To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie - Warszawa/Włochy

PiTT - Pią 21 Sty, 2011

Bad-i napisał/a:
PiTT napisał/a:
bo może sylikonowy cyc to nie wszystko co powinien mieć idealny pracownik :rotfl:
żarcik :lol2:

Och nawet nie wiesz jak bym chcial miec na to wpływ. Napisze coś o czym w sumie nie powinienem pisać. U nas zasada jest prosta - female out, male ponizej 180cm wzrostu out

heheh
co to za branża, windykacja? :rotfl:

Bonczek - Pią 21 Sty, 2011

To Bad-i nie masz co się bać o stołek z tego co się orientuje :jupi:
kosmita - Pią 21 Sty, 2011

Bad-i napisał/a:
U nas zasada jest prosta - female out, male ponizej 180cm wzrostu out

A murzyna, żyda, hindusa by przyjęli ? :wall:
Tak z ciekawości: co to za branża, że nie przyjmują kobiet i niskich facetów? Modeling dla gejów ?

Bad-i - Pią 21 Sty, 2011

pP napisał/a:
Bad-i napisał/a:
GMowie czy CEO to geniusze z papierami z MIT czy UW

te stanowiska :lol2: dla mnie słowo manager spowszedniało jak słowo "chleb"..tyle tego teraz jest :rotfl:

Wiesz KAM, Regionalny Kierownik Sprzedazy, Manages sprzedazy, to obecnie bardzo czesto uzywane nazwy stanowisk (nawet konserwator powierzchni płaskich). Natomiast GM czy CEO raczej rzadko sie spotyka - oczywiscie mozna byc CEO w takich firmie jak Złoty Indyk S.A. ale można tez byc CEO Google Polska - mam nadzieje ze widzisz roznice ;)

Bad-i - Pią 21 Sty, 2011

kosmita napisał/a:
Bad-i napisał/a:

A murzyna, żyda, hindusa by przyjęli ? :wall:
Tak z ciekawości: co to za branża, że nie przyjmują kobiet i niskich facetów? Modeling dla gejów ?

Tym ostatnim troche mnie obrażasz i nie ukrywam że nie to mi sie nie podoba.

Branza logistyczno/opakowaniowo/konsultingowa

Tak jak wczesniej napisalem - wiele zalezy od zarządu. Dodam ze to moje ostatnie miesiace w tej firmie i nie jestem bardzo dumny z jej polityki.

Abstrah.u.j.ąc od przyjętych zasad, a czy Ty gdybys był osobą odpowiedzialna za sprzedaż calej spółki to przyjął byś na stanowisko Dyrektora ds. Sprzedaży murzyna?? Dodam ze taka osoba jest nie tylko odpowiedzialna za rynek Polski, ale dodatkowko za kraje Bałtyckie, Skandynawie oraz Czechy i Słowacje.

PiTT - Pią 21 Sty, 2011

Bad-i napisał/a:
CEO Google Polska - mam nadzieje ze widzisz roznice ;)

a znasz Adama Kwaśniewskiego?
tyle że on w googlach z tego co kojarzę był/jest CEE Senior Industry Manager'em

BTW powtórzę się, bardzo fajny temat, przez ceny mieszkań, co oferują poszczególne miasta, przyjezdnych do Warszawy, płace na stanowiskach, podatki przechodzimy znowu do czegoś nowego :jupi:
kosmita - Pią 21 Sty, 2011

Bad-i napisał/a:

Sorry, nie miałem zamiaru Cie obrazić. :/ Akurat tak mi przypasowało do
Cytat:
female out, male ponizej 180cm wzrostu out

:wall:

Cytat:
Abstrah.u.j.ąc od przyjętych zasad, a czy Ty gdybys był osobą odpowiedzialna za sprzedaż calej spółki to przyjął byś na stanowisko Dyrektora ds. Sprzedaży murzyna?? Dodam ze taka osoba jest nie tylko odpowiedzialna za rynek Polski, ale dodatkowko za kraje Bałtyckie, Skandynawie oraz Czechy i Słowacje.

Jeżeli miałby spełniałby wymagania i się sprawdzał na stanowisku, to czemu nie ? Widzisz jakieś przeciwwskazania?

PiTT - Pią 21 Sty, 2011

kosmita napisał/a:
Bad-i napisał/a:

Sorry, nie miałem zamiaru Cie obrazić. :/ Akurat tak mi przypasowało do
Cytat:
female out, male ponizej 180cm wzrostu out

:wall:

Giertych by się nadawał
pytanie czy poza wzrostem patrzycie też na kwestie estetyczne :)

Stf - Pią 21 Sty, 2011

Marcel napisał/a:
i robią wioskę a podatki ku.w.a płacą na wsi a nie w miejscu zamieszkania czyli np. w Warszawie

Bonczek napisał/a:
Stf, można już w tym momencie rozliczać się w Urzędzie Skarbowym na podstawie miejsca zamieszkania a nie zameldowania, tylko trzeba iść to zgłosić do urzędu

Rasputin napisał/a:
Tylko,że i on i reszta pracowników opłaca podatki tutaj gdzie zarabia.

no to nie rozumiem, jaki mają z tego gift, że płacą tam gdzie zameldowani a nie w Wawie ? Szczerze nigdy nie zwracałem na to uwagi i nie zagłębiałem się w temat ale chyba kilka lat temu nie można było płacić podatków tam gdzie się tylko zamieszkuje ?

Bad-i napisał/a:
No koowa dokładnie o tym pisze. Ale własnie gdyby nie taka walka o kase i brak miejsc pracy (ze wzgledu na wiekszą licze osob przyjezdzajacych do duzych miast za praca) nie mial bys az takiej presji.

z innej też strony, wiele firm nie dałoby rady przetrwać, gdyby nie "tańsze" opcje zatrudnienia pracowników.

Zgadza się, ja też o tym nie wiedziałem i myślałem, że nie mogę tutaj, ale księgowa się mnie zapytała gdzie się rozliczam, i tak od słowa do słowa, wyjaśniła mi, że mogę tutaj a dla niej mniej roboty bo nie musi oddzielnie wysyłać moich rozliczeń z firmy ;)

Tylko mało ludzi o tym wie ;)

dzik - Pią 21 Sty, 2011

Bad-i napisał/a:

shemale welcome

Bad-i - Pią 21 Sty, 2011

kosmita napisał/a:
Jeżeli miałby spełniałby wymagania i się sprawdzał na stanowisku, to czemu nie ? Widzisz jakieś przeciwwskazania?

Jeżeli by się sprawdzał to OK, problem polega na tym że w mojej branży by się nie sprawdził.

Chodzi o to że nigdy nie osiągnał by takich wyników jak osoba o podobnych kwalifikacjach a białej karnacji. Dlaczego?? Ano dlatego ze w przypadku dużych klientów z jakimi współpracujemy (czyli wysoka kultura współpracy) było by w miare OK, ale juz u Pana Kazia w Białymstoku nie sprzedał by nawet jednej skrzynki. A następnie ja bym otrzymał telefon w ciagu pieciu minut z prosba o zmiane osoby odpowiedzialnej za kontakty.

Odpowiadając na kolejne pytanie, Nie - nie mozemy sobie pozwolic na odrzucenie takiego klienta jak Pan Kaziu.

No dobra bo to w sumie nie temat o rynku pracy, ale jak ktos taki otworzy to bardzo chetnie w nim podyskutuje.

Bad-i - Pią 21 Sty, 2011

dzik napisał/a:
Bad-i napisał/a:

shemale welcome

Chicks with dicks - Love it :]

p.s. Marcel - wrzuc cala dyskusje do ogłoszenia. Na bank pojdzie na kup teraz ;)

Stf - Pią 21 Sty, 2011

no dobra Panowie. to może wieczorkiem GT5 online ? :)