To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

dzik - Wto 12 Lis, 2013

Czesio napisał/a:
Barejka napisał/a:
stara z pompa i lac ich, do takich sytacji jak ta powinna byc jakas gruba ktora moze nagiac prawa jakies ala zomo czy cos. Walic pala i nie patrzec o_O

a żebyś obudził sie w tej swojej wyśnionej komunistycznej Polsce :wall:

A walenie pałą debili to komunizm? Kibole sobie zrobili wymówkę na zamieszki, przecież "patriotyzmu" nie mogą zakazać.

Walić pałami, pieprzem i do lochów.

anjas - Wto 12 Lis, 2013

tak, to był wspaniały pokaz patriotyzmu.
A Krzysztof Bosak twierdzi, że podpalenie tęczy to nic wielkiego, bo już nie powinna tam stać. Podpalenie budki przy ambasadzie rosyjskiej i płotu ambasady to najprawdopodobniej prowokacja (czekają na monitoring od polskiego kontrwywiadu, żeby to potwierdzic - jestem święcie przekonany, że kontrwywiad udostępni swoje nagrania).
Wrzucanie petard na teren ambasady to też nic wielkiego, bo przeciez petardy nikomu krzywdy nie zrobią.

Ciekawy jestem czy miałby taką samą percepcję, gdyby jakieś barany podpaliły mu płot w domu, wrzucały petardy na podwórko i spaliły samochód, bo miał nieważny kwitek parkingowy i przeciez nie powinien już tu stać...

Prawdziwa konsekwencja w "prawicowych" poglądach - bronimy własności - ale chyba tylko swoich, bo jak coś jest cudze to można spalić, rozpierdolić.

Załamany jestem. I trudno nie przyznać racji Piłsudskiemu - "Naród wspaniały, tylko ludzie chuje".

M - Wto 12 Lis, 2013

Lipa że banda chuliganów przypina taką łatkę marszowi.
Wczoraj widziałem jak na osiedlu zbiera się grupka chłopaczków oczywiście bez flag aby udać się na regularną napierdalankę z policją.

kamil - Wto 12 Lis, 2013

Słuchałem wywiadu, który udzielał Bosak. Niesamowity gość...

Abstrachując od wszystkiego, ze to kolejny pokojowy marsz, to ogólnie to zastanawiają mnie dwie, trzy rzeczy.

Kto i po jakiego grzyba zezwolił na przejście marszu pod ambasadą ? Czy trzeba być autystycznym dzieckiem żeby nie wiedzieć jak się to skończy. A skończyło się kompromitacją na szerszej arenie....

Kto i po co wydaje publiczne pieniądze na remont tęczy jak wiadomo, ze za tydzień będzie tam marsz i na 100% ona spłonie ? Uwielbiam taki karwa brak myślenia. Wydać pieniądze bo i tak nie moje. Państwowe :)

Rano Policja odwiedziła Squad przy Skorupki ostrzegając mieszkańców co może się wydarzyć. Oczywiście mieszkańcy nie opuścili miejsca, co było pewne jak 2x2.
Jednak Policja, która wiedziała o co będzie nie postawiła tam żadnego kordonu, co skutkowało regularną bitwą,podpaleniem. Dopiero po 20 minutach zjawiły się tam jednostki.

Naprawdę, takimi akcjami rządzący sami strzelają sobie w kolano...

faldzip - Wto 12 Lis, 2013

kamil napisał/a:
Jednak Policja, która wiedziała o co będzie nie postawiła tam żadnego kordonu

przeciez to pokojowy marsz, nie chcieli prowokowac :]

a tak na serio, to z ta ambasadą się zgadzam. Z tęczą mniej, bo generalnie mi tam ona nie przeszkadza, tak jak nie przeszkadza palma na rondzie de gaulla.

M napisał/a:
Wczoraj widziałem jak na osiedlu zbiera się grupka chłopaczków oczywiście bez flag aby udać się na regularną napierdalankę z policją.

spoko, juz wczoraj na fb sie dowiedzialem, ze to grupki prawdziwych patriotów, tylko, ze policja ich sprowokowala :wall:

kamil - Wto 12 Lis, 2013

ziom, mi też nie przeszkadza i wręcz cieszę się z takich elementów w Warszawie. Tylko zastanawia mnie jak beztrosko wydaje się pieniądze. Jakim trzeba być upośledzonym urzędasem.
kamil - Wto 12 Lis, 2013

http://inf.re/partyhard2
faldzip - Wto 12 Lis, 2013

kamil napisał/a:
ziom, mi też nie przeszkadza i wręcz cieszę się z takich elementów w Warszawie. Tylko zastanawia mnie jak beztrosko wydaje się pieniądze. Jakim trzeba być upośledzonym urzędasem.

ok, w takim razie, tez sie zgadzam :)

kosmita - Wto 12 Lis, 2013

To jest w ogóle niesamowite jak wielki ból dupy sprawia ta tęcza tzw. "patriotom" :wall:
Anonymous - Wto 12 Lis, 2013

Nie było mnie na marszu nie oceniam. Można przejrzeć materiały z wczoraj i zobaczyć jak policja napierdala spokojnie idących ludzi. Z resztą patrząc na marsze odbywające się w poprzednich latach można było się spodziewać tzw. Powtórki z rozrywki. Organizator nie popisał się układając przebieg marszu, a także nie zabezpieczając pewnych punktów tak jak tego squota.

Kolejny raz przpynie się łatkę zadymiarzy itd. Tylko ciekawe czemu nic się nie wspomina ze w innych państwach europejskich pochody kończą się podobnie.

anjas - Wto 12 Lis, 2013

Czesio napisał/a:
Można przejrzeć materiały z wczoraj i zobaczyć jak policja napierdala spokojnie idących ludzi.

pokaż, choć wydaje mi się, że chodzi Ci o ten materiał z RepublikaTV, z podnieconym komentatorem który krzyczy "Policja bije ludzi, policja bije ludzi, uwaaaaga lecą butelki..." (pewnie policja rzucała tymi butelkami, tak mi się wydaje).

Z jednej strony jak policja nie radzi sobie z gościem, który im spierdalał samochodem (był taki filmik), to jest burza, że policja to cioty. Z drugiej strony - jak działają ostro i skutecznie to wrzawa, że policja bije ludzi.

Mnie też na marszu nie było i nie wybieram się, bo nie chcę się utożsamiać z tym bydłem, dlatego nie mam pewności, czy nawet ci spokojnie idący przed chwilą nie wyrwali jakiegoś drzewa albo nie podpalili płotu.

Czesio napisał/a:
Kolejny raz przpynie się łatkę zadymiarzy itd. Tylko ciekawe czemu nic się nie wspomina ze w innych państwach europejskich pochody kończą się podobnie.

Acha, to rzeczywiście normalne, powinniśmy się cieszyć.

Anonymous - Wto 12 Lis, 2013

anjas napisał/a:

pokaż, choć wydaje mi się, że chodzi Ci o ten materiał z RepublikaTV, z podnieconym komentatorem który krzyczy "Policja bije ludzi, policja bije ludzi, uwaaaaga lecą butelki..." (pewnie policja rzucała tymi butelkami, tak mi się wydaje).

Dokładnie o ten mi chodzi .

anjas - Wto 12 Lis, 2013

Czesio napisał/a:
Dokładnie o ten mi chodzi .

no to ja nie widziałem, żeby tam kogokolwiek napierdalali.
Z tego co mi się wydaje to standardowe działanie policji, żeby wyłapywać jednostki z tłumu i izolować.

M - Wto 12 Lis, 2013

1% tych ludzi z marszu robiło zadymę i oni powinni być kurwa odstrzeleni.
Jakim trzeba być zjebem żeby iść celowo na rozróbę z policją wiedząc że smród będzie się ciągnął za resztą ludzi którzy tam normalnie uczestniczą.
I potem taki Bosak który jest niegłupim człowiekem musi robić miny w telewizji paląć się ze wstydu.

Nie ogarniam tego. Jest sobie prawica, są sobie narodowcy i rok w rok chuligaństwo niszczy ten marsz.
Policja w tym roku na prośbę organizatorów nie była tak blisko ale oczywiście musiały wyjść grupki i znaleźć gdzieś zadymę.

Głupota głupota i jeszcze raz głupota.

dzik - Wto 12 Lis, 2013

Czesio napisał/a:
Nie było mnie na marszu nie oceniam. Można przejrzeć materiały z wczoraj i zobaczyć jak policja napierdala spokojnie idących ludzi. Z resztą patrząc na marsze odbywające się w poprzednich latach można było się spodziewać tzw. Powtórki z rozrywki. Organizator nie popisał się układając przebieg marszu, a także nie zabezpieczając pewnych punktów tak jak tego squota.

To pokaż teraz.

Policja akurat była beznadziejnie pasywna wczoraj i jak nie interweniowali przy rozwalaniu samochodów to na pewno pałowali niewinnych.

Organizator doskonale wiedział jak to się skończy i wiedział że zadymy będą.
Tylko tutaj obowiązuje zasada że jak się dałeś złapać to nie jesteś od nas.

M, a po ch** organizatorzy zawsze zwalają to na prowokację policji? Jak nikt nie rzuci kamieniem to też nikt pałą nie dostanie więc nie wmawiam że sam marsz nie miał w zamyśle zadymy.