie i dosłownie po 2 tygodniach robiłem ją od nowa ilość hologramów na kształt ruchów pana który ją szorował brudną gąbką albo wycierał czymś mega brudnym na myjni ręcznej :/

Przu okazji odradzam myjnie przy Marriotcie w Warszawie.

Walle - Śro 14 Paź, 2009

nie ma dobrej myjni, w której ciecie robią wszystko jak należy za normalny hajs. W myjni za 30 pln (samo mycie) zawsze karwa mają te swoje brudne szmaty, które milion razy wyciskają, żeby wysuszyć auto. hooj nie mycie, zimą nie myje -piedole. Umyłem w sobotę, po 40km w niedzielę na wycieczke do rodziców już Handa była uje jak świnia.