obejrzałem debatę lis-kaczyński...
dobrze ze przestałem oglądać lisa
+1
bardzo stronniczy jest....
bardzo również zgadzam się z tym co powiedział Janusz z Zakrzowa .. dla mnie PIS.. wg wszystkich testów też PIS.. mam jedynie problem z główną twarzą partii.. podobało mi się jak się zachowywał w kampanii prezydenckiej.. teraz masakra..
idąc pierwszy raz na wybory w 2005 roku głosowałem na wielką koalicje PIS-PO w takiej właśnie kolejności oddając trochę głosów na jednych trochę na drugich.. nie utworzenie rządu PIS-PO było dla mnie pierwszym sygnałem że politykom nie można ufać - obojętnie po której stronie barykady stoją.. zawsze wielkie obiecanki (dodatkowo manipulowane przez TV) a gówno im wychodzi i winą zawsze obarczają przeciwników politycznych.. nikt nie potrafi klepnąć się w pierś.. od tamtych wyborów jeszcze nigdy nie byłem w 100% pewny że mój głos oddany był w dobre ręce.. tak samo będzie i teraz..
najchętniej widziałbym powtórkę z rozrywki w postaci wymarzonej koalicji PIS-PO.. PO przytemperowałoby trochę zapędy Jarka, a PIS zmusiłby PO do konkretnego działania a nie prześlizgiwania się przez kadencje byleby tylko był spokój i za wiele afer nie wszcząć i by poparcie nie spadło.. ale to tylko moje pobożne życzenia
zastanawiam się tylko jak silne jest parcie na koryto skoro w PO potrafią się pojawić osoby takie jak Kluzik-Rostowska, Arłukowicz, Rosati itp
w ankiecie zaznaczyłem głos na PIS ale do końca nie jestem przekonany.. może pójdę na wybory i zamiast zagłosować walnę małą epopeję o swoim niezadowoleniu, a może mnie do tego momentu oświeci.. pewne jest dla mnie tylko to że jak nie zagłosuje to nie będę miał prawa narzekać za 4 lata (daj Bóg nie wcześniej!) że znów rząd gówno zrobił
peace! - niech każdy głosuje jak mu serce podpowiada a będzie dobrze!pcs - Wto 04 Paź, 2011 to jest merytoryczny spot Panowie oglada sie z przyjemnoscia, choc argumenty moglyby byc wieksze:
http://www.youtube.com/watch?v=fajPd0rlvDQno name - Wto 04 Paź, 2011 Argumenty stanowczo mogły by być większe,
ale takie namowy do głosowania to według mnie żenadaGeKo - Wto 04 Paź, 2011 Za takie coś to powinna z hukiem wylecieć z partii poza tym słabo jej to szło Musiałaby jakiś staż w bałaganie zaliczyć GeKo - Wto 04 Paź, 2011
pcs napisał/a:
Zastanawiam sie tylko po co sie Jarek pcha do tej wladzy,
Jak to po co SMOLEŃSK, SMOLEŃSK, SMOLEŃSK. pcs - Wto 04 Paź, 2011
GeKo napisał/a:
pcs napisał/a:
Zastanawiam sie tylko po co sie Jarek pcha do tej wladzy,
Jak to po co SMOLEŃSK, SMOLEŃSK, SMOLEŃSK.
no rozumiem, ale jakby dal PO porzadzic jeszcze 2 latka w tym kryzysie to by w nastepnych wyborach mial ponad 50% bez wysilku, a tak sie okarze, ze to PIS gospodarke zalatwil...Bonczek - Wto 04 Paź, 2011 Oba te testy są z dupy.M - Wto 04 Paź, 2011
Bonczek napisał/a:
Oba te testy są z dupy.
A co Ci wyszlo?Bonczek - Wto 04 Paź, 2011 PO w pierwszym, drugi przerwałem bo porównaniu pytań.
Mam na myśli to jak są sformułowane pytania
Test #1
Płatne studia - myślę sobie o mojej obecnej sytyaucji i mówię nie, bo mam przed oczami min. 2-3K za semestr
Test #2
Niewielkie opłaty za studia - myślę niewielkie i mówię sobie pod nosem, że w sumie spoko, może jakoś przystępniej by się zrobiło na mojej uczelni (WAT).
A później siadłem i pomyślałem co to są niewielkie opłaty? 50zł czy 2-3K za semestr?
2-3K to oczywiście stosunkowo tani wariant GeKo - Wto 04 Paź, 2011 Dokładnie bo na medycynie jest 18K bizon - Wto 04 Paź, 2011
Bonczek napisał/a:
Mam na myśli to jak są sformułowane pytania
+1Drone - Wto 04 Paź, 2011
Greg napisał/a:
Panowie, to co widać w TV to są zwykłe zagrywki wizerunkowe, a nie pokazanie kto jaki jest. Oglądałem początek Lisa wczoraj i program zaczyna się od kilku scen z życia kaczora które nacechowują go na dzień dobry negatywnie. Jest niemodny i ludzie go dlatego opluwają. Bo tak go kreują. Pomijam jaki jest. To samo można by zrobić z Palikmiotem czy Tuskiem - zrobić z nich wariatów. Prosta sprawa. To się nazywa manipulacja, dlatego proponuję poglądy wysnuwac na podstawie analizy różnych, w tym skrajnych mediów. A nie papki.
+1
Dodam, że warto patrzeć na to co dany polityk robił jak był u władzy (lub była jego partia u władzy), a nie to co tylko gadają.
Każda partia ma swój elektorat i liderzy tej partii mówią to co ten elektorat chce usłyszeć. To właściwie zawsze jest kłamstwo. Po wyborach robią coś innego.
Co do Jarka. Może warto się zastanowić, czy ten gościu ma aż tak zryty beret jak to się może na pierwszy rzut oka wydawać.
Czy Polska na tą chwilę jest sama sobie Panem?
Co by się stało jakby się cały obcy kapitał od nas zwinął? Co my sami produkujemy co możemy sprzedać na zewnątrz aby dalej żyć?
Jaką broń produkujemy która nadaje się do użycia w dzisiejszych wojnach?
Czy to polskie firmy mają koncesje na poszukiwania i wydobycie gazu łupkowego?
A pomijając Jarka. Czy kupując produkty lub usługi zwracacie uwagę czy są to produkty z polski? Albo usługi świadczone przez firmy z polskim kapitałem?
W jakiej sieci komórkowej macie telefon?
Można głosować na pseudointeligentne gadające głowy obiecujące to czy tamto. Warto zwrócić uwagę jak te głowy są pokazywane w telewizji i zastanowić się dlaczego akurat są pokazywane w ten sposób (lepszy/gorszy). Jaki zysk/stratę ma dana telewizja aby akurat tą głowę pokazywać tak korzystnie, albo pokazywać tak niekorzystnie?
Z czym kojarzy Ci się dana partia i czy rzeczywiście zasługuje na taką Twoją opinię?Bad-i - Wto 04 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
A każdy skuteczny prezez dużej firmy ma rodzinę?
Marek23, szczerze mowiac nie znam żadnego prezesa, dyrektora zarządzającego, dyrektora handlowego, key accounta czy nawet przedstawiciela handlowego ktory prezentował by niższy poziom intelektualny od Kaczyńskiego......
Kurde ale dziwi mnie jedno, jestes ambitny gosc, wygadany, inteligentny, masz swoj rozum (przyznam ze czasami trudno sie z Toba zgodzic). Ale powiedz mi szczerze, czy uważasz że Kaczyński prezentuje poziom ktory pozwala mu zostać premierem???? Pytanie jak najbardziej serio.
Ja od Kaczynskiego wolał bym wszystkich pozostałych startujacych w tych wyborach.
p.s. nasza klubowa ankieta wyborcza kompletnie nie pokrywa sie z rzeczywistoscia Marek23 - Wto 04 Paź, 2011
Cytat:
Kurde ale dziwi mnie jedno, jestes ambitny gosc, wygadany, inteligentny, masz swoj rozum (przyznam ze czasami trudno sie z Toba zgodzic). Ale powiedz mi szczerze, czy uważasz że Kaczyński prezentuje poziom ktory pozwala mu zostać premierem???? Pytanie jak najbardziej serio.
W takim razie moja percepcja kuleje,bo dla mnie gada całkiem mądrze. Ten śmiech ma dramatyczny,ale to kosmetyka. Pamiętaj też,że ja jestem człowiekiem w dużej mierze zero jedynkowym. I pod tym względem z Jarem chyba jesteśmy podobni Bart - Śro 05 Paź, 2011 Mam problem z tym, że patrzę na niektórych ludzi przez pryzmat ich poglądów. Czytam sobie co niektórzy tu wypisuję i myślę sobie "kurde, sympatyczny i bystry gość, ale kompletny poje.b"... nie mam tutaj kogoś konkretnego na myśli, to tylko taka refleksja.
Moje wyniki testu wyborczego:
1. Palikot 66%
2. PO
3. SLD
4-5 PSL i PiS